bedrijfsnetwerk aanleggen

Het aanleggen van een bedrijfsnetwerk

Over het aanleggen van een bedrijfsnetwerk wordt vaak te makkelijk gedacht. Het is echter een zeer belangrijk onderdeel binnen elke organisatie. Het netwerk is namelijk het middelpunt van het bedrijf. Een goed bedrijfsnetwerk binnen een organisatie dat ervoor zorgt dat iedereen zijn werk op een goede manier kan doen. In dit artikel zoomen we verder in op het aanleggen van een bedrijfsnetwerk.

Wat is een bedrijfsnetwerk precies?

Belangrijk om te weten is natuurlijk wat een bedrijfsnetwerk is. Binnen een bedrijfsnetwerk worden verschillende computers, servers en apparaten met elkaar gekoppeld met een of eventueel meerdere switches met een router of een firewall, die gekoppeld is aan een internetprovider. Een bedrijfsnetwerk heeft te maken met álle digitale communicatie binnen uw bedrijf!

De mogelijkheden voor een bedrijfsnetwerk zijn enorm. Tegenwoordig zijn er door de ontwikkelingen rondom het coronavirus veel meer mensen thuis gaan werken. Ook daar kunt u uw datanetwerk op aanpassen, als veel mensen binnen uw organisatie vanuit huis werken. Maar het kan ook zijn dat u een bedrijfsnetwerk wilt aanleggen waarmee je veel gebruik wilt maken van het opslaan van bestanden en verschillende soorten programma’s. Het is daardoor belangrijk om vooraf goed op papier te hebben staan wat uw bedrijf precies nodig denkt te hebben.

Advies van experts

Doordat u zich richt op een gebied waarin u met uw bedrijf zou willen investeren zorgt u niet voor onnodig hoge kosten, maar ook dat de onderdelen die anders ingericht moeten worden nauwkeurig worden aangepakt. Zodra u weet wat u graag wilt aanleggen kunnen experts van Gflex ICT u verder helpen. Onze kundige medewerkers op het gebied van ICT kunnen u meer advies geven, maar ook de mogelijkheden verder onder de loep nemen.

VOIP Telefonie in je bedrijfsnetwerk

Misschien wilt u wel gaan investeren in telefonie. Hoe is dat geregeld bij uw bedrijf? Het is namelijk belangrijk dat het (eerste) contact door de klanten als prettig wordt ervaren. Telefonie op het netwerk van het bedrijf is ook mogelijk, dat wordt ook wel VOIP Telefonie genoemd. Weet u niet wat dit precies is? Gflex ICT legt hier exact voor u uit hoe VOIP in zijn werking gaat.

Perfect internet op kantoor

Naast telefonie zijn er nog veel meer belangrijke onderdelen te noemen die horen bij het aanleggen van een bedrijfsnetwerk. Zo ook het internet. Iedereen wil graag dat internet snel werkt, want op die manier kunnen alle medewerkers onder goede voorwaarden aan het werk gaan. Een belangrijke vraag is: waar wilt u het internet voor gaan gebruiken en welke rol speelt het in uw bedrijfsvoering? Gflex ICT verdiept zich op basis van de antwoorden op deze vragen in uw bedrijfsnetwerk, de beveiliging en monitoring.

Kosten bedrijfsnetwerk aanleggen

Hoe uitgebreider het bedrijfsnetwerk moet zijn, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Dat is logisch, maar daarnaast zijn er nog meer zaken waarmee rekening gehouden moet worden. Is het een gloednieuw bedrijfspand of een ouder gebouw waardoor er veel aangepast moet worden. Een precieze indicatie geven van de kosten is dus vrijwel onmogelijk, maar zodra u heeft gekozen wat u wil wordt dat al snel duidelijk.

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Wat gebeurd er in de toekomst met computers?
We blikken graag met u vooruit naar de toekomst! Wat is uw plan? Wat zijn uw doelen voor 2019? We hebben een sprankelend aanbod voor u!
Windows update schijfruimte Microsoft
Windows kondigt nieuwe update aan; meer opslagruimte vereist Na corrupte update in oktober, reserveert Microsoft automatisch 7GB aan schijfruimte.
gelukkig nieuwjaar
Gelukkig nieuwjaar! Haal ook volgend jaar de beste, slimste en snelste oplossing uit uw investeringen!

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!