server in eigen beheer

Zelf uw server beheren: verstandig of niet?

Iedereen kan ervoor kiezen om zelf een eigen server te beheren. Is dat verstandig of het toch wel een hele complexe taak?

Iedereen kan ervoor kiezen om zelf een eigen server te beheren. Is dat verstandig of het toch wel een hele complexe taak? We bekijken hoe u zelf te werk kunt gaan met een eigen server, maar ook wat de mogelijke alternatieven zijn.

Een server heeft een belangrijke functie in het netwerk en is meestal de plek waar alle data binnen het bedrijf worden opgeslagen.

Daarbij kunt u denken aan databases en bestanden, maar daarnaast is het ook vaak de plek waar kritische applicaties worden geïnstalleerd.

Het beheer van servers heeft tot doel dat deze altijd goed werken en vooral ook goed beveiligd zijn en blijven. Uitval van servers leidt tot schade. Mensen kunnen niet meer werken en er gaat verlies van belangrijke data.

Zelf beheren servers is een lastige klus

Niet of onjuist beheer van de server(s) kan leiden naar gevaarlijke situaties. Steeds vaker worden bedrijven getroffen door bijv. ransomware, met alle gevolgen van dien.

Iets wat natuurlijk iedereen wil voorkomen. Als u uw server in eigen beheer heeft, doet u er verstandig aan te bekijken of het niet té complex wordt en u de juiste kennis heeft om dit zelf te doen. Server beheer is namelijk iets wat niet eenvoudig is, terwijl veel mensen denken dat dit er wel even bij gedaan kan worden. In de praktijk blijkt dit niet altijd zo te zijn.

Uitbesteden serverbeheer

Daarom zijn er oplossingen. U kunt het beheren van uw server namelijk ook uitbesteden. Het grote voordeel hiervan is dat u in ieder geval zeker weet dat iedereen binnen uw eigen bedrijf/omgeving op een veilige manier kan werken. Gflex ICT uit Nijkerk levert deze diensten. Het beheer zoals Gflex dat ziet en levert aan haar klanten bestaat uit ervoor te zorgen dat de server(s) up-to-date blijven, kritische updates per direct geïmplementeerd worden en 24×7 gemonitord worden.

Contact met Gflex

Gflex ICT kan u helpen als u met serverproblemen te maken hebt. Dat doen we samen met u, want door met elkaar in gesprek te gaan, weten we dat we uiteindelijk tot de beste oplossing kunnen komen.

Server Nijkerk

Als ondernemer  van Nijkerk is het dus mogelijk om al uw serverbeheer, van uw bedrijf of organisatie, direct uit te besteden. Het maakt het namelijk wegens alle genoemde bovenstaande redenen ideaal om uw beheer uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

Server in Putten

Gflex is dé ideale partner voor mensen/bedrijven uit Nijkerk en omgeving. Het is namelijk prettig als u ervoor kiest om uw complete server uit te gaan besteden, in contact te komen met een lokaal bedrijf. Gflex biedt mensen in Nijkerk, maar uiteraard ook Putten en omgeving, die mogelijkheid helemaal!

OPEX en CAPEX

Een andere lastige, maar belangrijke afweging voor ondernemers is de keuze tussen OPEX en CAPEX. Bij OPEX kiest u voor operationele uitgaven. Dat zijn de vaste, terugkerende, kosten voor de onderneming.  Het tegenovergestelde daarvan is CAPEX, wat staat voor investeringskosten.

In plaats van zelf te investeren in een eigen server, biedt Gflex de Private Cloud. Volledig beheerd, veilig en geen grote investeringen in één keer, maar op basis van maandelijkse kosten.

Lastige afweging

Voor een ondernemer een lastige afweging. Waar heeft u en uw eigen bedrijf het meeste aan? Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Ook voor het beheren van een server zult u goed moeten kijken naar de gevolgen. Er gaat veel tijd en moeite inzetten wanneer u dit zelf wilt beheren, maar tegelijkertijd komt er weer een uitgave bij kijken als u ervoor kiest om dit uit te besteden.

De experts van Gflex ICT zijn gespecialiseerd in het aanmaken van een server op maat voor bedrijven. Op deze pagina kunt u al onze oplossingen vinden. Klik uw probleem aan en u krijgt meer informatie over het oplossen hiervan.

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Hacker veilige wachtwoorden in de ICT
De 25 meest gebruikte wachtwoorden! Staat die van u er tussen? Tegenwoordig heeft u voor steeds meer zaken een wachtwoord nodig. Is uw wachtwoord veilig?
ICT onderhoud een noodzakelijk kwaad voor het MKB
Onderhoud is een noodzakelijk (ICT) kwaad! Door vooraf te monitoren voorkom je veel ellende achteraf. Wel zo fijn.
ICT shoot Gerwins nieuwe assistent
Even voorstellen aan Gerwins nieuwe assistent… Gerwin: “mijn nieuwe assistent is een… robot!” Weten hoe Gerwin meer gedaan krijgt?

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!