Google resultaten & de Olympische Spelen

Vandaag gaan officieel de Olympische Spelen van start in Rio de Janeiro. Ook Google speelt hier op in door direct in de zoekresultaten overzichtelijk te tonen waar jij voor zoekt. Het zoekwoord Rio is al voldoende om een overzicht te zien van alles wat we de komende 16 dagen gaan zien. Hieronder zoomen we verder in op de zoekmogelijkheden voor Rio en andere zoekmogelijkheden in Google.

Lees meer

Laatste kans gratis Windows 10, of toch niet?

Het is ondertussen al een jaar geleden dat de nieuwste versie van Windows uitkwam. Deze nieuwe versie is tot eind deze maand gratis te downloaden. Diegene die nog niet zijn overgestapt van Windows 7 of Windows 8, zullen regelmatig de popup (melding) krijgen dat zij tot 29 juli gratis kunnen upgraden. Toch lijkt het mogelijk om ook na deze periode nog kosteloos te kunnen upgraden naar Windows 10.

Lees meer

Windows 10 update plannen verplicht

Windows heeft een nieuwe manier om Windows 10 naar de gebruikers te pushen. Er komt nu een pop-up die je niet kan afsluiten met het kruisje. De enige mogelijkheden die je bij de pop-up krijgt, is de upgrade inplannen of direct uitvoeren.

Lees meer

Cryptolocker, wat is het en wat kan u er tegen doen?

De laatste tijd zien wij het steeds vaker voorbij komen; computers die geinfecteerd zijn met het encryptievirus genaamd CryptoLocker of Cryptowall. Dit stukje software, wat officieel geen virus is, versleuteld al uw bestanden. Dit is vervolgens helaas niet meer te herstellen. Gelukkig is dit wel te voorkomen door de juiste maatregelen te nemen. Hieronder leest u wat het is en hoe u zich er tegen kan beschermen.

Lees meer

Meldplicht datalekken, wat moet u hierover weten?

Vanaf 1 januari 2016 is het wettelijk verplicht om datalekken te melden. Komen gegevens van jouw klanten op straat te liggen? Dan ben je verplicht hier melding van te maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens en mogelijk ook jouw klanten (afhankelijk van de situatie). In dit artikel lees je antwoorden op vragen als; Wat valt er allemaal onder een datalek, hoe kunt u dit voorkomen en wat moet u doen als de gegevens op straat liggen?

Lees meer

Microsoft installeert mogelijk Windows 10 zonder te vragen op uw computer.

Op internet zijn diverse klachten verschenen van gebruikers die ineens Windows 10 op hun PC hebben staan. Zonder dat zij de computer opnieuw hebben opgestart, staat ineens de nieuwste versie van Windows voor hun neus. Sommige mensen gaven zelfs aan dat de wijzigingen in geopende documenten, verloren gingen. Hoe kan het dat Microsoft de nieuwste versie van zijn besturingssysteem naar computers pusht?

Lees meer

Nieuw: FairPhone2; een modulaire smartphone van Nederlandse komaf

Met een smartphone kan je tegenwoordig vrijwel alles. Je kan er foto’s mee maken, er staan bestanden op, muziek luisteren en ga zo maar door. Er zijn vele smartphones op de markt. Met de modulaire smartphone komt hier mogelijk verandering in. Je kunt hierdoor zelf bepalen wat voor camera of accu jij in je telefoon hebt. De FairPhone2 is één van de eerste modulaire smartphones op de markt, en is ook nog eens in Nederland ontwikkeld. Hoe werkt dat precies? En is dit ook mogelijk met laptops en computers? Lees het in onderstaand artikel.

Lees meer

Wanneer ben je veilig op internet?

Digitaliseren van data is erg populair. Het zoeken naar data wordt makkelijker doordat informatie digitaal staat. Foto’s staan tegenwoordig allemaal op de computer die in verbinding staat met internet. Hierdoor is alles makkelijk te delen en vanaf meerdere locaties te bekijken. Helaas heeft het internet ook een andere kant. Zet je data in de cloud? Dan weet je niet wie er bij kan. Ook is er kans op virussen waardoor je bestanden bijvoorbeeld onbruikbaar worden. Hoe bescherm je jezelf hiertegen? Waar moet je allemaal rekening mee houden, wil je alles buiten houden? Lees het in dit artikel.

Lees meer

Microsoft Surface Pro 4; apparaat van de toekomst?

Afgelopen week hebben we een exemplaar binnen gekregen van de Microsoft Surface Pro 4. Toen we het apparaat binnen kregen, zijn we er meteen voor gaan zitten. Is het een tablet? Is het een laptop of toch een volwaardige computer? Dat was het eerste wat er door mijn hoofd ging. Als ICT’er kijk ik meteen naar de specificaties, dan denk ik: “Dit kan gewoon mijn PC zijn”. Dan tollen er al 100 andere dingen door mijn hoofd zoals: “hij is wel klein”, “hoe wordt zoiets gerepareerd?” en ga zo maar door.

Lees meer

Eerste grote update voor Windows 10

Microsoft komt met de eerste grote update voor zijn besturingssysteem Windows 10. In deze update is onder andere software geüpdatet, maar ook drivers voor randapparatuur zijn vernieuwd. De drivers zorgen er voor dat het besturingssysteem (Windows 10) goed samenwerkt met de verschillende onderdelen in en aan de computer.

Lees meer