bestanden overschreven back-up

Per ongeluk bestanden overschreven? Geen paniek, er is een back-up!

Het is u vast eens overkomen. U opent een gedeeld Word of Excel bestand die u niet mag overschrijven en dan toch slaat u het bestand op! Oeps! De paniek slaat toe, de zweetdruppels beginnen zich te vormen op uw voorhoofd… Hoe gaat u dit rechtzetten!? Geen paniek, er is een back-up! Toch?

Back-up, die hadden we toch?

Juist om deze redenen blijven we bij onze klanten hameren op de back-up. Een back-up bestaat eigenlijk uit drie lagen. De eerste laag is waar we het nu over gaan hebben. Binnen Windows is er een mogelijkheid tot het inzien van versiebeheer van de wijzigingen die u heeft gedaan. Mocht u wijzigingen kunnen inzien van uw collega’s? Dan is SharePoint van Office 365 Business misschien een oplossing voor uw bedrijf.

Oké, even terug naar voor u hier gekomen bent. U heeft per ongeluk bestanden overschreven. Geen paniek. We hebben hieronder de stappen voor u op een rijtje gezet;

Versiebeheer van uw documenten

Met deze stappen haalt u de overschreven bestanden terug;

  • Open de Verkenner;
  • Ga naar de Map waar het bestand staat;
  • Klik met uw rechtermuisknop op het bestand;
  • Ga naar Eigenschappen;
  • Klik op Vorige Versies;
  • Kies het bestand dat u wilt terugzetten.

Taadaaaaa!

De tweede laag van Back-up

Gelukkig, u heeft uw bestand nu terug kunnen krijgen. Maar deze bestanden worden maar tijdelijk bewaard. Als er een langere periode tussen zit dan is de kans groot dat deze manier helaas niet meer werkt. Vandaar dat we altijd adviseren om een tweede back-up laag toe te voegen. Dit kan in de vorm van een NAS of een back-up server. Let er wel goed op dat deze niet in dezelfde ruimte staat als de hoofdserver. Bij blikseminslag of brand bent u dan alsnog alle bestanden kwijt. Zo kunt u wanneer u bestanden kwijt bent of overschrijft kunt u deze eenvoudig terugzetten.

De derde laag van Back-up

Dan is er nog een laatste en misschien wel dé belangrijkste laag; een back-up buiten de deur. U wilt uiteraard geen risico nemen, daarom is een Cloud back-up een prima invulling als derde laag. Let hier wel op dat er een verschil is tussen synchronisatie back-up en een back-up met versiebeheer. Een synchronisatie back-up is namelijk zeer gevoelig voor virussen en gijzel software, ook al is deze prijstechnisch aantrekkelijk, het is geen pretje om niet meer bij uw data te kunnen.

Heeft u nog niet nagedacht over een goede back-up oplossing? Wij komen graag met u in contact. We geven u dan een vrijblijvend advies. Neem hiervoor contact via 088 781 00 50 of mail naar [email protected].

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Voorkom diefstal van uw ICT apparatuur
Vijf tips om diefstal van uw laptop uit de auto te voorkomen Wel zo makkelijk: even de laptop in de auto laten liggen, maar helaas niet zo slim.
Einde Exchange naar Office 365
Einde van Microsoft Exchange 2010 in zicht Onderneem dit jaar actie, voor het te laat is. Stap over naar Office 365.
Glasvezel buitenaf het komt er aan
Glasvezel Buitenaf: SaunaDrôme Putten is er klaar voor! Razendsnel en efficiënt werken ligt nu binnen handbereik.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!