Windows 10 update plannen verplicht

Windows heeft een nieuwe manier om Windows 10 naar de gebruikers te pushen. Er komt nu een pop-up die je niet kan afsluiten met het kruisje. De enige mogelijkheden die je bij de pop-up krijgt, is de upgrade inplannen of direct uitvoeren.

Windows 10 is al bijna een jaar op de markt. In het begin zat het vol foutjes. Zowel met Windows 10 als met externe apparaten waren er problemen. Door de loop van de tijd zijn er updates geweest van Microsoft om diverse foutjes te verhelpen in Windows 10. Ook bedrijven van soft- en hardware hebben diverse updates uitgebracht. Dit zorgt er voor dat veel apparaten en software wordt ondersteund, maar helaas werkt nog niet alles vlekkeloos.

Op onderstaande screenshot zien we een Windows Update popup melding. Daarbij staat “Plan je upgrade. Het geplande moment kan achteraf niet worden aangepast. De update duurt een tijdje, dus kies een moment waarop je de PC niet gebruikt. De PC dient aan te staan. Staat de computer niet aan? Dan zal de update plaatsvinden als u de computer opstart.”

Bij de standaard pop-up melding, kan je het venster wegklikken via het kruisje rechtsboven in het scherm. Bij deze melding is het kruisje niet zichtbaar.

5103411

Microsoft probeert zo veel mogelijk mensen naar Windows 10 te krijgen. In een eerder artikel schreven we al dat Microsoft Windows 10 zonder te vragen installeerde. In het begin hoorde wij hier ook een aantal klanten over, maar omdat dit voor veel klachten zorgde, lijkt Microsoft hier vanaf gestapt te zijn. Deze nieuwe manier geeft in ieder geval nog de keuze of u wilt updaten.

Heeft u bovenstaande melding op uw scherm, maar wilt u nog niet updaten naar Windows 10? Gflex kan voor u deze melding weghalen en alle updatemeldingen betreft Windows 10 uitschakelen. Klik hier om contact op te nemen.

Tot en met 29 juli is het mogelijk om gratis te upgraden naar Windows 10. Daarna moet je er voor gaan betalen. Volgens diverse bronnen is dat 119 euro voor 1 licentie. Het voordeel is dat er geen nieuwere versies van Windows meer uit gaan komen. Dit betekent dat je niet meer over hoeft naar een andere versie. Na 29 juli, geeft Microsoft dus aan, moet je betalen voor de licentie. De vraag is hoe dit in zijn werk zal gaan. Zo blijft Windows 10 wel gratis beschikbaar voor mensen met een beperking die bijvoorbeeld spraaksoftware gebruiken. Hoe Microsoft hier onderscheid in maakt, is niet bekend.

Wil je niet naar Windows 10? Het is mogelijk om de upgrade naar Windows 10 te blokkeren. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld de printer niet meer werkt of dat bepaalde software niet optimaal meer functioneert. De ondersteuning voor Windows 7 wordt tot januari 2020 ondersteund. Windows 8 wordt daarna nog 3 jaar ondersteund, namelijk tot januari 2023.

Via

Michael
Op zoek naar een goede website? Ik help graag anderen met het opzetten van een website en zorg ervoor dat deze goed vindbaar is in Google.

Neem contact op

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *