Windows 10 op 8% van PC’s

Het nieuwe besturingssysteem van Windows 10 is ondertussen 3 maanden op de markt. Gflex is erg tevreden over het uiterlijk van het nieuwe besturingssysteem van Windows, maar adviseert nog steeds om te wachten met updaten. Ondertussen is 8% van de gebruikers over op Windows 10.

hero_carousel_2in1_mini_start_Non-CortanaMarket_1x_nl_NL

Windows 10 is de eerste versie die (tot nu toe) gratis beschikbaar is. Na ongeveer 3 maanden is het nieuwe besturingssysteem op 8% van de computers te vinden. Dat zijn er ongeveer 132 miljoen. Niet slecht, maar nog lang niet de doelstelling van 1 miljard die gepland staat voor over 3 jaar.

Het grootste aantal gebruikers maakt gebruik van besturingssysteem Windows 7. Dit besturingssysteem is stabieler dan zijn voorganger, Windows Vista. Het voordeel van zijn jongere broertje Windows 8.1 is dat Windows 7 nog het vertrouwde startmenu heeft. Vanaf Windows 8.1 moest veel gebruikers schakelen. Dit zorgde voor weerstand. Het resultaat hierdoor is dat Windows 8.1 op dit moment op ‘slechts’ 12 procent van de computers draait.

Windows 10 draait op dit moment op 8% van de computers en wilt deze groei vasthouden om over 3 jaar op 1 miljard computers te draaien. De upgrade is vooralsnog gratis. Toch zien wij nog steeds veel nadelen aan het upgraden naar Windows 10.

Gflex ziet nog veel problemen ontstaan door de upgrade naar Windows 10. Het is geen programma wat even wordt geïnstalleerd, maar een compleet nieuw besturingssysteem. Stuurprogramma’s van allerlei hardware zijn hier niet op voorbereid. Met andere woorden: Een nieuw soort benzine voor uw auto. Klinkt goed, maar is uw auto ook getest voor deze benzine? In sommige gevallen zorgt dit ervoor dat de motor niet meer werkt en dit een nieuwe installatie als gevolg heeft.

Als we gaan kijken naar wie dit moet aanpakken, zien we veel vingers die een bepaalde richting op wijzen. Microsoft zegt dat dit verantwoordelijkheid is van de fabrikant, terwijl sommige fabrikanten op hun beurt wijzen naar de leveranciers van de onderdelen of er wordt benoemd dat betá (een betá product bevindt zich in de testfase) producten niet worden ondersteund.

In sommige gevallen kan het goedkoper zijn om een nieuwe laptop of computer aan te schaffen dan een upgrade uit te voeren. Twijfelt u om over te stappen naar Windows 10, maar weet u niet of uw computer klaar is voor Windows 10? Neem dan contact op met Gflex.

 

Michael
Op zoek naar een goede website? Ik help graag anderen met het opzetten van een website en zorg ervoor dat deze goed vindbaar is in Google.

Neem contact op

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *