Windows 10 komt er aan! Wat kunnen we verwachten?

Windows 10, nog 2 maanden! Ze zijn nog druk bezig om de laatste puntjes te verwerken en het is de bedoeling dat deze versie een slag beter wordt dan Windows 8! Gflex doet er alles aan om IT gemakkelijker te maken. Ook Microsoft zal zijn software zo gebruikersvriendelijk mogelijk maken. Hoe doen zij dat met Windows 10? Wat is er verbeterd?

Aero Glass

Er is door Microsoft gedacht aan mooie grafische lay-outs (Aero Glass). Zo komen er bijvoorbeeld ‘tegels’ in Windows Verkenner / Explorer. Deze ‘tegels’ kunt u, bijvoorbeeld als u deze veel gebruikt, vastzetten.

Cortana

Windows 10 krijgt Cortana. Nee, ik praat geen Spaans. Cortana is Microsoft’s persoonlijke assistent die u verder helpt. Zo kunt u tegen Cortana vertellen dat u een half uur van tevoren herinnert wilt worden voor een afspraak. Cortona helpt u vervolgens herinneren. Gemak dient de mens. Bent u naar iets op zoek? Vraag het Cortana en die zoekt het voor u op, terwijl u verder werkt.

Beveiliging

Daarnaast werkt Microsoft hard om van het wachtwoord af te komen. Althans, zo lijkt het. Standaard functies in Windows 10 zijn Irisscanner en vingerafdruk bevestiging om in te loggen. Dit kan natuurlijk alleen als uw computer of laptop hiervan voorzien is, anders kunt u natuurlijk altijd nog gebruik maken van het wachtwoord.

Veiligheid en gemak lijken voorop te gaan in Windows 10!

En verder…

Komt u wel eens in het configuratiescherm? Dan kunt u weleens raar opkijken met Windows 10, zo staan er standaard nog zo’n 9 knoppen waaronder u alles kunt terug vinden.

En u gelooft het of niet, de startknop komt weer terug! Wel in een andere vorm dan dat u bent gewend, maar hij is er weer! Veel klanten van Gflex hebben deze overigens nooit hoeven missen.

Dit is slechts een greep uit de verbeteringen van Windows 10, let wel op dat uw randapparatuur ondersteund wordt want de update is vaak ingrijpend en kan in veel gevallen niet gemakkelijk worden teruggedraaid

Hoe ziet het er uit?

 

Wat kost dat, Windows 10?

Als u bij u zelf denkt, wat gaat dit kosten? Dan kunnen wij u geruststellen, de mensen met Windows 7 en Windows 8 mogen gratis updaten naar Windows 10 zolang het apparaat het doet.

Ook aan ons is gedacht

Wij als computer “nerds” zijn ook weer blij! Binnen de command prompt (dat zwarte scherm wat u soms voorbij ziet vliegen als wij bij u op bezoek zijn) mogen wij weer kopiëren en plakken. Dit maakt het werk voor ons ook weer gemakkelijker. Bij Windows 7 kan dit wel, maar in Windows 8 was deze functionaliteit niet aanwezig.

Michael
Op zoek naar een goede website? Ik help graag anderen met het opzetten van een website en zorg ervoor dat deze goed vindbaar is in Google.

Neem contact op

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *