Wat is VoIP?

VoIP is de afkorting voor Voice over IP. Letterlijk vertaalt betekend het Stem over IP. In Nederland gebruiken we veel de term IP telefonie. VoIP houdt in dat u telefoneert over uw internetlijn. Dit heeft diverse voordelen.

Onbeperkt voor vast bedrag

U bespaard al snel op kosten. Net als internetten, is het bij VoIP zo dat u een vast bedrag per maand betaald, ongeacht hoeveel u belt. U bespaard hierdoor veel kosten op uw telefoonlijn. Een ander voordeel is dat de kosten iedere maand even hoog zijn. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

Verbindt u uw VoIP lijn door naar een mobiel toestel? Dan worden hiervoor wel de belkosten in rekening gebracht.

Makkelijk te koppelen

De mogelijkheden van VoIP zijn veel uitgebreider dan die van vaste telefonie. U maakt gebruik van een telefooncentrale en kunt uw gesprekken via uw computer laten verlopen. U kunt bijvoorbeeld direct zien wie er belt, terwijl u aan het werk bent.

Cloud of eigen server?

Een VoIP telefooncentrale kan u bij uw eigen bedrijf plaatsen, maar u kunt ook kiezen voor een Cloud oplossing. Bij een Cloud telefooncentrale staat de server ergens anders. Beide oplossingen hebben hun eigen voor- en nadelen.

voip-diagram_15_2Cloud telefonie

  • Geen hoge opstartkosten.
  • Geen zorgen over onderhoud.
  • Alle mogelijkheden tot uw beschikking.

Eigen VoIP server

  • Lagere maandelijkse kosten.
  • Zelf de touwtjes in handen.
  • Interessant voor bedrijven die veel bellen.

Meer informatie?

VoIP is voor veel bedrijven interessant. Of u nou een eenmanszaak bent of een groot (productie)bedrijf heeft. Voor iedereen heeft Gflex een passende oplossing. Daarnaast biedt het veel meer gemak. Gflex demonstreert graag de mogelijkheden! Bel ons voor meer informatie.

Graag te weten komen wat Gflex voor u kan betekenen op het gebied van Wat is VoIP??
Neem contact op met gflex! U kunt mij bereiken op 0341 – 491527 of door te mailen naar info@gflex.nl.

Neem contact op