Snel internet via 4G voor buitengebied

Veel klanten van Gflex bevinden zich in het buitengebied van Putten of omstreken. Het nadeel hiervan, is dat zij beschikken over een zeer trage internetlijn van circa 4Mbit per seconde. Wist u dat hiervoor ook andere oplossingen zijn? U kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van het 4G netwerk. Lees in dit artikel hoe Gflex u hierbij kan helpen.

Er zijn steeds meer initiatieven die voor buitengebieden internet proberen te realiseren door met zoveel mogelijk huishoudens een glasvezellijn te laten leggen. Het nadeel hiervan is, is dat de kosten zeer hoog zijn en dat er zeer veel mensen mee moeten doen, wil je het rendabel krijgen.
Ook in Putten is een initiatiefgroep, glasvezelbuitengebied.nl, die opkomt voor glasvezel in het buitengebied. De kosten hiervoor zijn circa 2000 euro per aansluiting. Een mooi initiatief, maar dit is helaas nog exclusief de kosten voor glasvezel.
Naast glasvezel, denken ook andere partijen na over hoe de internetsnelheid in het buitengebied kan worden verbetert. Zo zijn er providers die diensten aanbieden waarbij via een dongel verbinding kan worden gemaakt met internet. Deze dongel kan worden aangesloten op de computer of tablet om zo op het internet te surfen.

Internetverbinding of slecht WiFi?

Veel mensen klagen over slecht internet, maar het is belangrijk om na te gaan: ligt dit aan mijn internetverbinding of aan slecht WiFi bereik? Het kan namelijk zijn dat er gebruik wordt gemaakt van slechte WiFi zenders of dat de WiFi zenders op plekken staan waar weinig bereik is. Om te voorkomen dat je overgaat op een duur abonnement, adviseert Gflex om eerst eens éénmalig te kijken naar het WiFi netwerk. Wij komen bij u ter plaatsen en bekijken de situatie. Vervolgens adviseren wij wat voor uw situatie het beste is en kunnen dit direct voor u realiseren.

Waar moet ik rekening mee houden?

Het verschil tussen een vaste internetlijn en internet via 3G of 4G, is dat het bij een vaste internetlijn niet uitmaakt hoeveel data je verbruikt. Je behoudt altijd de optimale snelheid. Bij internet via 4G, heb je een datalimiet. Dit houdt in dat je maar een bepaalde hoeveelheid data over het internet mag downloaden. Na het overschrijven van het datalimiet, gaat de snelheid omlaag.

Tegenwoordig worden er veel video’s via internet bekeken. Ook staan er steeds meer bestanden in de cloud. Deze bestanden worden dus ook telkens over het netwerk verplaatst. Dit kan er voor zorgen dat je snel door je internet heen bent.

Internet via 4G is dus vooral interessant als je weinig op internet zit, maar als je er op zit, wel graag snel internet wilt hebben.

Meer informatie?

Wil je graag meer te weten komen over snelle internetoplossingen bij jouw thuis, maar weet je niet wat voor jou de beste optie is? Gflex is breed inzetbaar op het gebied van computer en ICT oplossingen en kijkt graag naar hoe wij uw computer-beleving en ook internet snelheid kan verbeteren.

 

Michael
Op zoek naar een goede website? Ik help graag anderen met het opzetten van een website en zorg ervoor dat deze goed vindbaar is in Google.

Neem contact op

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *