Monitoring

Wilt u graag controle over uw ICT? Gflex kan u helpen bij het monitoren van diverse ICT onderdelen.

Meten is weten

Met monitoren op zich verdient u niks, maar door de cijfers die u uit bepaalde monitoring haalt, kunt u stappen nemen die u in de toekomst geld besparen of misschien wel geld opleveren. Het implementeren van monitoring tools kan tijd kosten, maar ook geld opleveren.

Waarmee kunnen wij u helpen?

  • Netwerkmonitoring

    Werkt uw back-uplijn nog naar behoren? Hoe zwaar wordt uw netwerk belast?

  • Websitemonitoring

    Hoe zwaar wordt uw webserver belast? Hoeveel verkeer heeft u op uw website? Of hoe gedragen bezoekers zich op uw website?

  • Servermonitoring

    Zit het servergeheugen bijna vol? Is uw server niet te warm? Is er nog genoeg schijfruimte?

Ook Gflex monitort diverse onderdelen van zowel eigen producten, als producten van klanten. Een aantal voorbeelden van verbeteringen die Gflex heeft behaald met behulp van monitoring zijn:

Het geheugen van de server liep vol door een bepaald programma. Dit kon er toe leiden dat de gehele server traag werd. Door tijdig dit programma opnieuw op te starten, zijn problemen met de server voorkomen.

In het voorjaar met een gemiddelde temperatuur, werden de processoren al dusdanig warm, dat we in de zomer hier problemen van konden gaan ondervinden. Door extra koelers te plaatsen, is dit probleem voorkomen.

Een tweede internetlijn, voor als de eerste internetlijn uitvalt is een goede back-up. Maar wat als blijkt dat de tweede internetlijn door een fout bij de ISP niet actief is? Door monitoring, zag Gflex dat, voordat er problemen onstonden met de eerste internetlijn en er gebruik moest worden gemaakt van de back-up internetlijn.

Diverse klanten van Gflex hebben winst weten te behalen door goede monitoring. Gedurig maken klanten van ons mee, dat zij een SMS ontvangen of een telefoontje ontvangen dat wij al bezig zijn met het oplossen van de storing.

Door monitoring goed toe te passen, heeft u meer stabiliteit, minder problemen en kan uw onderneming door blijven werken!

Hoort u achteraf altijd: “ja als we dat hadden gedaan, dan hadden wij het kunnen voorkomen”?

Met de monitoring van Gflex kunnen wij problemen voor u voorkomen, voordat u iets gemerkt heeft van de mogelijke gevolgen!

Door de combinatie van de monitoring en automatisering, zal u bijvoorbeeld een e-mail krijgen zodra er een schijf vol raakt. Hierdoor heeft u nog tijd om hier op te anticiperen. Dit bespaard tijd en kosten!

Heeft u een computerprobleem? Monitoring voor uw computer of IT nodig? Wij denken graag met u mee en helpen u graag verder! U kunt contact opnemen met Gflex door te bellen naar 0341 – 491527!

Neem contact op