Servers

Een server kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Het centraal hebben van al uw bedrijfsinformatie of het maken van back-ups, maar ook een telefooncentrale draait op een server. Een server wordt veelal gebruikt om continu diensten te bieden die u binnen, maar ook buiten uw bedrijfsnetwerk kunt gebruiken.

 

Windows Server

Windows Server is de benaming voor het besturingssysteem van Windows wat vaak draait op servers. Op een Windows Server kunnen allerlei diensten draaien. Dit zijn bijvoorbeeld de webserver (voor bijvoorbeeld een intranet), Active Directory (voor centraal netwerkbeheer) of Hosted Exchange (voor centraal e-mail beheer)

Terminal Server

Een terminal server is te vergelijken met een centrale werkplek. Met een terminal server logt iedereen in op één computer en maakt iedereen gebruik van de programma’s die op die server draaien. Deze servers zijn vaak zeer krachtig, omdat meerdere gebruikers er tegelijk op moeten werken. Het voordeel is dat de software centraal staat, waardoor er veel geld bespaard wordt.

Data Server

Een data server dient er voor om grote hoeveelheden data op te slaan. Vaak zie je dat een dataserver veel grote schijven bevat. Daarnaast worden deze servers vaak zo geconfigureerd en gebouwd dat het wegvallen van kleine stukjes data wordt opgevangen door een extra schijf. Wil je een totale server crash voorkomen? Dan kan er weer worden gekeken voor een back-up server.

VoIP telefooncentrale

Ook een telefooncentrale kan u op een eigen server plaatsen. Bellen over internet heeft u met een eigen server volledig in beheer. Hier zitten een aantal voor- en nadelen aan, maar als u een bedrijf heeft met ca 10 medewerkers of meer, kunt u flink gaan besparen op belkosten.

Virtualisatie van servers

Computers worden steeds krachtiger. Software wordt steeds ‘slimmer’. Hierdoor komen er steeds meer oplossingen op de markt. Eén van de oplossingen, is het hebben van meerdere serversdiensten op één fysieke server. Hierdoor wordt onderhoud van servers eenvoudiger. Daarnaast hoeft u niet meerdere machines aan te schaffen, waardoor u flink op kosten zult besparen.

Onderhoud voor uw server

Gflex biedt preventief onderhoud voor servers & IT netwerken. Door uw servers en netwerk regelmatig te updaten en te laten controleren, voorkomt u problemen in de toekomst. Gflex biedt onderhoud voor een betaalbare prijs.

Een eerlijk advies

Een server moet zorgen voor gemak & tijdsbesparing. Gflex denkt graag met u mee hoe u het meest kunt halen uit uw server. Is het aanschaffen van een server voor u niet interessant? Dan is Gflex hier eerlijk in. Wij proberen u niet dure producten te verkopen, als u met een cloud oplossing beter af bent.

Graag te weten komen wat Gflex voor u kan betekenen op het gebied van Servers?
Neem contact op met gflex! U kunt mij bereiken op 0341 – 491527 of door te mailen naar info@gflex.nl.

Neem contact op