Windows update schijfruimte Microsoft

Windows kondigt nieuwe update aan; meer opslagruimte vereist

In een eerder verschenen artikel van Gflex spraken we al over een corrupte update van Microsoft. Wanneer er niet genoeg schijfruimte beschikbaar was, was de kans aanwezig dat de update als gevolg zou hebben dat het apparaat niet meer wou opstarten, bestanden waren verdwenen of koppelingen met netwerkschijven niet meer werkten. Microsoft wilt dit nu voorkomen door preventief schijfruimte te gaan reserveren.

Windows update reserveert schijfruimte

De nieuwe Windows update (1903) reserveert in totaal 7GB aan schijfruimte om de update uit te kunnen voeren. Deze schijfruimte is niet te verwijderen of vrij te krijgen. Het is wel te beperken in de nieuwe versie van Windows 10. Microsoft kondigde zelf al aan dat dit kan oplopen wanneer er nieuwere updates van Windows uitkomen. Is er niet genoeg schijfruimte beschikbaar voor de Windows Update? Dan verwijderd Microsoft automatisch tijdelijke bestanden om schijfruimte te creëren.

Bestanden verwijderen voor Windows update

Het is raadzaam om na te gaan hoeveel schijfruimte u nog vrij heeft voor de Windows Update. Wij adviseren altijd 32GB speling te nemen. Vooral voor apparaten met een kleiner geheugen (64GB en 128GB SSD) of apparaten met een verouderde HDD is het aan te raden om hier goed naar te kijken. Vooral in geval van het laatstgenoemde adviseren wij geen enkel risico te nemen. Een HDD is zeer gevoelig voor zulk soort handeling en al meerdere gevallen van een gecrashte HDD zijn bij ons gemeld. Zet desnoods data over naar een externe HDD of Cloud-opslag om schijfruimte vrij te maken.

Wat te doen bij Windows Update?

Om zeker te zijn van een goed werkend apparaat, adviseren wij u te controleren hoeveel vrije schijfruimte u heeft. Daarvoor kunt u het volgende stappenplan doorlopen;

  1. Ga naar Verkenner of Deze Computer;
  2. Klik op Computer;
  3. Hier vindt u een overzicht van de schijven, kijk naar de (C:) Schijf;
  4. Controleer hoeveel schijfruimte er nog vrij is. Dit wordt als volgt aangeduid: 120GB beschikbaar van 250GB;
  5. Wanneer dit aantal hoger is dan 32GB hoeft u niets te doen;
  6. Wanneer dit aantal lager is 32GB adviseren wij u contact op te nemen met onze helpdesk via 088 781 00 00.

Maakt uw apparaat nog gebruik van een HDD, dan is het altijd raadzaam deze te vervangen door een SSD. Dit zorgt niet alleen voor zekerheid en stabiliteit, maar uw apparaat wordt er ook een stuk sneller van. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met de helpdesk.

Vond u dit artikel nuttig? Deel hem dan op social media! Zo zorgen we samen voor een goed werkend apparaat!

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

monitoring van uw systeem
Bent u al overgestapt naar Windows 10? Windows 7 kan niet meer mee op gebied van veiligheid.
ICT advies van Gflex
Microsoft verwacht corrupte update in oktober Na de update kan het zijn dat het apparaat niet meer opstart.
ICT advies van Gflex
8 ICT redenen om je computer te updaten naar Windows 10! Maakt u nog gebruik van Windows 7 of Windows 8.1 op uw computer? Wij geven u 8 redenen om te updaten naar Windows 10!

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!