Wifi problemen, ICT'er Nick helpt

Wifi-specialist Nick vertelt hoe creëer je stabiel of snel wifi

Nick, Junior ICT beheerder bij Gflex slim in ICTWaar zouden we zijn in een wereld zonder internet? Misschien zijn we er onszelf niet heel erg bewust van, maar we zijn afhankelijker dan ooit geworden van een stabiel Wifi-netwerk.

Is jouw Wifi traag, hapert de Wifi of valt deze soms zelfs geheel weg? Onze Wifi-specialist Nick vertelt je 5 mogelijke redenen waarom en hoe dat kan gebeuren. Met deze 5 handige tips kom je in ieder geval een stap dichter in de buurt van een sneller, veiliger en stabieler Wifi-netwerk.

  • Heb je de Wifi via een PowerLine Adapter verbonden, dan kan dit een stoorzender zijn. Een PowerLine Adapter is een slimme oplossing om via het stroomnetwerk internet te realiseren op moeilijk bereikbare plekken. Het enige nadeel is dat het over lange afstanden vaak niet stabiel genoeg is. Ook Wifi Repeaters kunnen een van de oorzaken zijn. Repeaters zenden namelijk nooit een beter signaal dan dat ze kunnen ontvangen. Vaak is dit een zwakker signaal dan normaal, waardoor je deze repeaters heel precies moet plaatsen en in meerdere getalen.
  •  

  • Houdt het probleem aan zodra je het apparaat verbindt met het internet doormiddel van een bekabeld netwerk? Zo ja, dan zit het probleem in de internetverbinding. Neem hiervoor contact op met je provider.
  •  

  • Komt het probleem overal op kantoor voor? Of specifiek op één plek? Ook wanneer je dicht bij het Wifi-punt staat? Als dit het geval is dan ligt het hoogstwaarschijnlijk aan het bereik van de Wifi-zender. Het
    verplaatsen of bijplaatsen van een zender zal het probleem snel verhelpen.
  • Het modem kan verouderd zijn of er is gekozen voor een modem dat niet past bij het gebruikersgedrag. Het is dan raadzaam om een goed modem te plaatsen die zodanig is ingesteld en wordt onderhouden dat dit past bij het gebruik van de internetverbinding. Een modem is net zo stabiel als de verbinding zelf en andersom geld dit net zo.
  •  

  • Wordt de internetverbinding niet teveel belast? Het is mogelijk dat er op bepaalde tijden meerdere gebruikers op hetzelfde kanaal iets aan het downloaden zijn. Het is daarom goed om het modem vanaf het begin goed in te stellen. Kies bij voorkeur voor een eigen zakelijke router en modem. Dit is een duurdere oplossing, maar een stabiel Wifi-netwerk is ook wat waard, toch!?

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende factoren die kunnen meespelen waarom jouw Wifi-netwerk traag is. Helaas blijft het hier niet alleen bij en kunnen er ook andere redenen zijn. Op basis van een inventarisatie maken we graag een stappenplan op maat hoe we dit op een slimme manier gaan oplossen!

Neem hiervoor vrijblijvend contact met Gflex via 088 781 00 00 of mail naar [email protected]. Nick of een van onze andere collega’s helpt je dan graag verder!

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Internet Explorer Microsoft Chrome IE
ICT Advies Microsoft: Stop met gebruik Internet Explorer Gebruikers stappen massaal op hun computer over naar Chrome of Firefox.
ICT support medewerkers in Nijkerk
Licenties van slimme thuiswerksoftware kosteloos beschikbaar ivm corona Gflex stelt kosteloos licenties van slimme thuiswerk software beschikbaar.
beveiliging foto met camera
Kaspersky beveiliging wordt BitDefender security suite Het kan altijd beter, sneller en veiliger, u verdient namelijk de beste bescherming tegen virussen.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!