cloudoplosingen van Gflex

Werken in de Cloud: Wachtwoordmanager van Gflex

De komende tijd nemen we u mee tijdens het thema Anyplace, Anywhere, Anytime. Hier gaan we in op de mogelijkheden die dé Cloud biedt. Mogelijkheden die u misschien niet onder de Cloud zou scharen of mogelijkheden waarvan u niet wist dat ze met de Cloud mogelijk zijn. In dit artikel gaan we in op een stuk veiligheid; wachtwoorden. Hoe kunt u de Cloud gebruiken om slim maar tegelijkertijd veilig om te gaan met uw wachtwoorden.

Wat is een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager kunt u vergelijken met een digitale kluis in de Cloud. In deze kluis bewaard u al uw wachtwoorden. Heeft u een wachtwoord nodig? Dan wordt deze uit de kluis gehaald en er daarna weer netjes teruggestopt. De kluis gaat daarna weer op slot. U kunt deze wachtwoorden delen met collega’s of leveranciers, zonder dat zij het wachtwoord te zien krijgen. Zo voorkomt u dat gebruikers die maar voor korte duur toegang hoeven te hebben ook daarna nog in bezit zijn van uw wachtwoorden. U kunt in uw eigen omgeving bepalen wie er toegang heeft. Ook kunt u de toegang ontnemen wanneer u dat wilt.

Welke voordelen heeft een wachtwoordmanager?

Het grootste voordeel is dat u al uw wachtwoorden op één plek kunt beheren. Doordat uw wachtwoorden beveiligd en geencrypt worden op geslagen kunt u de wachtwoorden zo moeilijk maken als u zelf wilt. Door dat u met de wachtwoordmanager ook wachtwoorden kunt genereren, gebruikt u wachtwoorden die moeilijk te achterhalen zijn, bijvoorbeeld; RzRcL9pg6ZHQaksw23bP. Zo logt u op elke website in met een apart wachtwoord, die veilig is opgeslagen in uw eigen kluis. U kunt u wachtwoorden overal naar voren halen, want de wachtwoordmanager is beschikbaar voor alle apparaten zoals laptop, smartphone en tablet.

Wat kan een wachtwoordmanager voor uw bedrijf betekenen?

Elk bedrijfsproces bestaat uit meerdere lagen; administratie, inkoop, sales, marketing, etc. Bij elke laag horen weer verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden. Meestal worden deze nu opgeslagen in één Excel-document. Iemand met kwade bedoelingen kan hier zo mee aan de haal gaan. Met de wachtwoordmanager van Gflex heeft u zelf in de hand wie u toegang geeft tot welke wachtwoorden. Met de keuze of deze persoon het wachtwoord mag zien óf niet. Ook kunt u een wachtwoordchallenge doen, hiermee worden uw wachtwoorden gecontroleerd op zwakheden. U krijgt dan een advies welke wachtwoorden u beter kunt aanpassen of welke wachtwoorden teveel met elkaar overeenkomen.

Wachtwoordmanager met tweeledige verificatie

Uiteraard is de wachtwoordmanager van Gflex uitgerust met een tweeledige verificatie. Dit betekent dat u bij het inloggen op website met zeer gevoelige informatie de gelegenheid heeft om te kiezen voor een extra tussenstap voor dat u écht inlogt. Via een app op uw smartphone krijgt u dan de vraag of de inlogpoging goed te keuren. Keurt u deze goed, dan logt u in. Keurt u hem af of doet u niets, dan kan er niet worden ingelogd.

De wachtwoordmanager van Gflex is te verkrijgen vanaf 5 users. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen? Neem dan contact op met Dennis de Koning via 088 781 00 00 of mail [email protected].

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

cloudoplosingen van Gflex
Naadloos samenwerken dankzij Office 365 Business Word, Excel en Outlook altijd en overal binnen handbereik!
Internet of things
Gflex onderzoekt: heeft Internet of Things de toekomst? Een markt die in 2021 goed moet zijn voor 520 miljard dollar. Maar is dat haalbaar?
cloudoplosingen van Gflex
Werken in de Cloud: Anyplace, Anywhere, Anytime U ziet door de mist de wolken niet meer. Gflex helpt u wegwijs te worden in de Cloud.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!