hacken router voorkomen

Zo voorkomt u dat uw router gehackt wordt

Het komt tegenwoordig regelmatig voor dat routers worden gehackt. Over het algemeen zijn slecht beveiligde routers erg kwetsbaar en dat is iets waar mensen toch te weinig bij stilstaan. In dit artikel bekijken we hoe u ervoor kunt zorgen dat uw router in de toekomst niet gehackt gaat worden.

Laten we met een van de belangrijkste zaken beginnen. Het is namelijk verstandig om uw wachtwoord van uw router eens te wijzigen. Als u dat nog nooit heeft gedaan is het voor routerhackers namelijk makkelijk om uw router te gaan hacken. Dat komt omdat zij heel goed op de hoogte zijn van de populairste standaardwachtwoorden.

Als u ervoor kiest om uw wachtwoord te wijzigingen is het verstandig om te kiezen voor een uniek wachtwoord. Alleen op die manier is de kans goot dat u hackers te slim af bent, want hackers profiteren graag van eenvoudig te raden wachtwoorden.

Daarnaast is het belangrijk om een goede router aan te schaffen. Maar wat is nou een kwalitatief goede router? Het is een feit dat dat de kwetsbaarheden in routers vaak worden ontdekt op apparaten die hoog op de bestsellerlijsten staan. Dat klinkt natuurlijk gek, aangezien u zou verwachten dat dit juist de beste producten zouden zijn. Echter kunnen hackers via deze apparaten vaak erg veel mensen aanvallen.

Belangrijk is ook om de firmware van de router altijd up-to-date te houden. Ook eventueel geopende poorten op de router kunnen het beste gesloten worden voor derden.

Wat valt er voor een hacker te halen?

Wat valt er voor een hacker nou te halen op uw router?  Hackers hebben heel veel redenen om uw apparaat aan te vallen. Een van de redenen is gegevensdiefstal, maar ook kunnen hackers uw afluisteren. U moet zich voorstellen dat al uw verkeer op het internet door mensen gevolgd worden. Hackers kunnen precies zien wat je op het internet doet en waar je op zoekt.

Ook kan een hacker uw internetverbinding gaan gebruiken. Een gevaar daarvan is dat het zelfs kan zorgen dat er onder uw naam illegale pagina’s worden geopend. Iets wat u natuurlijk helemaal niet wil.

Wat als ik toch word gehackt?

Als ondanks uw pogingen voor een sterk wachtwoord en een goed beveiligde internetverbinding uw router toch gehackt wordt, is het tijd om actie te ondernemen. Internetkabels en andere kabels die verbonden zijn kunt u dan het beste uit de router halen, zodat de router niet meer met het internet verbonden is. Als dat is gelukt moet u de fabrieksinstellingen gaan wijzigen, waarna u uiteindelijk weer een nieuw wachtwoord kunt gaan maken.

Russische hackers

Het hacken van routers komt momenteel erg veel voor. Bekend werd namelijk dat de Nederlandse militaire inlichtingendienst MIVD heeft ontdekt dat er Nederlandse routers van bedrijven en particulieren zijn gehackt door een beruchte groep van Russische hackers.

Dat laat zien dat het erg belangrijk is om zeker te weten dat u niet onnodig veel risico’s heeft genomen met wachtwoorden of bijvoorbeeld een zwakke internetverbinding. Op die manier is de kans het grootst dat u een aanval van een hacker kunt voorkomen.

ICT Beveiliging

Met onze ICT beveiliging kunnen wij ook router zo beveiligen dat de kans om gehackt te worden minimaliseert.

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

clean desk policy
5 tips voor een Clean Desk Policy! Een Clean Desk Policy voorkomt dat wachtwoorden zo maar op straat liggen.
Virus geblokkeerd
Mirai-virus: Geblokkeerd door het KPN Abuse Team Al meerdere klanten van Gflex hadden geen toegang tot het internet.
Leren denken als een hacker voor uw bedrijf?
Wie kunt u nog vertrouwen? In 3 stappen leren denken als een hacker. Elke dag verdienen hackers miljoenen euro’s. Iedere dag weten ze nieuwe slachtoffers te maken. Afpersing, losgeld voor bestanden of diefstal. En u? Wat doet u? In dit artikel leren wij u denken als een hacker, zodat u minder snel de...

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!