private cloud

Alles over een private cloud

Wat heeft een Private Cloud precies te bieden? Wat zijn hier precies de voor- en nadelen van? Lees er hier alles over!

Veel bedrijven maken gebruik van een Private Cloud. Bij een Private Cloud staan al uw programma’s op één centrale server. U kunt ze overal gebruiken op ieder gewenst apparaat.

Een Private Cloud heeft daarom veel voordelen en beschikt over allerlei opties. We zoomen in dit artikel verder in op het gebruik van een Private Cloud.

Wat is nou precies zo’n Private Cloud?

Bij een Private Cloud zijn alle programma’s op uw apparaat verzameld op een centrale server. U kunt daardoor alles altijd en overal gebruiken. Dat is een goede reden voor bedrijven om gebruik te maken van een Private Cloud, want op elke locatie waar je werkt zijn de programma’s bereikbaar. Daarnaast worden er met een Private Cloud kosten bespaart en is het gebruik een stuk veiliger.

Wat zijn de voordelen van een Private Cloud?

Een Private Cloud kunt u zien als een verbetering. U schakelt over naar iets nieuws dat meer te bieden heeft. Maar wat zijn dan precies de voordelen van een Private Cloud? De infrastructuur is écht van u! Het is uw omgeving waarin u ontzettend veel gebruiksmogelijkheden heeft. U pakt eigenlijk een stukje van uw cloud af, wat u vervolgens zelf naar wens kunt laten inrichten. In vergelijking met een Public Server, de andere mogelijke optie, bespaart u na de aanschaf ook nog eens meer variabele kosten. Daarnaast is het een stuk veiliger. Er wordt voor gegevens namelijk gebruik gemaakt van een privéverbinding.

Zijn er ook nadelen van een Private Cloud?

Uiteraard heeft de Private Cloud ook nadelen. Zo kost het vaak erg veel tijd om een server op te zetten. De server moet namelijk ook helemaal ingericht worden, wat de nodige tijd in beslag neemt. Het is mogelijk op de server vervolgens ook te gaan uitbreiden. Het opschalen kost vanwege de aanschaf van hardware echter meer geld ten opzichte van de Public Server.

Voordelen overschaduwen de nadelen

Desondanks overschaduwen de voordelen de nadelen bij de Private Cloud. Bij een Public Cloud heeft u namelijk veel minder invloed op de infrastructuur van de server. Dat is voor bedrijven die de infrastructuur zelf willen inrichten een groot nadeel. Daarnaast kan een Public Cloud simpelweg niet veilig genoeg zijn, wat natuurlijk vervelend is.

Gebruik maken van een Hybride Cloud

Ook is er nog een Hybride Cloud. Naast het gebruik maken van een Private Cloud kiezen bedrijven er ook wel eens voor om ook van een Hybride Cloud gebruik te maken. Een Hybride Cloud is eigenlijk een soort mengelmoes van een Private Cloud en een Public Cloud. Soms maakt u van de een gebruik en vervolgens weer van de ander.

Conclusie: de toegevoegde waarde van een Private Cloud

Duidelijk is inmiddels dat bij een Private Cloud al uw programma’s samenkomen een plek! Ideaal! U kunt ze daardoor elk moment van de dag en overal gebruiken. Doordat alles voor u beschikbaar is werkt u, of misschien wel iedereen binnen uw eigen bedrijf, een stuk efficiënter! Meer informatie over een Private Cloud, Hybride Cloud of over een Public Sever is hier te vinden?

Advies vragen aan de experts van Gflex

Als u zelf twijfelt over waar u voor wilt kiezen is het mogelijk om in contact te komen met Gflex ICT. Gflex ICT uit Nijkerk beschikt over een zeer deskundig team, dat altijd klaarstaat om u als klant verder te helpen, ook voor vragen over een eigen private cloud. Schroom niet om voor advies contact op te nemen met ons team. Gflex ICT zal dan samen met u nadenken over de juiste keuzes! Ons team staat voor u klaar.

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

VoIP gratis bellen
Bellen via internet (VoIP). Wat is het en hoe werkt het? Bellen via internet in plaats van via de traditionele telefonie. Lees meer.
Microsoft 365
Trendwatching: Microsoft 365, het nieuwe kindje van Microsoft Bestanden, applicaties en beheer, allemaal centraal geregeld dankzij Microsoft 365.
Gehackt en wat nu?
Goedemiddag. U bent gehackt, zonder dat u het door had. Er werd net zolang op de deur geklopt tot deze vanzelf open ging.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!