uitbesteden ict gflex

Wat zijn de voor- en nadelen van het uitbesteden van ICT?

De complexiteit van ICT is voor veel bedrijven een goede reden om het uit te besteden. ICT-vraagstukken zijn zeer divers, waardoor er ook veel kennis van het vak wordt gevraagd. Daarom is het handig om de ICT-beheer uit te besteden. In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen van het uitbesteden van je infrastructuur.

Waarom ICT uitbesteden?

Het uitbesteden van je infrastructuur brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste kan jij je focussen op je belangrijkste taak, dat uiteraard niet het ICT-beheer is. Met de hulp van experts kan jij gewoon verder werken aan je belangrijkste kerntaak, want vergis je niet; je ICT zelf beheren kost ook nog eens veel tijd (en mankracht binnen je bedrijf). De tijd wil je daar logischerwijs natuurlijk niet aan besteden. Daarom kan je kijken naar ICT-oplossingen. Zie hier alvast een lijst met verschillende ICT-oplossingen!

Een ander goed argument voor het uitbesteden van je infrastructuur, dat wordt gevormd door het geheel aan computersystemen binnen je bedrijf, is de kwaliteitsverbetering die er ontstaat. De ontwikkelingen op ICT-gebied gaan razendsnel. Continu blijven softwarepakketten geüpdatet worden. Door je ICT-beheer, dat het beheren van een informatiesysteem (denk aan computers, netwerken, printers) is, uit te besteden kan je in ieder geval rekenen op de nieuwste software. Daarnaast zorgt het uitbesteden ervoor dat jouw bedrijf eens vanuit een ander oogpunt wordt bekeken. Doordat ICT-deskundigen, zoals van dit team van Gflex, met je gaan meedenken ontstaan er alleen maar meer nieuwe oplossingen voor je ideeën voor je bedrijf! Dat is ideaal, want meestal bekijk je je eigen bedrijf vooral uit je eigen perspectief.

Wat kost het uitbesteden van ICT-beheer?

Omdat het woord uitbesteden valt lijkt het al snel dat het uitbesteden behoorlijk prijzig is. Daarom proberen mensen vaak eerst of ze er zelf uit komen, waarna ze er toch achter komen dat het niet lukt. Dan wordt ervoor gekozen om een ICT-specialist in te schakelen, wat natuurlijk al te laat is. Je bespaart namelijk een hoop kosten wanneer je ervoor zorgt om de problemen vroegtijdig te ontdekken. Een ICT’er krijgt dat natuurlijk snel voor elkaar. Doordat deze ICT-medewerker een hoop kennis met zich meebrengt bespaar jij met je bedrijf kosten!

Ook de kosten kunnen voor jouw bedrijf dus uitpakken als voordeel. Uiteraard zijn er nog meer voordelen van het uitbesteden van je infrastructuur te noemen. Dat is onder andere de stressvermindering. In het begin van dit artikel kwam het focussen op je belangrijkste taak namelijk al naar voren. Bij jouw eigen bedrijf is de ICT niet je belangrijkste kerntaak. Doordat je het ICT-beheer kan uitbesteden, houd je voldoende tijd over om je te focussen op je andere werkzaamheden.

Zijn er ook nadelen?

Echter zijn er uiteraard ook nadelen. Het is echter maar de vraag in hoeverre die opwegen tegen de voordelen, want er zijn er daar gewoon veel meer van. Een nadeel, en direct ook het belangrijkste nadeel, is dat je de controle over je ICT-beheer kwijtraakt. Het is daarom belangrijk om van tevoren ook goed door te bespreken wat de rol van iedereen is, zodat je niet voor ongewenste verassingen komt te staan.

Conclusie: waarom ICT-beheer uitbesteden?

De voor- en nadelen van het uitbesteden van je infrastructuur zijn inmiddels duidelijk. Het is duidelijk dat het uitbesteden van je ICT-beheer je verder kan gaan helpen. Er zijn ontzettend veel voordelen genoemd, die in dit geval zwaarder wegen dan de nadelen. Daarom is het een goede keuze om je ICT-beheer uit te gaan besteden. Dat hoeft niet volledig, maar kan ook op verschillende, vaak lastige, onderdelen. Het is wel belangrijk om van tevoren te weten hoe zo’n ICT-bedrijf nou precies te werk gaat. Lees hier wat er gedaan wordt om goed ICT-advies te geven.

Schroom niet op contact op te nemen

Het is verstandig om een weloverwogen keuze te maken of je ervoor kiest om je ICT-beheer uit te besteden. Kies er daarom voor om telefonisch vragen te stellen aan het bedrijf, of drink is een kop koffie met de experts. Dat is een makkelijke manier om jouw wensen duidelijk over te dragen, waarna de ICT’ers zelf kunnen aangeven op welke manier ze een steentje kunnen bijdragen aan het beheren van jouw ICT. Klik hier om contact op te nemen met Gflex!

> CONTACT OPNEMEN

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

AVG hulp welke maatregelen bij computers
AVG-klaar in 1 maand? Hier de 4 belangrijkste AVG ICT-maatregelen. Nog niet AVG-bestendig? Met deze 9 belangrijkste AVG ICT-maatregelen bent u 25 mei klaar!
Overhandiging cheque voor VoIP installatie in Ermelo
Welzijn Ermelo wint Raad het Geluid van Gflex! Het geluid is geraden! Wat het was? Het doorknippen van een netwerkkabel.  
Hacker veilige wachtwoorden in de ICT
De 25 meest gebruikte wachtwoorden! Staat die van u er tussen? Tegenwoordig heeft u voor steeds meer zaken een wachtwoord nodig. Is uw wachtwoord veilig?

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!