Samenwerken met Office 365

Vijf tips om efficiënter te werken achter uw PC

U herkent het wel. Een oneindige lijst van e-mails die allemaal even belangrijk lijken. De to-do lijstjes die op uw -net iets te volle- bureau slingeren vol met creatieve ideeën. Waar was u ook alweer mee bezig? Oja, het sales & marketingplan. Maar eerst even dit telefoontje… Slimme apparaten kunnen u helpen met efficiënter werken, maar de slimste oplossing bent u uiteindelijk zelf.

Tip 1: Werk niet vanuit uw e-mail

Wie doet het niet, u komt op uw werk en pakt een bak koffie. U start uw PC en opent de mail. Vanuit daar begint u te werken en u bent zo dik een uur verder. Het is efficiënter om fris te starten met de meest belangrijke werkzaamheden en om daarna als onderbreking uw mail te openen en te beantwoorden. Concentreert u op de taak en laat u niet afleiden door inkomende e-mails. Stel voor uzelf vaste tijden op wanneer u e-mailt en stop de belangrijke e-mails in een aparte map.

Tip 2: Plan uw tijd

Tijd plannen lijkt een open deur, maar toch horen we veel mensen klagen over een tekort aan tijd. Klinkt alsof veel mensen nog een station gemist hebben als het over timemanagement gaat. Kijk naar uw takenlijst voor die dag en schat in hoeveel tijd u nodig heeft per taak. Dit houd u scherp en productief en voorkomt dat u maar ‘wat aan het doen bent’. Plan niet voor 8 uur werk in op een dag want zoals altijd komen er genoeg andere dingen tussendoor.

Tip 3: Stel prioriteiten

Wat is het belangrijkste wat u vandaag moet doen? Als het even kan moet u er gelijk mee beginnen s’morgens. U bent nog fris en creatief en hebt voldoende energie om eens naar dat belangrijke vraagstuk te kijken.  Soms zijn dingen met minder prioriteit ook nog leuker en makkelijker om uit te voeren. Laat u dan niet verleiden om die eerst op te pakken, uiteindelijk komt u dan alsnog uzelf tegen.

 

Tip 4: Durf te delegeren

Delegeren kunt u leren. Ondernemers en leidinggevenden hebben de neiging om veel dingen zelf op te pakken. Wel zo makkelijk, snel en het is volgens u gelijk in één keer goed geregeld. Maar geef bepaalde taken ook eens uit handen, fouten maken mag en misschien geeft de werkwijze van een ander wel hele nieuwe inzichten!

Tip 5: Reflecteer

Hoe efficiënt werkt u? Bent u tevreden over uw huidige manier van werken? Of kunt u nog meer gebruik maken van slimme ICT-oplossingen? Wees kritisch en leer van uw valkuilen.

Voor vragen, meer informatie of een slimme oplossing neemt u vrijblijvend contact op met Dennis de Koning via 088 781 00 28 of mail dennis@gflex.nl

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Wachtwoord software, gemak en (ICT) veiligheid in een
Werken in de Cloud: Wachtwoordmanager van Gflex Dankzij de Cloud al uw wachtwoorden veilig opgeslagen
Leren denken als een hacker voor uw bedrijf?
Wie kunt u nog vertrouwen? In 3 stappen leren denken als een hacker. Elke dag verdienen hackers miljoenen euro’s. Iedere dag weten ze nieuwe slachtoffers te maken. Afpersing, losgeld voor bestanden of diefstal. En u? Wat doet u? In dit artikel leren wij u denken als een hacker, zodat u minder snel de...
ICT support medewerkers in Nijkerk
Kom jij werken als Senior Supportmedewerker bij Gflex in Nijkerk? Gflex groeit en daarom zijn we op zoek naar een nieuwe support medewerker!  

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!