beveiliging tegen o.a. ransomware en of hackers door Gflex

Veilig inloggen met een extra verificatie, doet u het al?

We leven in een wereld waar we niet meer zonder internet kunnen. Onze dagelijkse routines gaan bijna allemaal online. Kijk maar naar de apps zoals Thuisbezorgd, Bol.com, PostNL, WhatsApp, Netflix, etc. Deze apps hebben bepaalde routines in ons leven veranderd. Ook het werken gaat steeds meer online en steeds meer gegevens worden opgeslagen in de Cloud. Sommige apps hebben de mogelijkheid om met een dubbele authenticatie in te loggen. Zo bent u er zeker van dat alleen u kunt inloggen en niemand anders. Maar hoe zit dat nou met Office 365? En uw computer, router of laptop? Kunnen die ook extra worden beveiligd? Het antwoord is ja.

Waarom veilig inloggen?

We werken steeds meer online én flexibel. Thuis, onderweg of bij de klant, we hebben overal wel een apparaat bij de hand waar we op kunnen werken. Omdat onze apparaten steeds vaker buiten het bedrijf worden gebruikt en vooral online functionaliteiten gebruiken, gaat veiligheid een steeds grotere rol spelen. Apparaten als laptops en computers zijn nog altijd gewilde items voor dieven, maar ook online zijn dieven actief data en wachtwoorden te stelen. Aan de ene kant geeft het uw bedrijf en medewerkers allerlei mogelijkheden om flexibel te werken, aan de andere kant zou u dus maatregelen moeten nemen om dit te beveiligen.

Wat is veilig inloggen?

Het is goed dat u nadenkt over een extra beveiligings laag. Maar hoe gaat u dat regelen? De betrouwbaarste mogelijkheid is een tweevoudige authenticatie via een app of sms. Dit betekent dat u zich bij elke externe inlogpoging moet verifiëren via een app op uw smartphone of een sms. Of u nou uw laptop ontgrendelt of inlogt in uw Office 365 account of Private Cloud, zonder verificatie kunt u of juist iemand met kwade bedoelingen niet inloggen. Zo houdt u uw apparaten en bedrijfsgegevens goed beveiligd.

Wat is er nog meer?

  • Computers en laptops worden ook steeds vaker beveiligd met BitLocker. Dit betekent dat de schijf van de computer waar de data op staat wordt versleuteld. Zonder pincode start de computer niet op en is de data beveiligd. Wordt de computer of laptop gestolen? Dan hebben de dieven er niets aan.
  • Ook lezen we steeds vaker in het nieuws dat wachtwoorden van bedrijven en personen op straat liggen. Ook dit is een manier van veilig inloggen. Er zijn tegenwoordige handige tools en apps waarmee u een eigen kluis creëert voor uw wachtwoorden. Ook hiervoor kunt u bij Gflex terecht.
  • Berichten in het nieuws van gegijzelde computer zijn in deze tijd meer regel dan uitzondering. Ook dit is een vorm van veiligheid. Zorg daarom voor een goede virusscanner die naast Antivirus ook een Firewall én Anti Gijzelsoftware bevat. U bent nou eenmaal zo veilig als uw zwakste schakel.
Dennis, ICT adviseur bij Gflex slim in ICT

Vond u dit artikel interessant? Deel hem dan op social media. Meer weten of veilig inloggen? Neem contact op met Dennis de Koning via 088 781 00 28 of mail [email protected].

Ook interessant:

Oude telefoon ivm einde ISDN tijdperk
VoIP-specialist Caspar vertelt; vijf redenen om afscheid te nemen van ISDN Uitgebreidere mogelijkheden tegen lagere kosten.
Veilige kerstdagen! De hacker zit niet stil
Laat hier uw kerstwens achter voor Gflex! Dan hangen wij uw kerstwens op in onze kerstboom op kantoor!
ICT shoot Gerwins nieuwe assistent
Even voorstellen aan Gerwins nieuwe assistent… Gerwin: “mijn nieuwe assistent is een… robot!” Weten hoe Gerwin meer gedaan krijgt?

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!