Alweer een (ICT) update? Uitstellen of toch niet?

Gerwin vertelt: Alweer een update… Ik snap uw frustratie. En het wordt alleen maar erger…

Van veel klanten hoor ik dat de vele updates een irritatiefactor is. Omdat ze er geen tijd voor hebben of bang zijn dat het de vormgeving veranderd of dat het daarna niet meer stabiel draait. Het werkt toch goed? Dus waarom zou ik updaten? Waar mogelijk schuiven gebruikers de updates dus voor zich uit. Wij snappen de frustratie. Updates zullen in de toekomst toenemen. Uitstellen klinkt misschien heel logisch, maar hier zit ook direct het gevaar. Binnen deze updates worden ook veel veiligheidsproblemen opgelost. Dus hoe langer u uitstelt, hoe makkelijker u het voor hackers maakt om binnen te komen. Hoe moet dat nu? Wij ‘praten’u even bij én geven een oplossing!

U heeft geen invloed meer op updates…

Microsoft heeft enkele jaren geleden al aangekondigd dat Windows 10 de laatste versie zal zijn en dat deze enkel verbeterd zal worden. Binnen Windows 10 zullen er dan ook steeds minder grote updates uitkomen, maar de kleine updates zullen blijven. En die kleine updates zijn juist belangrijk. Tegenwoordig worden kleine updates er door softwareontwikkelaars (Microsoft, Google en Apple) vaak gewoon doorgedrukt. Waar wij deze vroeger voor u konden uitstellen om even te testen, en eventueel zelfs tegen konden houden, kan dit nu dus niet meer. Zeker als het aankomt op de Cloud-oplossingen zoals Office 365 Business, daar hebben wij geen invloed meer op de updates.

U bent dus vaker een proefkonijn

U wordt dus ongewild het ‘proefkonijn’ van updates en u loopt dus ook als eerste tegen de problemen aan wanneer er nieuwe updates uitkomen waarin nog fouten voorkomen. Voor ons, en zeker de jongens op de support, is het soms moeilijk om hierop te anticiperen en direct de juiste oplossing paraat te hebben. Ook kunnen automatische updates de gebruiksvriendelijkheid verminderen; ‘waar zit dat knopje nu?’, of: ‘waarom is het uiterlijk ineens veranderd?’. Ondanks het voordeel dat u altijd goed beveiligd bent met de nieuwste updates, wordt er wel meer aanpassingsvermogen van u én ons verwacht. Met elkaar lopen we dus achter de updates aan…

Kan het dan gebruiksvriendelijker? Jazeker.

Bij Gflex zijn we altijd bezig om te kijken of het slimmer, efficiënter of gebruiksvriendelijker kan. Veel van onze klanten maken al gebruik van de Gflex Automation Software. Hiermee nemen wij de regie in handen als het aankomt op de updates en zorgen we ervoor dat u de updates pas krijgt als ze ook echt wat toevoegen. Zo bent u geen proefkonijn en scheelt u dat een hoop frustraties en onverwachte problemen. Daarnaast biedt deze software nog meer handige tools zoals rapportages, monitoring en kunnen we het apparaat wissen bij verlies of diefstal.

Wilt u meer informatie over deze software? Neem dan contact met ons op.

Over updates gesproken… U gebruikt toch geen Windows 7 meer hopelijk?

We komen nog steeds veel klanten tegen die gebruik maken van Windows 7 of 8.1. Veel van onze klanten hebben we al benaderd en zijn overgestapt op Windows 10, maar voor diegene die dit nog niet hebben gedaan wordt het nu echt tijd om over te stappen. Vanaf januari 2020 stopt Microsoft namelijk met het uitbrengen van nieuwe updates. Met deze updates wordt ook de veiligheid op peil gehouden. Bijvoorbeeld wanneer er een veiligheidslek is, wordt deze door middel van een update gedicht. Dit gebeurd dus vanaf januari 2020 niet meer en dit brengt bepaalde risico’s met zich mee. Mocht u hier vragen over hebben of advies willen wat te doen, dan helpen wij u graag verder.

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Wilt u meer weten over updates, onze slimme software of heeft u ergens vragen over? Neem dan contact op met Gerwin Eersen via 088 781 00 00 of mail [email protected].

Ook interessant:

De Cloud gebruiker, met laptop
We gebruiken de Cloud zonder er bij stil te staan… Social media, e-mail en foto’s van geliefden. Alles staat in de Cloud. Maar zakelijk ligt dat toch anders.
Zet uw tijd efficiënter in dankzij Office 365
Gflex | ICT advies: Agenda te vol? Ga efficiënter met uw tijd om dankzij Office 365 Business! Gflex slim in ICT heeft voor u vijf handige tips om efficiënter met uw tijd om te gaan.
Zakelijk glasvezel in Nijkerk en regio
Zakelijk glasvezel. Bent u er al klaar voor? Optimaal verbinden met onze Cloud Vergroot de mogelijkheden met zakelijk glasvezel van Gflex.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!