ICT advies van Gflex

8 ICT redenen om je computer te updaten naar Windows 10!

Maakt u nog gebruik van Windows 7 of Windows 8? Sinds 2015 is Microsoft al gestopt met het doorvoeren van de grote updates. De veiligheidsupdates worden nog doorgevoerd tot 14 januari 2020. Het wordt nu al afgeraden om gebruik te maken van bijvoorbeeld Internet Explorer en het doen van bankzaken. Wij geven u daarom 8 redenen om te updaten naar Windows 10!

Het startmenu

Het startmenu is terug van weggeweest! Voor vele was het upgraden van zijn of haar computer naar Windows 8 een obstakel vanwege het feit dat Microsoft het startmenu heeft weggehaald. Maar in Windows 10 is het startmenu weer terug! Dit startmenu is in een nieuw jasje gestoken en oogt cooler en moderner.

10 jaar lang gratis updates

Het platform wordt 10 jaar lang gratis up-to-date gehouden: Microsoft belooft Windows 10 de komende 10 jaar – tot 14 oktober 2025 – zonder bijkomende kosten te voorzien van updates. Dat betekent dat u 10 jaar lang gebruik kan blijven maken van een up-to-date besturingssysteem in uw ICT omgeving. Ook is het mogelijk om een maandelijks model af te nemen met Microsoft 365. U betaald dan per maand voor uw Windows-licentie. U heeft dan altijd de laatste versie.

Snelheid

Windows 10 start veel lichter en sneller op dan Windows 7. Dat voordeel hebben gebruikers van Windows 8.1 niet, maar Windows 8.1 heeft natuurlijk relatief weinig gebruikers.

Verbeterde beveiliging

In Windows 10 is het mogelijk om met een 4 cijferige pincode in te loggen in plaats van uw wachtwoord. Ook is het mogelijk om in Windows 10 Pro het apparaat te encrypten met BitLocker.

Een browser die zich kan meten met de concurrentie

Microsoft levert met Windows 10 ook een nieuwe browser, Edge.  Microsoft heeft aan kunnen tonen dat Edge goed presteert, vele malen beter dan Internet Explorer. Ook biedt Edge veel meer mogelijkheden qua integraties, waar Internet Explorer ver achterliep op Google Chrome en Mozilla Firefox.

ICT weetje:

55% van de gebruikers al op Windows 10 draait?

 

Intelligentie

Met de intelligentie spraak assistent Cortana zet Microsoft een nieuwe standaard binnen de ICT wereld. Recensies zijn lovend over de kwaliteit, met name ook op het vlak van de integratie met het computer besturingssysteem. Ook is het mogelijk de zoekfunctie van Google of Bing te koppelen, zonder dat u hier een browser voor open hoeft te hebben staan.

Virtuele desktops

Het kan heel handig zijn om tussen verschillende werkbladen te kunnen schakelen; het lijkt dan net of uw systeem meer schermen heeft, zonder dat u die schermen fysiek op uw bureau hoeft te hebben staan. Windows 10 biedt die mogelijkheid met een klik of druk op de taakbalk.

Verbeterde apps

De Windows-apps zijn over de hele lijn verbeterd ten opzichte van Windows 8. De functies zijn toegankelijker gemaakt, en de vensters waarin ze openen zijn nu ook qua vorm aan te passen. Met name over de verbeteringen in mail en de agendafunctie zijn recensenten te spreken.

Nog meer te ontdekken!

Uiteraard biedt Windows 10 meer functionaliteiten die u kunt ontdekken om het werken een stuk gemakkelijker zullen maken zoals het vernieuwde configuratiescherm of de Cloud-opslagdienst OneDrive.

Dennis, ICT adviseur bij Gflex slim in ICT

Bent u overtuigd? Neem dan vrijblijvend contact op met Dennis de Koning via 088 781 00 00 of [email protected]. Dan kijken we samen hoe we uw PC óf laptop weer klaar kunnen stomen voor de toekomst!

Ook interessant:

monitoring van uw systeem
Bent u al overgestapt naar Windows 10? Windows 7 kan niet meer mee op gebied van veiligheid.
beveiliging tegen o.a. ransomware en of hackers door Gflex
Kaspersky beveiliging wordt BitDefender security suite Het kan altijd beter, sneller en veiliger, u verdient namelijk de beste bescherming tegen virussen.
Samenwerken met Office 365
Vijf tips om efficiënter te werken achter uw PC Slimmer werken is een kwestie van doen.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!