Microsoft 365 ICT oplossing

Trendwatching: Microsoft 365, het nieuwe kindje van Microsoft

Ondertussen kennen we allemaal wel het begrip Office 365 Business van Microsoft, wat het precies inhoudt is voor sommigen nog wat onduidelijk, maar het begint langzaam te komen. Bij u ook? Nou dan voegt Microsoft daar nu een nieuwe variant aan toe; Microsoft 365. We snappen dat dit verwarrend kan zijn. Daarom zijn wij op onderzoek uit gegaan en hebben wij voor u de highlights op een rijtje gezet.

Microsoft 365

Naast de bekende applicaties van Office 365 Business als Word, Excel en Outlook biedt Microsoft 365 ook producten zoals SharePoint en OneDrive. Maar daar blijft het niet bij. Binnen Microsoft 365 stelt u het gehele bedrijfsprofiel in voor al uw medewerkers, een soort basis teoffice-365-business-microsoft-werken-onlinemplate. Dit kan gaan van wachtwoord policies tot geïnstalleerde programma’s en van rechten op bepaalde mappen in OneDrive tot aan gedeelde mailboxen in Outlook, het is allemaal vooraf in te stellen.

Bring your own device

Om gebruik te maken van Microsoft 365 moet uw apparaat beschikken over Windows 10 Professional. Binnen Windows 10 logt u in met uw Microsoft-account. Alle instellingen die voor af zijn ingesteld binnen het bedrijfsprofiel in Microsoft 365 worden vanuit de Cloud op uw apparaat geladen. De installatie gebeurd via Windows AutoPilot, waardoor u enkel hoeft in te loggen, de rest gaat vanzelf. Bij verlies, diefstal of een vervangend apparaat, hoeft u enkel in te loggen op een ander apparaat en kunt u direct weer bij al uw bestanden, e-mail en contactpersonen.

Altijd de laatste updates

Met Microsoft 365 hoeft u nooit meer een licentie aan te schaffen. U betaald Microsoft 365 namelijk per maand. Hierdoor heeft u altijd de laatste versie van Windows en programma’s als Word, Excel en Outlook. Een gebruiker kan vijf apparaten apparaten aan zijn account koppelen. Zo kan een gebruiker zowel op een computer, als laptop en smartphone inloggen.

Het voordeel voor u als ondernemer is dat alle apparaten binnen uw bedrijf altijd de laatste versie hebben. Wanneer er wijzigingen zijn binnen het bedrijf zoals een e-mail handtekening of wachtwoordbeleid, kunt u deze in één keer over het gehele bedrijf uitrollen. Zo creëert u eenheid en stabiliteit, wat de productiviteit van uw medewerkers ten goede komt.

Veiligheid en zekerheid

Binnen Microsoft 365 zijn ook een aantal oplossingen ontwikkeld als het gaat om bedrijfsbeveiliging. Met Microsoft 365 heeft u overal toegang tot applicaties en bestanden, dat geeft extra risico’s als het aankomt op beveiliging. Zo is het mogelijk om via single sign-on een extra beveiligingsniveau toe te voegen. Ook zit er in Microsoft 365 een complete en intelligente bescherming tegen de geavanceerde aanvallen van nu.

Ook is het mogelijk om bedrijfsdata te beveiliging en die op een slimme manier veilig te delen met collega’s of andere partijen waar u mee samen werkt. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven voor hoe lang u een document wilt delen en moet de andere partij altijd via een tweestapsverificatie inloggen om het bestand te kunnen openen.

Office 365 vs Microsoft 365

Wat is nou het verschil tussen Office 365 Business en Microsoft 365? Wij leggen het hieronder uit. Wanneer u een Microsoft 365 licentie aanschaft, dan bevat deze de volgende onderdelen;

  • Office 365 Business Premium
  • 1TB opslag in OneDrive per gebruiker
  • Exchange account per gebruiker
  • Beveiliging, beleidsregels en archivering
  • Beheer van apparaten
  • Updates van Windows en Office
  • Eenvoudige installatie via Windows AutoPilot
  • Tot maximaal 300 gebruikers

Gflex is thuis in Office 365 én Microsoft 365

Wat betreft Office 365 Business en Microsoft 365 kunnen we het volgende zeggen; de een is enthousiast en wil het liefst morgen overstappen, terwijl de ander ons weifelend aankijkt zodra we erover beginnen. Onze boodschap voor de eerste groep is: ja, wij zijn thuis in Office 365 Business én Microsoft 365. Voor alle anderen geldt: geeft niets, we vertellen u er graag meer over!

Neem hiervoor vrijblijvend contact op met Dennis de Koning via 088 781 00 28 of mail [email protected]

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

cloudoplosingen van Gflex
Gflex | ICT advies: Agenda te vol? Ga efficiënter met uw tijd om dankzij Office 365 Business! Gflex slim in ICT heeft voor u vijf handige tips om efficiënter met uw tijd om te gaan.
cloudoplosingen van Gflex
Naadloos samenwerken dankzij Office 365 Business Word, Excel en Outlook altijd en overal binnen handbereik!
Internet of things
Gflex onderzoekt: heeft Internet of Things de toekomst? Een markt die in 2021 goed moet zijn voor 520 miljard dollar. Maar is dat haalbaar?

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!