ICT terugblik bij Gflex

Terugblikken op 2018 en vooruit kijken met de medewerkers van Gflex

Elke medewerker binnen het team van Gflex levert zijn eigen bijdrage met zijn eigen kwaliteiten. Met elkaar zijn we een ondernemend team dat altijd zoekt naar de beste ICT-oplossing. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd; nieuwe gezichten, een verhuizing, een nieuwe locatie én nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijfsproces. In dit artikel blikken we terug en kijken we vooruit met onze medewerkers.

Caspar! één van de systeembeheerders van GflexCaspar van de Werfhorst 

Het afgelopen jaar heeft voor mij in het teken gestaan van Telefonie. Sinds dit jaar hebben we een nieuw telefonieplatform geadapteerd waar we grote stappen mee hebben gemaakt. Ik heb daar persoonlijk de hoogste haalbare opleiding voor gevolgd en gehaald. Een onderdeel hiervan was het realiseren van de telefooncentrale in de Cloud voor onze klanten.

Hiervoor hebben we samen met de leveranciers echt een hele gave oplossing bedacht, waarmee we niet alleen een flexibele maar ook een hele stabiele oplossing hebben gecreëerd. Klanten bellen nu ook met een mobiele app, een vast mobiel integratie en koppelingen met bijvoorbeeld Outlook. Nu we bezig zijn met het nieuwe ERP-pakket kunnen we ook allerlei koppelingen gaan realiseren met klantenkaarten die automatisch openen en dat soort snufjes.

Waar ik naar uitkijk, tja… daar kan ik nog niet zoveel over zeggen. Er is mij een groot en nieuw project toegewezen, het is wel heel gaaf dat we dit als Gflex hebben kunnen bereiken. Dat is dus verder nog even geheim.

Roelof, senior ICT systeembeheer bij Gflex slim in ICTRoelof Venema

Het hoogtepunt is natuurlijk dat ik bij Gflex ben komen werken! Ik viel met de verhuizing dan ook meteen met m’n neus in de boter. Ik heb mezelf daarna snel ontwikkeld, vooral op het gebied van Office 365. Ondanks dat ik van de oude stempel ben, zie ik dat we met Office 365 veel nieuwe kansen kunnen creëren. Niet alleen voor ons zelf, maar ook voor onze klanten. Het hoogtepunt was toch wel een groot project wat ik heb mogen draaien wat we succesvol hebben afgerond, dat geeft wel voldoening ja. Ook omdat ik het goed met deze klant kon vinden.

Ik hoop voor volgend jaar dat we onze huidige klanten én nieuwe klanten zoveel mogelijk kunnen laten zien over de mogelijkheden dat Office 365 biedt. Ik kan nog veel leren, maar onze klanten misschien nog wel meer. Het zou gaaf zijn als ik daar een onderdeel van kan zijn!

Patrick, Senior ICT beheerder bij Gflex slim in ICTPatrick Verkerk

Dit was wel een spannend jaar voor mij. Ik ben wat meer naar de achtergrond getreden om daar bezig te zijn om het qua veiligheid nog veiliger en stabieler te maken. Een groot onderdeel dat hier aan bijdraagt is onze ISO 27001 en NEN 7510 certificering. Dit is een project geweest met een lange aanloop en een lange adem. Als Security Officer binnen Gflex heb ik  hier heel wat dagen, avonden en nachten ingestoken. Heel veel regelgeving, documentatie en aansturen van veranderingen binnen het bedrijfsproces, uiteraard met één doel; nog veiliger omgaan met data en klantgegevens.

Volgend jaar ga ik mij focussen op Ethical Hacking, dat is wel gaaf hoor. Hier kijk ik persoonlijk al langere tijd naar uit. Ook dit zal bijdragen aan de veiligheid van de ICT-oplossingen die Gflex levert. Zo leren we ook de andere kant kennen, zodat we daar op kunnen inspelen.

Portret Michael, office manager regelt o.a. de inkoop van laptops, back-up, internet of VoIP oplossingenMichael Brouwer

Het hoogtepunt van dit jaar was voor mij wel de verhuizing. We gingen van een klein winkelpand naar een grote professionele ruimte, waar iedereen een eigen plek heeft gekregen. Je merkt aan sommige medewerkers dat ze zo beter tot hun recht komen. De verhuizing heeft ons ook een paar nieuwe klanten opgeleverd, daar haal vooral ik mijn voldoening uit. Zeker omdat het hele leuke klanten zijn!

Volgend jaar staat in het teken van ons nieuwe boekhoudpakket ConnectWise. Aan mij de taak om deze zo goed mogelijk in te richten. Hiermee kunnen we nog meer processen verbeteren en er voor zorgen dat we nóg beter inspelen op de klanten en op elkaar. Het hele bedrijfsproces is straks zo gestroomlijnd, we kunnen dan nog efficiënter en stabieler werken. Als dat slaagt, dan kan mijn jaar niet meer stuk!

Portret foto van Sydney, met zijn hobby's naast computers, Microsoft 365Sydney Meerman

In juni ben ik naar Duitsland geweest voor mijn innovaphone training, daar heb ik alles geleerd over het telefonieplatform en heb ik mijn certificaat gehaald! Heel gaaf dat ik naast de support nu ook steeds meer over VoIP te weten kom. Ook heb ik veel gewerkt aan onze Mini PC’s met ons eigen portaal waar we alles in kunnen monitoren en onderhouden. Heel gaaf dat dat nu staat en dat de eerste projecten zijn uitgerold, dat was wel mijn hoogtepunt van dit jaar!

Volgend jaar kijk ik uit naar nog méér van waar we mee bezig zijn. Dit jaar hebben we veel tijd geïnvesteerd in het onderzoeken van nieuwe platformen en producten, dat staat nu allemaal als een huis!

Portret Nick, met zijn hobby's naast printers, wifi, netwerken en servers Nick Kleijer

Dit jaar ben ik veel op de achtergrond bezig geweest. We zijn druk bezig om software om te zetten naar een oplossing die nóg veiliger en gebruiksvriendelijker is. Ook met de omzetting van Kaspersky naar BitDefender heb ik me veel bezig gehouden, als dat allemaal lukt, dan is dat echt wel mijn hoogtepunt van dit jaar!

Volgend jaar wil ik me naast het nieuwe ERP-pakket en nieuwe Automate-software ook meer bezighouden met systeembeheer. Dit jaar heb ik al veel geleerd, maar er is nog veel meer te leren. Daarom is dat wel iets waar ik persoonlijk naar uit kijk!

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Terugblikken en vooruit kijken in de ICT met Gerwin Eersen
Terugblikken en vooruit kijken met Gerwin Eersen Er is afgelopen jaar veel gebeurd, wat waren de hoogte punten en waar kijken we naar uit?
ICT advies van Gflex
Laat hier uw kerstwens achter voor Gflex! Dan hangen wij uw kerstwens op in onze kerstboom op kantoor!
Kennismaken met de diensten van Gflex
Stageplaats MBO of HBO \ Werk een communicatieve marketingstrategie uit voor Gflex! Kom als Communicatie / Multi Media Design / Commerciële Economie student stage lopen bij Gflex!

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!