cloudoplosingen van Gflex

Uw softwareapplicaties in de Cloud of on-premise?

Een van de meeste genoemde argumenten om niet de Cloud in te gaan zijn toch wel softwareapplicaties. Vooral in de Public Cloud staat het koppelen van software nog in de kinderschoenen, terwijl er in de Private Cloud veel meer mogelijk is dan u wordt voorgehouden. Iedereen heeft er een andere mening over. Hoe gaat u dan als ondernemer of IT-manager dé juiste keuze maken? Tja, dat is een hele goede vraag…

Cloud of on-premise?

U wilt zich als ondernemer eigenlijk helemaal niet bezighouden met ICT, maar komt tot de conclusie dat de markt veranderd; steeds meer diensten gaan naar de Cloud. Ook steeds meer van uw applicaties kiezen voor SaaS-oplossingen waardoor alleen nog de verouderde softwarepakketten overblijven. Maar die verouderde softwarepakketten zijn wél de ruggengraat van uw bedrijf en zonder staat uw bedrijf stil. Dan komt de vraag: kan ik wel de Cloud in? Of zit ik gebonden aan een on-premise oplossing? U komt terecht in dé jungle van ICT en heeft eigenlijk alleen maar meer vragen gekregen en nog steeds geen antwoorden…

Vraag eens om een second opinion

U gaat dus naar uw ICT-leverancier en vraagt om advies. U heeft al enkele jaren dezelfde ICT-leverancier en dat is begrijpelijk, deze ruilt u niet zomaar even u voor een nieuwe. Het nemen van beslissingen over uw ICT-omgeving is namelijk geen impuls. Daar denkt u goed over na. Uw ICT-leverancier doet eigenlijk precies hetzelfde. Er wordt gezocht naar een leverancier voor een oplossing waardoor er sneller, gebruiksvriendelijker en efficiënter gewerkt kan worden. Er worden meerdere oplossingen naast elkaar gelegd en getest. Klinkt vrij logisch toch? Elke oplossingen doet het namelijk net weer even anders. En er is toch vergelijkingsmateriaal nodig om de beste keuze te maken. Maar als het op ICT-oplossingen aankomt gaat u af op het advies van uw leverancier, één leverancier? Waarom!? De ICT-markt veranderd zó onwijs snel, dat één ICT-bedrijf dit nooit kan bijhouden. Vraag eens om een second opinion. Misschien staat uw ICT-leverancier wel stil, zonder dat u het doorheeft.

Hybride Cloud met Office 365 Enterprise

Maar wat is er dan nóg meer mogelijk? We geven u een voorbeeld; steeds meer bedrijven kiezen naast de Private Cloud voor een Hybride Cloud in combinatie met Office 365. In dit scenario worden on-premise en Cloud met elkaar gecombineerd. Op de lokale computers draaien de SaaS-applicaties in Chrome of FireFox. Dit omdat hier toch vaak grafische specificaties vereist zijn. De bedrijfsdata staat op een fileserver op locatie mét een goede back-up naar bijvoorbeeld de Cloud. Medewerkers die veel onderweg zijn kunnen via OneDrive zowel online als offline bij hun documenten en zijn zo niet afhankelijk van achterhaalde VPN-verbindingen. Verouderde applicaties staan gewoon in de Private Cloud. Ja echt waar, zonder gedoe.

Kritisch kijken naar ICT

Wat u nodig heeft is iemand die niet alleen maar kijkt naar de technische kant van de oplossing, maar ook kritisch kijkt naar uw softwareapplicaties, wat er binnen uw branche veranderd en wat de levensduur is van uw Microsoft-versies. Dit zijn allemaal factoren die meespelen met het maken van dé juiste beslissing. Niet alleen voor morgen, maar ook voor de toekomst. Uw ICT-omgeving gaat steeds belangrijker worden de komende jaren en dat lot legt u wel even in handen van uw ICT-leverancier. En dan komen nog de kosten. Steeds meer diensten worden aangeboden vanuit een terugkerend model, terwijl u helemaal geen maandelijkse kosten wilt. U rekent het door; 12 maanden, 36 maanden, 60 maanden, waar ligt mijn ROI? Maar u komt er niet uit. Op zich is dat helemaal niet zo gek. De kosten tussen Cloud en on-premise liggen namelijk niet zo heel gek van elkaar vandaan…

Als u nu begint te lachen dan dagen we u uit… kom maar op! We houden graag uw ICT-omgeving onder de loep. Tijdens een kop koffie werpen we graag een kritische blik op de toekomst. We vertellen u dan graag hoe wij denken dat u zich als ondernemer kunt wapenen tegen de snel veranderende mark. Zo kunt ook de komende jaren sneller, gebruiksvriendelijker en efficiënter kunt werken.

Dennis, ICT adviseur bij Gflex slim in ICT

Vond u dit artikel interessant? Deel hem dan op social media. Meer weten over uw applicaties in de Cloud? Neem contact op met Dennis de Koning via 088 781 00 28 of mail [email protected].

Ook interessant:

cloudoplosingen van Gflex
Werken in de Cloud: Anyplace, Anywhere, Anytime U ziet door de mist de wolken niet meer. Gflex helpt u wegwijs te worden in de Cloud.
Glasvezel buitenaf het komt er aan
Glasvezel Buitenaf: SaunaDrôme Putten is er klaar voor! Razendsnel en efficiënt werken ligt nu binnen handbereik.
Microsoft 365 ICT oplossing
Trendwatching: Microsoft 365, het nieuwe kindje van Microsoft Bestanden, applicaties en beheer, allemaal centraal geregeld dankzij Microsoft 365.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!