Hacker veilige wachtwoorden in de ICT

Safer Internet Day: doe de test!

De Safer Internet Day is een jaarlijks terugkerend evenement op de tweede dinsdag van februari. Op deze dag wordt er in meer dan 100 landen aandacht gevraagd voor veilig internetgebruik onder jongeren. Deze dag is een initiatief van de Europese Commissie en moet het veilig en verantwoord internetgebruik bij kinderen en jongeren stimuleren.

Safer Internet Day; kinderen steeds jonger in aanraking met internet

Europese kinderen komen steeds jonger in aanraking met het internet en men verwacht dat de leeftijd steeds meer zal teruglopen. Vanwege de zeer snelle ontwikkeling wordt er steeds meer aandacht besteed aan het wegwijs maken van kinderen in onze snel veranderende samenleving. Zo wordt er al gewerkt aan speciaal lesmateriaal om al op de basisschool kinderen bewust te maken van de gevaren die schuilen achter het internet.

Wist u dat:

Kinderen gemiddeld op 7-jarige leeftijd voor het eerst het internet op gaan? Hoe jong was u?

Doe de test!

Safer Internet Day waarschuwt niet alleen kinderen. Door de snel veranderende samenleving lopen ook veel ouderen achter de feiten aan. Zij kunnen de ontwikkelingen niet bijbenen. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan volwassen en ouderen. Ook werkgevers nemen hier in het voortouw om hun personeel te wijzen op de gevaren.

Weten of u veilig het internet op kunt? Doe de test en behaal een gratis certificaat! Klik hier om de test te starten.

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Kennismaken met de diensten van Gflex
Psssst buurman! Kan uw ICT wel een frisse wind gebruiken? Dit is de perfecte periode!
Voorkom diefstal van uw ICT apparatuur
Vijf tips om diefstal van uw laptop uit de auto te voorkomen Wel zo makkelijk: even de laptop in de auto laten liggen, maar helaas niet zo slim.
Hoe werkt hacken eigenlijk? Gflex uit Nijkerk legt uit
Patrick vertelt: Hacken… Hoe werkt het eigenlijk? Gehackt? Wij helpen Bij hacken wordt er gekeken naar zwakheden in bestaande systemen zoals computers, servers, telefoons en tablets.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!