ICT onderhoud een noodzakelijk kwaad voor het MKB

Onderhoud is een noodzakelijk (ICT) kwaad!

Voor veel bedrijven en gebruikers is ICT-onderhoud een noodzakelijk kwaad. Zeker in een 24-uursmaatschappij. Het is lastig, want je kunt misschien tijdelijk niet bij je bestanden. Of de verbinding is even wat trager. Dat snappen we helemaal. Toch zien wij dat anders: onderhoud is een noodzakelijk kwaad . Twee woorden minder en toch een wereld van verschil.

 

Water uit de kraan

ICT is tegenwoordig net zoiets als water uit de kraan: je verwacht gewoon dat het werkt. Dat de website bereikbaar is, het internet lekker snel en dat iedereen met zijn of haar eigen pc, laptop, tablet of smartphone probleemloos en vanaf elke plek op het netwerk kan. En dat, als er al een probleem zou zijn, dat binnen een mum van tijd is opgelost. Zodat je weer verder kunt. Dat is nou exact waarom regelmatig en secuur onderhoud noodzakelijk is. Door vooraf te monitoren voorkom je veel ellende achteraf.

Continuïteit, stabiliteit en flexibiliteit

Regelmatig onderhoud van je ICT-omgeving brengt namelijk drie grote voordelen met zich mee: het zorgt voor continuïteit, stabiliteit en flexibiliteit. En misschien nog wel het belangrijkste: veiligheid. Want welk bedrijf zit te wachten op een hack of datalek met alle narigheid die daaruit volgt? Dat wil je voorkomen, zeker als je weet dat de oorzaak vaak blijkt te liggen in achterstallig onderhoud of onbewuste nalatigheid.

Zeg nooit ‘nooit’

Als de ogen en oren voor uw bedrijf houden wij uw ICT-omgeving stabiel, veilig en betrouwbaar. Dat doen we met regelmatig onderhoud aan de hand van een uitgebreide checklist waarbij we echt alles in uw systeem onder de loep nemen. Als mens kunnen we op zo’n 300 punten checken. Met behulp van de juiste software kunnen we dat op meer dan 500.000 punten. Zelfs die dingen waar u van denkt ‘dat gaat toch nooit gebeuren?’. Wij weten wel beter: zeg nooit ‘nooit’.

Thermometer voor uw ICT

De onderhoudscheck is een thermometer voor uw situatie. In één oogopslag ziet u in een kleurenschema wat in orde is, wat aandacht nodig heeft en wat absoluut kritisch is en waar u dus rechtstreeks gevaar loopt. Vervolgens maken we samen een plan om de verbeterpunten op te pakken. Op maat naar wat u nodig heeft, want elk bedrijf is anders.

Een voorproefje van waar we op checken? Kijk alvast eens naar de volgende vijf punten. Hebt u die de afgelopen twee jaar onderhouden of laten nakijken?

  • Camerasystemen: hoe oud zijn ze en zijn ze nog veilig?
  • Back-upbestanden: werken ze gegarandeerd als u ze terug moeten zetten?
  • Wachtwoordbeleid: wanneer zijn ze voor het laatst vernieuwd en zijn ze sterk?
  • Netwerk: staat uw gastnetwerk los van uw bedrijfsnetwerk?
  • Virusscanner: heeft elk apparaat een up-to-date virusscanner, ook uw eigen pc?

Nog 499.995 onderhoudspunten te gaan. Zullen wij het verder (geautomatiseerd) doen?

-> Regel nu een onderhoudscheck op uw omgeving of bel direct met onze afdeling support op 088 781 00 00.

 

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Food sector automatiseert om vraag consument
Food en non-food sector automatiseert om vraag consument bij te benen Dank zij ICT wordt de tijd tussen aankoop en consumptie steeds korter.
NEN 7510 ISO 27001 certificering
Gflex behaalt ISO 27001 en NEN 7510 certificering Veiligheid van de data van onze klanten staat vanaf dag één op de bovenste plaats.
ICT support medewerkers in Nijkerk
Kom jij werken als Systeembeheerder bij Gflex in Nijkerk? Gflex groeit en daarom zijn we op zoek naar een nieuwe support medewerker!  

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!