Nijkerkse ondernemers vinden elkaar, overname ICT partij IMC door Gflex

Gflex groeit door na overname IMC Computer Products B.V. uit Nijkerk

Afgelopen zaterdag maakte ondernemer Nico Fiegen na een thuiswedstrijd van Sparta Nijkerk in het sponsorhome van de club bekend dat zijn bedrijf IMC Computer Products B.V. overgenomen is door Gflex B.V.. Beide ICT-bedrijven zijn gevestigd in Nijkerk. IMC zal de komende maanden integreren met Gflex B.V. waarbij alle medewerkers hun banen behouden.

Ondernemer Nico Fiegen is zichtbaar tevreden met deze stap en benadrukt dat bedrijven in Nijkerk te weinig stilstaan bij de kwaliteiten van Gflex als relatieve nieuwkomer in het Nijkerkse. “We mogen van geluk spreken dat we dit in Nijkerk hebben. Dit jaar ontdekte ik de kracht van dit bedrijf tijdens gezamenlijke projecten en was ik vrij snel overtuigd dat dit een geschikte partij is om de krachten mee te bundelen”, vertelt de 59 jaar oude Nico. Hij vervolgt: “Wij zijn enthousiast dat we hier nu deel van uitmaken én dat we iets extra’s kunnen toevoegen.”

Gevraagd naar de aanleiding voor deze stap heeft Nico zijn verhaal paraat. Duidelijk gebaseerd op de 28 jaar ervaring van ondernemen in ICT-land en ingegeven door de meest recente ontwikkelingen, vertelt hij: “Ondernemers verwachten 24 uur, zeven dagen in de week en 365 dagen per jaar de juiste service, complete ICT-kennis en flexibele dienstverlening. Wij zijn van oudsher een ijzersterke hardware-club en niet voor niets gecertificeerd als HP- Gold partner. Voor het onderhoud, de service en meer breedte in onze kennis waren wij al een tijd op zoek naar meer slagkracht. Maar goede ICT-medewerkers vinden en behouden is een enorme uitdaging in deze branche. Dus gaandeweg wist ik het zeker. Wij moesten op zoek naar een partij om de krachten mee te bundelen!”.

De komende maanden staan in het teken van de integratie van IMC met Gflex. Alle medewerkers gaan op termijn over naar het pand van Gflex. Ook zal IMC op termijn volledig onder de naam Gflex opereren. Nico zelf blijft ook betrokken en richt zich volledig op het onderhouden van de relaties en vermarkten van de diensten.

Dat het Gflex uit Nijkerk zou worden had Nico een jaar geleden nog niet zien aankomen. “Wij zaten eerst op een heel ander spoor, maar dat liep dood.”, vertelt Nico. Dit jaar kwamen we Gflex tegen bij gezamenlijke projecten. Dat klikte goed. Het zijn aardige jongens, vriendelijk, gewoon, maar ook snel en punctueel. Zij hebben meer mensen, echte ICT-ers. Daardoor hebben ze de service en kennis ook op een hoger niveau. Dus we voelde al snel aan dat we elkaar konden versterken.”. “Ja!”, zegt Gerwin Eersen, eigenaar van Gflex, “dat was wederzijds. Ik leerde al snel hoe IMC zaken doet vanuit de hardware-gedachte. Hele grote bedrijven nemen hun hardware af via IMC. Dat kenden wij nog niet zo. Dus dat wilde we graag van ze leren” aldus de, van oorsprong Puttense ondernemer.

Het jaar 2019 gebruikte beide ondernemers om elkaar beter te leren kennen en een overname kwam al snel ter sprake. “Dit hele jaar heeft in het teken gestaan van kennismaken, aftasten en concretiseren van de overname.”; vertelt Nico, hij vervolgt: “Dat is best intensief, maar we hebben allebei heel veel zin in de toekomst. We willen het nog sterkere Gflex mét IMC erbij, echt onder de aandacht gaan brengen bij veel bedrijven. Ik ga me er volledig voor inzetten omdat ik écht ben gaan geloven in hun slogan, ‘Slim in ICT!’” zegt Nico stellig.

Gerwin vult aan: “We zijn blij dat we de medewerkers én Nico zelf erbij hebben nu. Alle prioriteit gaat nu eerst uit naar de bestaande IMC-klanten. Die willen we als eerste overtuigen dat deze stap de beste mogelijkheden voor hen biedt. Daarna kijken we breder. Maar als een ondernemer of ICT-manager dit leest en al eerder aan de slag wil, dan is hij altijd welkom!”, lacht Gerwin, hij vervolgt; “We staan voor onze slogan, slim in ICT, én onze mantra ‘wij helpen u sneller, veiliger, makkelijker, stabieler, gebruiksvriendelijker en flexibeler werken!”. “Daarmee is alles gezegd.”, vult Nico aan.

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Wilt u meer weten over de diensten van Gflex óf IMC? Neem dan contact op met Gerwin Eersen via 088 781 00 50 of mail [email protected].

Ook interessant:

ICT shoot Gerwins nieuwe assistent
Even voorstellen aan Gerwins nieuwe assistent… Gerwin: “mijn nieuwe assistent is een… robot!” Weten hoe Gerwin meer gedaan krijgt?
Hoe werkt hacken eigenlijk? Gflex uit Nijkerk legt uit
Hacken… Hoe werkt het eigenlijk? Gehackt? Wij helpen Bij hacken wordt er gekeken naar zwakheden in bestaande systemen zoals computers, servers, telefoons en tablets.
Hazeleger Kaas aan de Koningsbergerweg in Barneveld
VIDEO: Hazeleger Kaas kiest voor VoIP van Gflex! Vaste toestellen, DECT-toestellen, een app op de smartphone én software op de computer, allemaal binnen één systeem.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!