Internet Explorer Microsoft Chrome IE

ICT Advies Microsoft: Stop met gebruik Internet Explorer

Gflex Slim in ICT, wijst bedrijven op de nadelen van het gebruik van Internet Explorer. Het advies van Microsoft: stap over op een andere browser. In 2003 was het marktaandeel van Internet Explorer zo’n 90 procent. Nu doet Microsoft geen enkele moeite meer om IE in leven te houden op geen enkele computer.

Internet Explorer niet meer ondersteund

Er is een tijd geweest dat verschillende consumentenorganisatie, andere browsermakers en overheden riepen dat Microsoft zijn machtspositie misbruikte om zoveel mogelijk gebruikers te krijgen. Nu meer dan 15 jaar later kijkt Microsoft niet meer om naar Internet Explorer op de computers. Ze doen nu juist heel veel moeite om men te overtuigen de overstap te maken naar een andere browser en te stoppen met Internet Explorer. Vanaf 31 januari 2020 wordt Internet Explorer definitief niet meer ondersteund door Microsoft computers.

Applicaties afhankelijk van Internet Explorer

De meeste gebruikers hebben al de overstap gemaakt naar een van de concurrenten of de vervanger van Internet Explorer; Microsoft Edge. Maar binnen organisaties en bedrijven is Internet Explorer nog steeds populair. De reden hiervoor is dat bepaalde webapplicaties op computers speciaal zijn ontwikkeld voor Internet Explorer. De overstap naar een ander platform is duur en wordt dus zo lang mogelijk gerekt. Toch is er geen ontkomen aan en ook hier zal de overstap worden gemaakt naar een andere browser.

Google legt basis met Chromium

Sinds 2008 is Google begonnen met de webbrowser Chrome. In augustus 2015 is daar de open source webbrowser Chromium bijgekomen. Een standaard die door veel bedrijven al is geadapteerd. Ook Microsoft heeft aangekondigd te komen met een vernieuwde webbrowser, gebaseerd op deze open source standaard. Hiermee verwacht Microsoft dat de webbrowser een stuk sneller laad en presteert.

Gflex vs. Internet Explorer

Bij meerdere klanten van Gflex staat Internet Explorer nog wel geïnstalleerd op de server. Is dit erg? Nee. Wel gaat de voorkeur uit naar het gebruik van Chrome of Firefox. Gflex is op de achtergrond al bezig met actieplan om de browser definitief te verwijderen van alle servers. Hiervoor neemt Gflex zelf contact op met de desbetreffende klanten.

Toch nog vragen? Bel gerust met onze helpdesk via 088 781 00 00 of mail naar [email protected]

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

NEN 7510 ISO 27001 certificering
Gflex behaalt ISO 27001 en NEN 7510 certificering Veiligheid van de data van onze klanten staat vanaf dag één op de bovenste plaats.
Samenwerken met Office 365
Vijf tips om efficiënter te werken achter uw PC Slimmer werken is een kwestie van doen.
Veiliger internet dag, doe de ICT test
Safer Internet Day: doe de test! Stimulatie bewustwording bij kinderen cruciaal. Hoe bewust bent u? Doe de test.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!