Glasvezel industrie of bedrijven terrein

Hoe is het nu met: Glasvezel Buitenaf?

Het is al weer enige tijd geleden dat het initiatief Glasvezel Buitenaf aan heeft gekondigd dat het minimale aantal deelnemers is behaald. Ruim 53% van de bewoners van het buitengebied Vallei en Veluwe Midden zeiden ‘ja’ tegen glasvezel. Het is nu al een tijdje stil geweest, dus is Gflex op onderzoek gegaan; hoe is het nu met: Glasvezel Buitenaf?

Buitengebied.

Het gebied Vallei en Midden Veluwe strekt van Baarn tot Uddel, een groot gebied. Veel van de inwoners wonen hier in of tegen het buitengebied aan. In de tijd waarin we nu leven is internet niet meer weg te denken. Toch zijn er veel huishoudens die het nog moeten doen met een trage internetverbinding of soms zelfs zónder internetverbinding. Tegenwoordig is snel internet een belangrijke voorwaarde geworden om te kunnen wonen, werken en leven.

Afhankelijker dan ooit.

Vijfentwintig jaar geleden hadden we het niet durven zeggen, maar we zijn nou eenmaal afhankelijk geworden van het internet. Er zijn genoeg scenario’s te bedenken waar een betrouwbare internetverbinding essentieel is; een onderneming, een schoolgaand kind of iemand die afhankelijk is van zorg. Een betrouwbare internetverbinding is belangrijk voor iedereen.

Start schouwing.

Op 12 oktober zijn de eerste meters gegraven en is er officieel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk van Vallei en Midden Veluwe. De BAM, die al langer werkzaamheden verricht voor Glasvezel Buitenaf in andere gebieden, is begonnen met de schouwing van de huizen. Tijdens deze schouwing wordt er per aansluiting gekeken naar de situatie. Waar moet de verbinding binnenkomen, waar komt de kabel te liggen en waar moet er gegraven worden? Zo wordt er in kaart gebracht welke werkzaamheden er uiteindelijk uitgevoerd moeten worden.

Voorjaar 2019.

Iedereen die zich vooraf heeft aangemeld wordt verzekerd van een glasvezelaansluiting. In het voorjaar van 2019 wordt verwacht dat de eerste aansluitingen opgeleverd kunnen worden. Ongeveer een half jaar later moet iedereen in dit gebied voorzien van glasvezel. Dat betekent dus dat we al ruim een jaar verder zijn, wat voor een gebied als Vallei en Midden Veluwe dat bestaat uit de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten.

Goede basis.

Een snelle internetverbinding is van een paar zaken afhankelijk; internetsnelheid, randapparatuur en omgeving. Aan het eerste wordt nu dus gewerkt en zal vanaf 2019 geen probleem meer voor u zijn. Gflex adviseert u graag over de juiste randapparatuur zoals routers, switches, wifi-zenders en bekabeling, zodat u een goede basis heeft voor snel en betrouwbaar internet. Daarnaast speelt de omgeving ook een grote rol. Heeft u als ondernemer of particulier meerdere wifi-zenders? Dan is het verstandig om dit goed in kaart te brengen en te zorgen voor een goede dekking.

Heeft u vragen over het project Glasvezel Buitenaf of wilt u meer weten hoe Gflex u kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op of laat uw gegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.


  Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

  Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

  Ook interessant:

  Internet of things
  Gflex onderzoekt: heeft Internet of Things de toekomst? Een markt die in 2021 goed moet zijn voor 520 miljard dollar. Maar is dat haalbaar?
  Wifi problemen, ICT'er Nick helpt
  Wifi-specialist Nick vertelt hoe creëer je stabiel of snel wifi 5 mogelijke redenen waarom jouw Wifi traag kan zijn.
  Zakelijk glasvezel in Nijkerk en regio
  Zakelijk glasvezel. Bent u er al klaar voor? Optimaal verbinden met onze Cloud Vergroot de mogelijkheden met zakelijk glasvezel van Gflex.

  Tips, tricks & updates via de mail.

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief!