Microsoft 365 logo's voor het MKB

Haal meer uit Office 365 Business met de apps van Microsoft

U maakt al gebruik of wilt gebruik gaan maken van Office 365 Business. Het is natuurlijk superhandig dat u altijd en overal de laatste versie van uw Office programma’s heeft en dat u altijd uw e-mail en bestanden bij de hand heeft. Maar wat kunt u er nou nog meer mee? Naast de standaard programma’s zijn er ook een aantal handige apps zoals Find Time, Microsoft Planner, SharePoint, Microsoft Teams en eigen CRM-tool van Microsoft. In dit artikel zoomen we wat verder in op deze en andere apps.

Wat is Office 365 Business?

Office 365 Business is een maandelijkse dienst van Microsoft. Hiermee krijgt u toegang tot de bekende Office-programma’s en online diensten die de productiviteit van uw bedrijf verhogen. Omdat het een Cloud-dienst is bent u niet meer afhankelijk van lokale installaties. Hierdoor beschikt u op al uw aangemelde apparaten altijd over de laatste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher en OneDrive. U kunt deze programma’s op tot wel 5 apparaten installeren. Daarnaast krijgt u 1TB Cloud-opslag in OneDrive waar u uw bestanden kunt opslaan. Deze zijn zowel online als offline op al uw apparaten te benaderen.

Microsoft Find Time

U herkent het vast wel. U probeert een vergadering in te plannen met een aantal collega’s of externe contacten. Er is een ellenlange mailwisseling voor nodig om een beschikbare datum en tijdstip te vinden. Dit is vanaf nu verleden tijd! Met de handige gratis add-in Microsoft Find Time voor Office 365 Business krijgt u toegang tot een zakelijke ‘datumprikker’. Hoe het werkt?

U selecteert de personen die u wilt uitnodigen en geeft vervolgens aan welk tijdsvak u nodigt heeft voor de afspraak. Bijvoorbeeld op een dinsdag voor de duur va 2,5 uur. Vervolgens zoekt Find Time het beste moment om een afspraak in te plannen. Vervolgens kunt u met één druk op de knop de afspraak voor al de geselecteerde medewerkers inplannen.

U kunt Find Time ook gebruiken als datumprikker voor zowel interne als externe contacten. U geeft dan meerdere opties aan waar men hun beschikbaarheid voor kunnen opgeven. De ontvangende partijen hebben hiervoor geen Office 365 Business nodig en dus toegankelijk voor iedereen.

Installeer Microsoft Find Time

Microsoft Planner

Samenwerken wordt steeds belangrijker, maar dat betekent ook dat we afhankelijker worden van collega’s. Binnen Office 365 Business is er een handige én gratis oplossing beschikbaar die u en uw collega’s helpt taken te verdelen en op tijd af te krijgen. Met de Microsoft Planner kunt u individuele taken of op projectbasis toewijzen aan uzelf of anderen. Hier kunt ook bepaalde deadlines en herinneringen instellen, zodat taken op tijd af zijn en niet vergeten worden. In een handig dashboard vindt u een overzicht van hoeveel en welke taken er nog open staan.

Ook kunt u ‘buckets’ aanmaken voor veel voorkomende taken zoals klanten terugbellen en offertes maken. Zo heeft u alle taken gebundeld, zonder dat u een kris kras dingen opschrijft of een bureau heeft vol gele briefjes. Daarnaast heeft u via de handige app voor uw tablet en smartphone altijd uw takenlijst bij de hand.

Ga naar Microsoft Planner

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Glasvezel buitenaf het komt er aan
Glasvezel Buitenaf: SaunaDrôme Putten is er klaar voor! Razendsnel en efficiënt werken ligt nu binnen handbereik.
Hazeleger Kaas aan de Koningsbergerweg in Barneveld
VIDEO: Hazeleger Kaas kiest voor VoIP van Gflex! Vaste toestellen, DECT-toestellen, een app op de smartphone én software op de computer, allemaal binnen één systeem.
Hacker veilige wachtwoorden in de ICT
De 25 meest gebruikte wachtwoorden! Staat die van u er tussen? Tegenwoordig heeft u voor steeds meer zaken een wachtwoord nodig. Is uw wachtwoord veilig?

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!