Zakelijk glasvezel in Nijkerk en regio

Zakelijk glasvezel. Bent u er al klaar voor? Optimaal verbinden met onze Cloud

Sinds 2006 is er in Nederland de mogelijkheid om gebruik te maken van glasvezel. Het is een nieuwe technologie om informatie op een nog snellere en betrouwbaardere manier te verzenden. Die gebeurd door een haardunne vezel met behulp van laserlicht.

Wat is glasvezel precies?

Zoals gezegd is het een dunne vezel waar door middel laserlicht informatie wordt verzonden. Dit laserlicht wordt op hoge snelheid aan- en uitgeschakeld. De informatie verplaatst zich zo razendsnel door de glasvezel heen. Hoe sneller het laserlicht aan en uit knippert, hoe sneller de gegevens worden verzonden. Signalen zoals televisie, telefoongesprekken, video’s en het down- of uploaden van bestanden wordt op deze manier omgezet in een digitaal signaal.

Wat kunt u met glasvezel?

Met glasvezel kunt u, net als met andere internetverbindingen, internet, telefonie en televisie afnemen bij verschillende providers. Het voordeel van glasvezel is dat deze hogere snelheden kan behalen dan een regulier netwerk. In Nederland is dat op dit moment tot wel 1 Gigabit (1.000 Mb) per seconde. Er zijn providers bezig om te kijken naar 10 Gigabit (10.000 Mb) per seconde.

Onderzoekers zijn er nog niet uit of dit het maximaal haalbare is of dat er nog hogere snelheden te behalen zijn. Glasvezel staat bekend om een unieke symmetrische verbinding. Dit betekent dat zowel de up- als de download even hoog zijn.

Kan ik glasvezel krijgen?

Dat is een goede vraag. Nog niet overal ligt glasvezel. Verschillende providers en lokale initiatieven zoals Glasvezel Buitenaf rollen op verschillende plekken in Nederland glasvezelverbindingen uit. Het voordeel van glasvezel is dat wanneer er ergens al een kabel onder de grond ligt, anderen daar vrij eenvoudig op aan kunnen haken. Soms ligt de kabel iets verder weg, dan zal de provider een kabel moeten graven, hiervoor betaald u dan aansluitkosten. Deze kosten kunt u bijvoorbeeld delen met buren, die ook nog geen glasvezel hebben.

Hoe kan Gflex u daarbij helpen?

Gflex kan voor u kijken of er bij u in de buurt glasvezel beschikbaar is. Via een exclusief inkoopkanaal kunnen wij op veel plekken via meerdere aanbieders en lokale initiatieven glasvezel leveren. Zo niet, dan kijken we samen naar de mogelijkheid of andere aansluitingen zoals VDSL, welke ook hogere snelheden behaald als bijvoorbeeld ADSL.

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. We kijken dan samen naar een slimme oplossing.


  Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

  Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

  Ook interessant:

  Internet of things
  Gflex onderzoekt: heeft Internet of Things de toekomst? Een markt die in 2021 goed moet zijn voor 520 miljard dollar. Maar is dat haalbaar?
  Wifi problemen, ICT'er Nick helpt
  Wifi-specialist Nick vertelt hoe creëer je stabiel of snel wifi 5 mogelijke redenen waarom jouw Wifi traag kan zijn.
  Glasvezel industrie of bedrijven terrein
  Hoe is het nu met: Glasvezel Buitenaf? In het voorjaar van 2019 hebben de gemeenten Amersfoort, Nijkerk en Putten eindelijk glasvezel.

  Tips, tricks & updates via de mail.

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief!