ICT advies van Gflex

Gflex in de pers: TBM Magazine

Van systeembeheer aanbieden als zzp’er tot maatwerkintegratie van cloud-oplossingen die moeten samenwerken. Gerwin Eersen heeft een lange route afgelegd van IT- naar ICT-aanbieder. Nu Gflex telefonie en Unified Communications onder de knie heeft, wil Gerwin Eersen met Gflex de boer op met een zelf geprogrammeerd API-platform waarmee de spaghetti aan ICT-toepassingen kan worden gestroomlijnd.

Iets met computers.

Gerwin Eersen wist het al op zijn twaalfde; hij wilde ‘iets’ met computers gaan doen. Op de boerderij van zijn ouders kreeg hij daar de ruimte voor, die hij benutte na zichzelf via avondopleidingen in de IT bekwaamd te hebben. “Eigenlijk wilde ik beginnen met het ontwikkelen van websites, maar daar was ik nog wat te vroeg mee. De animo was nog beperkt.”

Omdat IT en automatisering al wel een grote vlucht aan het nemen waren, besloot Eersen daarom het systeembeheer in te gaan. Uiteindelijk – sinds kort – vanuit een mooi nieuw pand in Nijkerk. “Ik groeide mee met het soort klanten. Van particulieren, via zzp’ers en SoHo tot en met de MKB-klanten nu. In al die jaren heb ik wel vast gehouden aan een aantal simpele uitgangspunten waarvan het me af en toe verbaast dat ze niet voor elke onderneming uitgangspunten zijn.” Eersen wijst op dat ICT eerst automatisering heette: het automatiseren van handmatige processen. Maar door het gebrek aan integratie blijf ter nog altijd veel handwerk, zoals het overtikken van gegevens van het ene naar het andere systeem.

Universele stekkerdoos voor API’s.

“Voor het MKB is dat een grote last. Je zou denken dat cloud- en SaaS-oplossingen IT steeds makkelijker maken en processen steeds gestroomlijnder. Helaas geldt dat nog altijd niet op het gebied van integratie en koppelingen.”

Reden voor Glfex om eerst intern ui te zoeken hoe dat beter kon, met onder meer het factureren bijvoorbeeld. “We kwamen er toen achter dat er weliswaar ontzettend veel API’s zijn, maar dat die ook lang niet altijd met elkaar kunnen ‘praten’. Of dat een leverancier die mogelijkheden van een API om te koppelen met zijn toepassingen heeft beperkt. Ik had een klant die na een overname twee locaties had. Die wilde de toepassingen op die locaties koppelen, wat bleek? De API’s om te koppelen tussen de software en verschillende leveranciers, bleken dat niet te kunnen. Reden voor Gflex om op basis van eigen opgedane ervaring en kennis te werken aan een platform dat moet dienen als universele (API) stekkerdoos.

Verder lezen? Lees het hele artikel hier.

 

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Virus geblokkeerd
Mirai-virus: Geblokkeerd door het KPN Abuse Team Al meerdere klanten van Gflex hadden geen toegang tot het internet.
Microsoft 365
Trendwatching: Microsoft 365, het nieuwe kindje van Microsoft Bestanden, applicaties en beheer, allemaal centraal geregeld dankzij Microsoft 365.
Hoe werkt hacken eigenlijk? Gflex uit Nijkerk legt uit
Hacken… Hoe werkt het eigenlijk? Gehackt? Wij helpen Bij hacken wordt er gekeken naar zwakheden in bestaande systemen zoals computers, servers, telefoons en tablets.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!