cloudoplosingen van Gflex

Einde van Microsoft Exchange 2010 in zicht

Op 14 januari 2020 loopt de support af op Exchange 2010. Als u nog niet heeft nagedacht over de migratie van Exchange 2010 naar Office 365 of Exchange 2016, dan wordt het wel tijd om hier serieus over na te denken. Alle producten  van Microsoft hebben over het algemeen een levenscyclus van 10 jaar. Na deze tien jaar stopt de support op onder andere technische problemen en veiligheidsupdates. Voor al deze laatste is zeer belangrijk.

Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

Vanaf 14 januari 2010 worden onder andere de volgende zaken niet meer ondersteund binnen Exchange 2010;

  • Technische problemen die door gebruik kunnen ontstaan
  • Bug fixes die de stabiliteit of gebruiksvriendelijkheid kunnen verbeteren
  • Veiligheidsupdate die kwetsbaarheden verbeteren en voorzorgsmaatregelen tegen hackers en virussen
  • Tijd zone updates

Installaties die draaien op Exchange 2010 zullen nog wel door kunnen draaien na deze datum. Wel wordt het ten strengste afgeraden, vooral vanwege veiligheidsoverwegingen. Wij raden u dan ook aan om zo snel mogelijk te migreren naar Office 365 of  Exchange 2016.

 

Exchange 2010 stopt. Welke opties heb ik?

Om te migreren naar een platform wat nog een aantal jaar mee kan heeft u twee opties;

De eerste draait bij u op locatie. Al zien we deze optie steeds minder. Zeker ook omdat Microsoft zelf heel hard pusht naar Office 365. Deze optie is vaak niet alleen voordeliger, het brengt ook een hoop opties met zich mee. Maakt u nog gebruik van Exchange 2010 en bent u uw opties aan het bekijken? Wij denken graag met u mee. Een van onze experts kan u hier meer over vertellen.

Neem hiervoor contact op met Dennis de Koning via 088 781 00 28 of mail [email protected]

 

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Overhandiging cheque voor VoIP installatie in Ermelo
Welzijn Ermelo wint Raad het Geluid van Gflex! Het geluid is geraden! Wat het was? Het doorknippen van een netwerkkabel.  
Food sector automatiseert om vraag consument
Food en non-food sector automatiseert om vraag consument bij te benen Dank zij ICT wordt de tijd tussen aankoop en consumptie steeds korter.
bedrijfsnetwerk aanleggen
Het aanleggen van een bedrijfsnetwerk Wat is een bedrijfsnetwerk precies? Belangrijk om te weten is natuurlijk wat een bedrijfsnetwerk is. Binnen een bedrijfsnetwerk worden verschillende computers, servers en apparaten met elkaar gekoppeld met een of eventueel meerdere switches met een router of een firewall, die...

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!