Gflex eigen cloud

Eigen cloud? Goed idee of niet

Een eigen cloud is voor iedereen een uitstekend hulpmiddel, waarin je bestanden van jezelf veilig op kan slaan. De cloud is daarnaast ook handig voor een bedrijf. Met de cloud kunnen allerlei toepassingen, die als cloudoplossingen worden aangeboden, beschikbaar worden gesteld voor werknemers binnen een organisatie.

Er zijn veel verschillende cloud apps die je kunt gebruiken en daarnaast kan je ook nog eens kiezen voor een private cloud! In dit blog wordt alles over het proces rondom het maken van een eigen cloud uitgelegd.

 

Welke soorten clouds zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten clouds waaruit je kan kiezen om al je bestanden van je computer in op te slaan. Lees hier meer over deze cloud oplossingen. Maar welke cloud moet je dan kiezen? Dropbox, Microsoft One Drive of toch Google Drive? Elke cloud heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarom is het verstandig om te kiezen welke voor-en nadelen van deze clouds jij het belangrijkst vindt. Zie hier bijvoorbeeld de voordelen van Dropbox! Ook is het nog mogelijk om te kiezen voor een private cloud, dus lees ook dat goed door voordat je een keuze gaat maken. Lees ook ons blogartikel over de voordelen van een private cloud.

 

Hoe begin je met het maken van een cloud?

Als je met een karrevracht aan informatie over de verschillende clouds vervolgens een keuze hebt gemaakt, is het tijd om een eigen cloud te gaan maken. Maar hoe doe je dat? In dit stappenplan wordt uitgebreid in verschillende fases weergegeven op welke manier je tot een eigen cloud kan komen. Daarnaast is het ook mogelijk om ICT’ers ernaar laten kijken, mocht je er zelf niet uitkomen. Neem eens een kijkje bij Glex ICT, waar experts je eventueel verder kunnen helpen.

Wat zijn de kosten voor een cloud?

Ook niet onbelangrijk is de prijs van een cloud. Wat kost zoiets nou? Bij Google Drive wordt 15 GB (Gigabyte) gratis aangeboden, maar bij Microsoft One Drive ligt dat met 5GB al lager. Het is erg afhankelijk van hoeveel GB/TB (Terabyte) je uiteindelijk nodigt hebt op je computer. Voor 100 GB kom je voordelig uit bij Google Drive, maar voor 1 TB weer bij Microsoft One Drive. Bepaal dus eerst hoe veel ruimte je nodig denkt te hebben, waarna je vervolgens kan kiezen voor een cloud.

 

Ik wil graag stappen maken met de cloud: en nu?

We helpen je graag. Een heel team vakidioten staan voor je klaar! Tijd voor een bak koffie? Wij zijn er klaar voor. Maak hier een afspraak!

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Beter bereikbaar met VoIP van Gflex slim in ICT
VIDEO: I&S Vastgoed flexibel bereikbaar dankzij VoIP van Gflex Vaste toestellen, DECT-toestellen, een app op de smartphone én software op de computer, allemaal binnen één systeem.
Windows update schijfruimte Microsoft
Windows kondigt nieuwe update aan; meer opslagruimte vereist Na corrupte update in oktober, reserveert Microsoft automatisch 7GB aan schijfruimte.
Veilige kerstdagen! De hacker zit niet stil
Laat hier uw kerstwens achter voor Gflex! Dan hangen wij uw kerstwens op in onze kerstboom op kantoor!

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!