Competitief zijn ze Dennis en Lunet van Gflex slim in ICT

Eén jaar na de (ICT) overname: Dennis en Lunet aan het woord

In het kader van het 1-jarige overnamejubileum spraken we met Dennis en Lunet. De medewerkers van IMC ICT uit Nijkerk die meeverhuisd zijn naar Gflex Slim in ICT in Nijkerk. Wij zijn helemaal blij met ze, want ze vormen een waardevolle aanvulling op ons team! Maar hoe kijken zij terug op de overname en één jaar werken bij Gflex?

Maar eerst dit: of we wel even de uitslag van het potje tafelvoetbal wilde noemen. Lunet scoorde er maar liefst 2! Wilt u weten hoeveel Dennis er scoorde? Mail dan even naar: [email protected].

Hoe kijken jullie terug op de ICT overname?

Lunet aan het woord: “Als je zoals ik bijna 24 jaar in een klein teamverband bij een bedrijf hebt gewerkt en dat bedrijf wordt overgenomen dan is het vooral een kwestie van heel erg wennen. Wennen aan een nieuwe omgeving, nieuwe voornamelijk ICT technische collega’s, nieuwe systemen en nieuwe werkwijzen. En wennen dat er bijna niet meer over voetbal gepraat wordt”; zegt ze met een knipoog.

Dennis gaat verder: “Het was een hectische en leerzame periode, er komt enorm veel bij kijken. Integreren van bedrijfsprocessen, samenvoegen van partnerships bij ICT fabrikanten en ICT leveranciers en belangrijker zorgen voor een zo soepel mogelijke overgang voor klanten. Daarnaast gaat het normale werk natuurlijk gewoon door en ben je bezig met de dagelijkse gang van zaken.”

Jullie werken hier nu een jaar; hoe bevalt het?

Dennis begint: “Het werk bevalt erg goed, ik hoef mezelf geen moment te vervelen. Leuke samenwerking met collega’s ondanks dat ik sinds de twee corona-golf vrijwel volledig vanuit huis werk heb ik regelmatig contact met collega’s. Het is een leuk en gevarieerd ICT team hier in Nijkerk. De middagpauze mis ik wel, door het volledig thuiswerken. Dit is bij Gflex het ideale moment om gezellig met elkaar een broodje te eten en een potje tafelvoetbal te spelen.”

Voor de foto hebben we Lunet en Dennis op kantoor laten komen, dus werd er toch even getafelvoetbald. Lunet gaat verder: “Het is natuurlijk een bijzonder jaar geweest voor iedereen. Ik heb voor het grootste gedeelte op kantoor gewerkt en dat heeft er wel aan bijgedragen dat ik inmiddels aardig op mijn plek zit.”

Wat is er voor jullie veranderd?

Lunet: “Over het algemeen doe ik nog dezelfde werkzaamheden als bij IMC. Ik hou mij nog steeds voornamelijk bezig met de inkoop van ICT hardware. Bij Gflex slim in ICT ligt echter de nadruk op het verlenen van ICT-diensten en dat is voor mij nog wel eens lastig. Gelukkig kan ik dan wel altijd bij mijn collega’s terecht indien iets te technisch wordt voor mij.”. Dennis ervaart het vergelijkbaar: “Ook voor mij is er in beginsel niet zo heel veel veranderd, ik geeft nog steeds ICT advies aan klanten en probeer altijd de juiste oplossing te bieden om de klant van dienst te kunnen zijn.

Aan de andere kant is er heel veel veranderd, de hoeveelheid klanten waar ik mee te maken heb is aanzienlijk toegenomen door het samenvoegen van de bedrijven. Gflex is sterk gefocust op service, IMC was dat ook, echter wel op verschillende gebieden. Waarbij IMC de focus meer lag op het leveren van de juiste producten onder de juiste condities en net dat stapje extra zetten in het logistieke proces, ligt bij Gflex de focus meer op het ondersteunen van de geleverde producten en diensten, om de klantervaring te optimaliseren,” vertelt Dennis, om te vervolgen: “Cloud speelt voor mij dagelijks nu een veel grotere rol, bij Gflex bieden wij naast de werkplekken met geoptimaliseerde Microsoft 365 oplossingen, ook een volledige Private Cloud oplossingen aan klanten. Wij kunnen het totaalplaatje bieden, hierdoor heb ik mijn kennis moeten verbreden om klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.”

 

Wat spreekt jullie het meest aan in het werken bij Gflex slim in ICT?

Lunet: “Het is leuk om werkzaamheden te doen voor klanten die nieuw voor me zijn. De samenwerking met mijn collega is prettig. En inmiddels heb ik mijn overige collega’s ook allemaal een beetje beter kennen.”, Dennis gaat verder: “Gflex is een vooruitstrevend bedrijf, de nadruk ligt continue op het optimaliseren van diensten voor klanten met name op het gebied van security. Ook de systemen waar wij zelf mee werken bieden veel mogelijkheden. Zo werk ik zelf veel met een prachtig offertesysteem, waarbij de klant de offerte online kan bekijken, de gewenste opties kan selecteren en kan accorderen. Dit geeft een bijzonder professionele uitstraling richting onze klanten. Voor onszelf is de koppeling met ons CRM-systeem van grote meerwaarde, een geaccordeerde offerte wordt direct op de juiste manier verwerkt in ons systeem. Het systeem geeft mij het dagelijkse inzicht, wat nodig is om klanten op de gewenste manier te kunnen bedienen.

Gflex Slim in ICT, directeur Gerwin Eersen

Vragen? Bel Gerwin op 088 781 00 50

Ook interessant:

Nico Fiegen ICT adviseur bij Gflex
Eén jaar na de overname. Nico over: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” En dat is nu precies het gevoel wat me bekroop toen ik rond liep in het nieuwe bedrijf.
Sabine en Martijn bij Bomecon
Bomecon, focus door ICT-beheer uit te besteden

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!