Advies Microsoft: Stop met gebruik Internet Explorer

Gflex wijst bedrijven op de nadelen van het gebruik van Internet Explorer. Het advies van Microsoft: stap over op een andere browser. In 2003 was het marktaandeel van Internet Explorer zo’n 90 procent. Nu doet Microsoft geen enkele moeite meer om IE in leven te houden.

Internet Explorer niet meer ondersteund

Er is een tijd geweest dat verschillende consumentenorganisatie, andere browsermakers en overheden riepen dat Microsoft zijn machtspositie misbruikte om zoveel mogelijk gebruikers te krijgen. Nu meer dan 15 jaar later kijkt Microsoft niet meer om naar Internet Explorer. Ze doen nu juist heel veel moeite om men te overtuigen de overstap te maken naar een andere browser en te stoppen met IE. Vanaf 31 januari 2020 wordt Internet Explorer definitief niet meer ondersteund door Microsoft.

Applicaties afhankelijk van Internet Explorer

De meeste gebruikers hebben al de overstap gemaakt naar een van de concurrenten of de vervanger van IE; Microsoft Edge. Maar binnen organisaties en bedrijven is Internet Explorer nog steeds populair. De reden hiervoor is dat bepaalde webapplicaties speciaal zijn ontwikkeld voor Internet Explorer. De overstap naar een ander platform is duur en wordt dus zo lang mogelijk gerekt. Toch is er geen ontkomen aan en ook hier zal de overstap worden gemaakt naar een andere browser.

Google legt basis met Chromium

Sinds 2008 is Google begonnen met de webbrowser Chrome. In augustus 2015 is daar de open source webbrowser Chromium bijgekomen. Een standaard die door veel bedrijven al is geadapteerd. Ook Microsoft heeft aangekondigd te komen met een vernieuwde webbrowser, gebaseerd op deze open source standaard. Hiermee verwacht Microsoft dat de webbrowser een stuk sneller laad en presteert.

Gflex vs. Internet Explorer

Bij meerdere klanten van Gflex staat Internet Explorer nog wel geïnstalleerd op de server. Is dit erg? Nee. Wel gaat de voorkeur uit naar het gebruik van Chrome of Firefox. Gflex is op de achtergrond al bezig met actieplan om de browser definitief te verwijderen van alle servers. Hiervoor neemt Gflex zelf contact op met de desbetreffende klanten.

Toch nog vragen? Bel gerust met onze helpdesk via 088 781 00 00 of mail naar support@gflex.nl

Ook interessant:

Trendwatching: Microsoft 365, het nieuwe kindje van Microsoft Bestanden, applicaties en beheer, allemaal centraal geregeld dankzij Microsoft 365.
3 x nieuw! Nieuw ‘huis’, nieuwe huisstijl én een nieuwe website! Wij hebben nieuws. 3 x nieuws! Na maandenlange voorbereiding kunnen we het eindelijk laten zien! Ons nieuwe huis, nieuwe huisstijl én nieuwe website!
Terugblikken op 2018 en vooruit kijken met de medewerkers van Gflex Het afgelopen jaar is er veel gebeurd, in dit artikel blikken we terug en kijken we vooruit.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!