8 redenen om te updaten naar Windows 10!

Maakt u nog gebruik van Windows 7 of Windows 8? Wij geven u 8 redenen om te updaten!

Het startmenu
Het startmenu is terug van weggeweest! Voor vele was het upgraden naar Windows 8 een obstakel vanwege het feit dat Microsoft het startmenu heeft weggehaald. Maar in Windows 10 is het startmenu weer terug! Dit startmenu is in een nieuw jasje gestoken en oogt cooler en moderner.

10 jaar lang gratis updates
Het platform wordt 10 jaar lang gratis up-to-date gehouden: Microsoft belooft Windows 10 de komende 10 jaar – tot 14 oktober 2025 – zonder bijkomende kosten te voorzien van updates. Dat betekent dat u 10 jaar lang gebruik kan blijven maken van een up-to-date besturingssysteem. Ook is het mogelijk om een maandelijks model af te nemen met Microsoft 365. U betaald dan per maand voor uw Windows-licentie. U heeft dan altijd de laatste versie.

Snelheid
Windows 10 start veel lichter en sneller op dan Windows 7. Dat voordeel hebben gebruikers van Windows 8.1 niet, maar Windows 8.1 heeft natuurlijk relatief weinig gebruikers.

Verbeterde beveiliging
In Windows 10 is het mogelijk om met een 4 cijferige pincode in te loggen in plaats van je wachtwoord. Ook is het mogelijk om in Windows 10 Pro het apparaat te encrypteren met BitLocker.

Een browser die zich kan meten met de concurrentie
Microsoft levert met Windows 10 ook een nieuwe browser, Edge.  Microsoft heeft aan kunnen tonen dat Edge goed presteert, vele malen beter dan Internet Explorer. Ook biedt Edge veel meer mogelijkheden qua integraties, waar Internet Explorer ver achterliep op Google Chrome en Mozilla Firefox.

Wist u dat:

55% van de gebruikers al op Windows 10 draait?

 

Intelligentie
Met de intelligentie spraak assistent Cortana zet Microsoft een nieuwe standaard. Recensies zijn lovend over de kwaliteit, met name ook op het vlak van de integratie met het besturingssysteem. Ook is het mogelijk de zoekfunctie van Google of Bing te koppelen, zonder dat je hier een browser voor open hoeft te hebben staan.

Virtuele desktops
Het kan heel handig zijn om tussen verschillende werkbladen te kunnen schakelen; het lijkt dan net of je systeem meer schermen heeft, zonder dat je die schermen fysiek op je bureau hoeft te hebben staan. Windows 10 biedt die mogelijkheid met een klik of druk op de taakbalk.

Verbeterde apps
De Windows-apps zijn over de hele lijn verbeterd ten opzichte van Windows 8. De functies zijn toegankelijker gemaakt, en de vensters waarin ze openen zijn nu ook qua vorm aan te passen. Met name over de verbeteringen in mail en de agendafunctie zijn recensenten te spreken.

Nog meer te ontdekken!
Uiteraard biedt Windows 10 meer functionaliteiten die u kunt ontdekken om het werken een stuk gemakkelijker zullen maken zoals het vernieuwde configuratiescherm of de Cloud-opslagdienst OneDrive.

Bent u overtuigd?
Neem dan vrijblijvend contact op met Robert Kerssies via 088 781 00 00 of robert@gflex.nl. Dan kijken we samen hoe we uw PC weer klaar kunnen stomen voor de toekomst!

Ook interessant:

Bent u al overgestapt naar Windows 10? Windows 7 kan niet meer mee op gebied van veiligheid.
Kaspersky wordt BitDefender! Het kan altijd beter, sneller en veiliger, u verdient namelijk de beste bescherming tegen virussen.
Vijf tips om efficiënter te werken achter uw PC. Slimmer werken is een kwestie van doen.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!