Microsoft 365 logo's voor het MKB

Microsoft 365 - Waarom je de instellingen voor security goed moet zetten.

Meer informatie of aanmelden op onze dienst? Neem contact op!

Net even anders...

Veel mensen denken bij Microsoft 365 Business vaak aan Office 365 Business. Toch zit er een redelijk verschil tussen beide. Met Microsoft 365 Business krijgt u toegang tot een beheeromgeving waarmee u uw complete bedrijf kunt inrichten met alle functionaliteiten die Microsoft 365 Business biedt. Toch op zoek naar een Office 365 Business oplossing?

Klik hier voor Office 365 Business
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Microsoft 365 Beveiliging

Wat biedt Microsoft 365 op het gebied van beveiliging?

Bij het aanmaken van een Microsoft 365 omgeving voor een bedrijf, worden een aantal zaken standaard ingesteld. Om de Microsoft 365 omgeving echt goed te beveiligen moeten toch wel de nodige extra stappen worden gezet.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Specifieke admin-accounts aanmaken en instellen;
 • 2FA instellen voor extra veiligheid;
 • Automatisch uitloggen van inactieve gebruikers;
 • Instellen van sterke wachtwoorden en het verplicht periodiek moeten veranderen van wachtwoorden;
 • etc….

Microsoft biedt absoluut de nodige functionaliteit om de omgeving goed te beveiligen, soms in combinatie met extra programma’s, maar zoals aangegeven, gaat dit niet vanzelf.

Ander belangrijk punt van aandacht betreft het instellen van de email. Extra instellingen zijn tegenwoordig noodzakelijk om veilig te kunnen mailen en er zeker van te zijn dat jouw mail niet in de spambak van de ontvanger verdwijnt.

Met het nieuwe Security dashboard van Microsoft wordt een mooi overzicht gegeven van de actuele situatie van de inrichting en welke aanbevelingen Microsoft verder doet.
Let wel dat dit toch regelmatig onderhoud nodig heeft. De Microsoft 365 omgeving wordt constant veranderd en nieuwe functies worden toegevoegd. In sommige gevallen heeft dit gevolgen voor de veiligheid en moeten extra zaken geregeld worden.

Kortom, Microsoft biedt de nodige tools aan om de omgeving goed te beveiligen. Vanuit de eigen Microsoft portal zijn al deze tools te benaderen en te gebruiken.
Alleen als u beheerdersrechten heeft, krijgt u toegang tot deze tools. Het is raadzaam om hier eens naar te kijken.

 

Wat biedt Gflex op het gebied van beveiliging van Microsoft 365?

We snappen dat het instellen van een complexe portal best lastig is en daarom biedt Gflex aan om dit voor u te doen.
De eerste keer stellen we alles netjes in, zodat u zeker kunt zijn dat u optimaal kunt werken met Microsoft 365.

Daarnaast bieden we aan om periodieke controles uit te voeren, zodat u zeker weet dat alles veilig blijft.
We controleren dan opnieuw alle instellingen, checken de aanbevelingen van Microsoft en stellen indien nodig weer de nodige zaken in.
Hiermee bent u verzekerd van een blijvend optimale en vooral veilige Microsoft 365 omgeving.

Wat biedt Gflex nog meer op gebied van beveiliging?

Uiteraard kijken we niet alleen maar naar de Microsoft 365 omgeving als het om beveiliging gaat.
We kijken naar het totale plaatje.
Security routers, met actieve diensten om veilig op internet te kunnen, krachtige antivirus software die verder gaat dan alleen maar virussen, maar ook beschermt tegen malware, ransomware, etc.
Riskmanagement waarmee we analyses maken van de zwakke plekken in de ICT omgeving, Software Automation voor actief beheer van alle computers/servers die u gebruikt en uiteraard backup-mogelijkheden, zowel onsite als in de cloud.

Daarnaast wordt alles actief bewaakt en signaleren we vroegtijdig mogelijke problemen, die ons teams direct oppakt om narigheid voor u te voorkomen.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Over Microsoft 365 Business

Wat is Microsoft 365 Business?

Met Microsoft 365 Business kunt u allerlei processen binnen uw bedrijf optimaliseren. U kunt elk gewenst apparaat koppelen aan uw eigen bedrijfsprofiel en gebruikers eenvoudig toegang geven tot beveiligde bedrijfsinformatie zoals e-mail, bestanden en handige apps. Microsoft 365 Business gaat uit van het ‘bring your own device’ principe. Hierdoor werken gebruikers op hun eigen apparaat en gebruiken de functionaliteiten uit de Cloud. Tegelijkertijd bent u als bedrijf in control als het gaat om wie toegang heeft tot deze bedrijfsinformatie.

Voor wie is er Microsoft 365 Business?

Er wordt nog vaak gedacht dat een Cloud-oplossing alleen maar voor de grote bedrijven is. Maar in de kleinere ondernemingen en het MKB gaan we ook steeds meer samenwerken en vaak vanaf verschillende locaties. Dankzij Microsoft 365 Business wordt samenwerken met slimme ICT-oplossingen steeds bereikbaarder voor deze doelgroep, zonder dure investeringen te hoeven te doen in hardware op locatie of licenties. Microsoft 365 Business biedt dankzij de verschillende vormen voor elke doelgroep de juiste oplossing, van de kleine onderneming tot de grote multinationals.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Voordelen van Microsoft 365 Business

Alles in één licentie

Met Microsoft 365 Business heeft u alles in één licentie; altijd de laatste versie van Office 365 Business, Windows 10 en krijgt u toegang dat uitgebreide security features.

Samenwerken

U kunt mensen binnen én buiten uw organisatie eenvoudig (tijdelijk) toegang geven tot bestanden of e-mail, zodat u real-time kunt samenwerken.

Veiligheid

Met de uitgebreide security features kunt u rechten en rollen beheren, maar bijvoorbeeld ook tweevoudige authenticatie toevoegen aan de inlogprocedure.

Office-programma’s

Met Microsoft 365 Business krijgt u toegang tot de bekende Office programma’s van Microsoft zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneDrive.

Bring your own device

Om gebruik te kunnen maken van Microsoft 365 Business kunt u elk gewenst Windows-apparaat gebruiken, zolang deze is voorzien van Windows Professional (7,8,8,1 of 10).

Uitrol met AutoPilot

Het installeren van Windows-apparaten is een fluitje van een cent met AutoPilot. U logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en het apparaat installeert zich vanzelf.

Regie in eigen handen

U bepaalt zelf wie waar toegang tot heeft. Wanneer u de rechten intrekt is het apparaat onbruikbaar en zo houdt u grip op uw bedrijfsinformatie.

Geen hardware op locatie

Als u uw CRM en ERP-systemen in de Cloud heeft draaien zijn de diensten van Microsoft de perfecte toevoeging. Zo heeft u geen hardware meer op locatie nodig.

Spam en Malware

Uw e-mail en bijlage(n) worden automatisch gescand door de spamfilter van Microsoft. Voor het openen krijgt u een waarschuwing dat de e-mail Malware bevat.

Zij kozen ook voor Microsoft 365 Business:

Fortezza security solutions logo
Roordink architecten logo
Roter wapening en beton logo
Office 365 laptops laptop hardware ict veiligheid

Microsoft Teams

Binnen Microsoft 365 Business krijgt u toegang tot meerdere apps zoals Microsoft Teams. Hiermee kunt u interne communicatiestromen bundelen. U kunt projecten aanmaken en onder deze projecten bestanden hangen, berichten teruglezen en updates versturen naar collega’s die ook aan dit project werken.

AutoPilot en Intune

Met de AutoPilot en Intune functie kunt u uw gekoppelde apparaten beheren en nieuwe apparaten eenvoudig toevoegen en installeren. Dit gebeurd op basis van ‘zero touch’. U koppelt het apparaat en de installatie gaat vanzelf. Zo kunt u ook eenvoudig apparaten wissen of rechten innemen.

Beheerportaal

Naast dat wij als leverancier van Microsoft en  Office 365 Business een groot deel van de omgeving beheren, kunnen wij ook u als eindklant bepaalde toegang geven. Zo kunt u eenvoudig zelf de licenties beheren of een account aanmaken voor een nieuwe medewerker of een tijdelijke leverancier. Zo hoeft u niet voor elk wissewasje te bellen.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Abonnementen en prijzen

Abonnementen en prijzen

Microsoft 365 ICT oplossing

Basis

 • Office Online inbegrepen
 • Windows 10 Professional
 • Teams, OneDrive (2GB), Sharepoint
 • Intune, AutoPilot
 • 2GB Exchange Online

Microsoft 365 ICT oplossing

Business

 • Office 365 Business inbegrepen
 • Windows 10 Professional
 • Teams, OneDrive (1TB), Sharepoint
 • Intune, AutoPilot
 • 50GB Exchange, archivering
 • Office 365 Security

Microsoft 365 ICT oplossing

Enterprise

 • Office 365 Enterprise inbegrepen
 • Windows 10 Professional
 • Teams, OneDrive, Sharepoint
 • Intune, AutoPilot
 • 100GB Exchange, archivering
 • Office 365 Security Plus
 • Cloud PBX van Microsoft

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Klanten over Microsoft 365 Business

ICT Security in Hilversum voor Salto dealer met een Cloud oplossing

'Dankzij Microsoft 365 Business hebben we geen server op locatie meer nodig, dit bespaart een hoop onderhoud en geld'

Stefan de Haas | Fortezza Securtity Systems

Roelof, Senior ICT beheerder bij Gflex slim in ICT

'Het was wel even spannend toen de huidige server écht uit ging, maar gelukkig hadden we alles goed voorbereid'

Roelof Venema | Gflex

Office 365 voor Pro6 managers
PRO6 managers | Office 365 Business Hoe kunnen we onze medewerkers effectief en veilig ondersteunen met bijbehorende software? Office 365 helpt daarbij.
Computer fotoshoot bij BWA en Partners in Putten
BWA & Partners | Exchange Online Office 365 Business alleen voor grote bedrijven? Zeker niet! U leest het hier.
Profile ridder ICT oplossingen geïnstalleerd
Profile Ridder | ICT op de rit "Als bedrijf moeten we doorontwikkelen en een leverancier hebben die dit begrijpt zodat wij zelf ook sneller en efficiënter kunnen werken.”; Henk Ridder
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Waarom Microsoft 365 Business van Gflex

Werken zonder problemen met uw computer

Zorgeloos

 • 24/7 bereikbaar
 • Support op afstand
 • Anders komen we gewoon langs
 • Recht is recht, krom is krom
 • Geen kleine lettertjes of contracten

ICT puzzels wij houden er van

We lossen het op

 • Meten is weten
 • Altijd eerst een inventarisatie
 • Flexibel, maar toch veilig
 • Het kan altijd slimmer en sneller
 • Oplossingen die echt wat opleveren

Gflex slim in ICT vak idioten

Vakidioten

 • Persoonlijk contact
 • Een vast contactpersoon
 • Volgt de laatste ontwikkelingen
 • Uitleg 'gewoon' in het Nederlands
 • Experts die met u mee denken

ICT spreekuur bij Gflex

Een keertje sparren?

Ziet u processen die slimmer of efficiënter kunnen, maar weet u niet hoe? Wij denken graag vrijblijvend met u mee!

Maak een afspraak!
Roelof, Senior ICT beheerder bij Gflex slim in ICT

Vraag het de specialist

Roelof is onze Office 365-specialist en staat u graag te woord

ICT inventarisatie scan, weet waar u staat met uw ICT omgeving

Inventarisatiecan

Weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag met een inventarisatiescan.

Bel mij terug
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Veelgestelde vragen

Is mijn hardware klaar voor  Microsoft 365 Business?

Elk apparaat dat u wilt koppelen moet voorzien zijn van een Windows Pro licentie. Het is goed dit eerst te inventariseren.

Kan ik andere Microsoft-abonnementen combineren?

Ja. Wanneer u al licenties heeft voor Office 365 Business kunt u deze upgraden en koppelen. U betaalt dan enkel het verschil in prijs.

Moet iedereen een Microsoft 365 Business licentie?

Nee. Als er gebruikers zijn die enkel een Office 365 Business licentie nodig hebben dan kan dat. Zo betaalt u nooit teveel voor iets wat u niet gebruikt.

Wat gebeurd er met mijn softwarepakketten?

Als u uw bedrijfssoftware in de Cloud draait is dat geen probleem. Voor lokale bedrijfssoftware kunnen we een Remote-app instellen.

Hoe betrouwbaar is Microsoft 365 Business?

Zeer betrouwbaar. Alle diensten van Microsoft hebben een uptime-garantie van 99,9%. De servers van Microsoft staan binnen Europa en voldoen aan de richtlijnen van de AVG-wetgeving.

Kan ik ook offline bij mijn bestanden in OneDrive?

Ja. U kunt ook offline bij uw bestanden. Wijzigingen die u aanbrengt terwijl u offline bent worden later alsnog gesynchroniseerd en zijn dan ook zichtbaar voor anderen.

Kan ik een apparaat op afstand wissen?

Ja. Als er een apparaat gestolen wordt of een dienstverband stopt, kunt u de licentie en de daar bijhorende rechten en rollen intrekken.

Wie kan Microsoft 365 Business voor mij installeren?

Het advies van ons en Microsoft is om dit te laten doen door een Microsoft Partner. Gflex is gecertificeerd Microsoft Partner en heeft al meerdere bedrijven geholpen.

Moet ik een langdurig contract afsluiten?

Nee. U kunt uw abonnement maandelijks wijzigen of opzeggen. U betaald maandelijks naar gebruik en dus nooit te veel. Na het opzeggen blijven uw gegevens nog 90 dagen beperkt beschikbaar.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Relevante nieuwsberichten

Microsoft 365 ICT oplossing
Trendwatching: Microsoft 365, het nieuwe kindje van Microsoft Bestanden, applicaties en beheer, allemaal centraal geregeld dankzij Microsoft 365.
cloudoplosingen van Gflex
Gflex | ICT advies: Agenda te vol? Ga efficiënter met uw tijd om dankzij Office 365 Business! Gflex slim in ICT heeft voor u vijf handige tips om efficiënter met uw tijd om te gaan.
Efficient werken met Microsoft MyAnalytics
Krijg inzicht in hoe efficiënt u werkt met Microsoft MyAnalytics Krijg inzicht in de tijd die u besteed aan afspraken en e-mail met Office 365
monitoring van uw systeem
Gflex kijkt naar de trends op het gebied van ICT en Telecom Van trends naar oplossingen, die klaar zijn voor de toekomst, zodat u er alles uit kunt halen wat er in zit.
bestanden overschreven back-up
Per ongeluk bestanden overschreven? Geen paniek, er is een back-up! Zo haalt u eenvoudig uw overschreven bestanden terug.
Hazeleger Kaas aan de Koningsbergerweg in Barneveld
VIDEO: Hazeleger Kaas kiest voor VoIP van Gflex! Vaste toestellen, DECT-toestellen, een app op de smartphone én software op de computer, allemaal binnen één systeem.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!