Microsoft 365 logo's voor het MKB

Microsoft Teams haalt het beste uit uw teams!

Starten met Teams? Neem contact op!

Eén omgeving op elk apparaat

Veel mensen denken bij Microsoft 365 Business vaak aan Office 365 Business. Toch zit er een redelijk verschil tussen beide. Met Microsoft 365 Business krijgt u toegang tot een beheeromgeving waarmee u uw complete bedrijf kunt inrichten met alle functionaliteiten die Microsoft 365 Business biedt. Toch op zoek naar een Office 365 Business oplossing?

 • Chat waar u dat wilt
 • Vergader waar u dat wilt
 • Bel vanaf iedere locatie
 • Werk samen vanaf iedere locatie
 • Presenteer zoals u wilt
 • Plan en beheer taken

In één omgeving, op elk gewenst apparaat!

Ik wil contact over Teams.
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Wat is Teams én wie kan het gebruiken?

Wat is Microsoft Teams én wie kan het gebruiken?

Microsoft zelf noemt Teams een ‘hub’ voor al uw teamwork activiteiten. Daarmee is letterlijk alles gezegd.

Microsoft Teams is een programma en/of web-omgeving (of op mobiel een app) en vormt één omgeving waarin alle verschillende losse taken, documenten, calls, planning, taken, notities, etc. samenkomen. Daarnaast kan er ook gewerkt worden in dezelfde omgeving. U wisselt dus niet meer tussen programma’s. Alles werkt binnen de Teams-omgeving.

Daarnaast geeft u eenvoudig informatie uit externe applicaties weer in dezelfde omgeving, denk aan dashboards, productiviteit apps, Power Apps, etc.

Teams is beschikbaar voor PC’s/laptops en voor Android, Apple en Windows telefoons. Zie ook systeemvereisten.

Kunt u Microsoft Teams gebruiken?

Teams is een onderdeel van de Microsoft 365 suite, u heeft dus één van onderstaande Office 365 abonnementen nodig om Teams te kunnen gebruiken:

 • Microsoft 365 Business Basic (voorheen Office 365 Business Essentials)
 • Microsoft 365 Business Standard (voorheen Office 365 Business Premium)
 • Office 365 Enterprise E1, E3 of E5
 • Office 365 Enterprise E4 (uitgefaseerd)

Let op: een persoonlijk Microsoft 365 abonnement geeft binnenkort ook toegang tot Teams.

Afhankelijk van uw gebruik en doelen kunt u kiezen voor het voordelige Microsoft 365 Business Basic van slechts enkele euro’s per maand. Gebruikt u al een Microsoft 365 abonnement dan is installeren en configureren van de juiste rechten en het aanpassen van firewall-beleid het enige wat er moet gebeuren.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Wat kunt u met Microsoft Teams?

Wat kunt u met Microsoft Teams?

Contacten beheren

Teams zorgt er onder andere voor dat u al uw team-contacten op één plek aanwezig zijn. Ideaal voor het snel contact leggen met de juiste personen.

Chatten en bellen

Teams zorgt ervoor dat u eenvoudig kunt chatten en bellen met collega’s en gasten (externen). Chats blijven opgeslagen binnen het juiste team.

Vergaderen

Met Microsoft Teams belegd u (video)vergaderingen voor uw team. Tegelijkertijd kunt u bestanden openen en chats of notities bewerken.

Bestanden beheren

Met Microsoft Teams zet u eenvoudig documenten op de juiste plek c.q. in het juiste team waarmee direct de juiste personen toegang hebben om te bewerken.

Projecten beheren

Met Teams zet u eenvoudig de juiste personen bij elkaar waardoor er efficiënt samengewerkt kan worden. Ook externe projectleden kunt u toevoegen.

Externe apps beheren

Microsoft integreert Teams met honderden externe apps, van Trello tot InVision, en Dynamics tot Salesforce. Zo blijft ook die communicatie beschikbaar in uw team.

Microsoft Apps integreren

De complete Microsoft 365 suite is beschikbaar in Teams, maar ook veel Microsoft PowerApps. Daardoor is bestaande informatie snel beschikbaar.

Planning en taken opstellen

Door Microsoft Planner te gebruiken binnen teams zijn alle teamleden in te zetten met taken en planningen. Ontvang meldingen in overzie de status van een project.

Agenda’s beheren

Outlook agenda’s worden eenvoudig weergegeven voor het inplannen van vergaderingen en afspraken.

Wiki’s of Notities aanmaken

Ideeën delen, brainstormen of notities opslaan. Gebruik de Wiki-app of de OneNote-app van Microsoft en deel deze met de juiste teamleden.

Activiteiten beheer

Bekijk activiteiten-logs van uzelf of binnen een team. U bent in één oogopslag op de hoogte van de vorderingen.

Mobiele beschikbaarheid

U regelt eenvoudig toegang tot de teams omgeving vanaf een smartphone of tablet. Ideaal voor onderweg of op projectlocaties.

Zij kozen ook voor Microsoft 365 met Teams

Fortezza security solutions logo
Roordink architecten logo
Roter wapening en beton logo
Office 365 laptops laptop hardware ict veiligheid
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Hoe werkt Microsoft Teams?

Hoe werkt Microsoft Teams?

Het is heel eenvoudig en kan toch lastig zijn om even goed ingericht te krijgen en alle collega’s de juiste toegang te geven en de gang erin te krijgen. U moet het ‘even doorhebben’ zeggen wij altijd. Daar helpen wij u natuurlijk graag bij.

In het kort werkt het als volgt.

Elke medewerker heeft een eigen omgeving waar hij zijn of haar team/project-gerelateerde zaken kan zien. Denk aan de meest recente activiteiten van collega’s in een groep/team. En nieuwe chats, geplande meetings, de agenda-items, persoonlijke notities, of die van anderen (publiek) en natuurlijk alle documenten binnen het team.

Zodra u teams voor het eerst opent zult u de Chat-, Teams- en Agenda-items in uw menubalk zien.

Onder Teams ziet u alle teams waarin u al actief of toegevoegd bent. Elke organisatie bepaalt zelf op welk niveau teams ingericht worden.

Onder een team ziet u de kanalen. Deze kanalen staan voor projecten. En per project of kanaal wordt alles gebundeld. U kunt met tabbladen eenvoudig navigeren tussen verschillende functies.

Als u in heel veel verschillende teams en projecten zit is vooral de activiteiten-feed in het linker-menu een geweldige uitkomst! Binnen no-time bent u helemaal op de hoogte. Dit is dan ook het eerste scherm wat u ziet bij opstarten.

Met de geweldige plannersfunctie (toe te voegen onder Apps’ zet u taken, vragen en to-do’s uit voor uzelf of collega’s. Deze plaatst u eenvoudig in het juiste team of project zodat alle taken bewaard worden bij het juiste team/project.

Eenmaal lekker onderweg? Dan zet u heel eenvoudig extra functies of externe apps aan/uit. Per team of kanaal wordt alle relevante informatie uti deze apps gebundeld in een betreffend tabblad.

Een chat starten, video-bellen, documenten bewerken, etc.? Het kan allemaal vanuit de Teams omgeving. Ook op uw smartphone of tablet.

We willen u graag laten zien hoe goed Microsoft over Teams nagedacht heeft en hoe makkelijk u het zelf ook zult vinden. Vraag gerust om een demo!

 

Download de gids

Download
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Welke functies zitten er in Microsoft Teams?

Welke functies zitten er in Microsoft Teams?

Als u nieuw start met Microsoft Teams zult u zien dat er standaard direct een aantal functies/programma’s beschikbaar zijn in de linker (paarse) menubalk. Deze functies zijn uit te breiden met beschikbare applicaties van Microsoft zelf, of van derden.

Standaard vindt u direct:

 • Teams (overzicht van de teams waarin u zit)
 • Chatten (chatfuncties)
 • Bellen (ook video bellen)
 • Agenda (geïntegreerde (Outlook) agenda)
 • Bestanden (gekoppeld met cloud-opslag of lokale opslag)

U voegt zelf eenvoudig Microsoft functies/applicaties toe.

Naast deze ‘standaard’ apps zijn en 100-den andere apps direct te integreren in uw Team-omgeving. Denk aan Zendesk, Zoho-apps, Trello, Zoom, enzovoort, enzovoort!

Direct te activeren:

Microsoft Planner

Met Planner kan uw team eenvoudig en georganiseerd blijven, taken toewijzen en voortgang in de gaten houden. Maak een nieuw plan zodat u aan de slag kunt.

Microsoft OneNote

Een superhandig programma van Microsoft om al uw notities te maken én bewaren. En nu dus ook direct een plekje binnen een project en team te geven.

Microsoft Shifts

Shifts van Microsoft is handig voor teams die bijvoorbeeld in ploegendienst werken of waar taken onderling verdeeld en ingepland worden.

Microsoft Stream

Een programma van Microsoft om video’s te streamen en ondertussen contact met de kijkers te onderhouden.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Hoe veilig is Teams?

Hoe veilig is Microsoft Teams?

De kracht van centrale beveiliging

De kracht van Microsoft Teams is dat het ervoor zorgt dat uw bedrijfsdocumenten op één plek toegankelijk zijn, dat er geen versies doorgestuurd worden via mail, watsapp, etc. Dat zorgt in het gebruik al voor veel meer veiligheid.

Documenten en opslag van informatie vindt plaats in de hyper beveiligde Cloud van Microsoft 365. Of indien u wenst, op een eigen server of binnen een private Cloud omgeving via Gflex.

Daarnaast is de toegang tot de profielen van medewerkers beveiligd met duo-authenticatie.

Omdat Teams werkt op basis van SharePoint, OneNote, Exchange en andere Microsoft-programma’s beschikt u als IT-manager of systeembeheerder over geavanceerde security opties.

Zo maakt uw ICT-er het nog veiliger

U of uw ICT-er (of wij als dienstverlener) speelt ook een rol in het beveiligen.

Denk aan het regelen van rollen en rechten. Het intrekken van toegang tot documenten bij collega’s die uit dienst gaan. Of toegang ontzeggen van apparaten die verloren of gehackt zijn.

Daarnaast kunt u gedragingen laten monitoren ten aanzien van bedrijfsbeleid en communicatiereglementen. Misbruik, onnodig gebruik of onveilig gebruik kunnen worden gedetecteerd waardoor u personen er 1 op 1 op kunt aanspreken en eventueel toegang kunt ontzeggen.

Bedrijfsgevoelige informatie verlies?

Bent u bang dat bedrijfsgevoelige informatie gelekt wordt of verloren raakt? Met Data Loss Prevention in Microsoft Teams kunt u regels zetten voor het delen van informatie. Hierdoor komt data niet in handen van medewerkers die er geen toegang tot mogen hebben.

Deze en nog veel meer beveiligingsmaatregelen maken Teams tot één van de meest veilige tools voor het delen van informatie en samenwerken.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Wat zijn de systeemvereisten voor Microsoft Teams?

Wat zijn de systeemvereisten voor Microsoft Teams?

Hoe goed Teams presteert op uw apparaat is afhankelijk van een aantal systeemvereisten. We zetten hieronder een aantal op een rij:

Enkele Teams hardware vereisten op een Windows PC:

Minimaal 1,6 GHz 9of hoger (32-bits of 64-bits), 2,0 GB RAM, 3,0 GB beschikbare schuifruimte, schermresolutie van 1024 x 768, (laptop)camera, microfoon en luidsprekers

Enkele Teams hardware vereisten op een MAC:

Minimaal Intel-processor, Cure 2 Duo of hoger, 2,0 GB RAM,  1,5 GB beschikbare schuifruimte, schermresolutie van 1280 x 800, (laptop)camera, (headset met) microfoon en luidsprekers

Enkele Teams hardware vereisten op een smartphone:

Android: compatibel met Android-telefoons en -tablets. Let op: de ondersteuning is beperkt tot de laatste 4 grote versies van Android. Wanneer een nieuwe hoofdversie wordt uitgebracht worden de nieuwe versie en de vorige drie versies officieel ondersteund

iOS: compatibel met iPhone, iPad en iPod touch. Let op: Ondersteuning is beperkt tot de twee meest recente grote versies van iOS. Wanneer een nieuwe hoofdversie wordt uitgebracht wordt de nieuwe versie en de vorige versie officieel ondersteund.

Vraagt u zich af uw hardware/systeem geschikt is om over te stappen naar Microsoft 365 en Teams? Laat even een bericht achter en wij nemen contact met u op. Wij kunnen dit snel voor u beoordelen.

Goede internetverbinding cruciaal voor Teams?

Voor het gebruiken van videobellen, videoconferencing afhankelijk van een goede internetverbinding. Dus optimaal gebruik maken van alle (online) functionaliteiten hangt af van uw verbinding. Laat deze eerst testen voordat u besluit om Teams in te zetten.

Bent u ergens waar geen goede internetverbinding is? Dan kunt u nog steeds werken in de documenten. Ideaal als u bijvoorbeeld op projectlocaties bent.

Lees hier meer over de actuele hardware vereisten.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

VoIP en Microsoft Teams integreren?

Wilt u aan de slag?

Gflex helpt bij het inrichten. Lees nog even verder hoe precies. Of neem direct contact op!

Contact opnemen
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Hoe kan Gflex helpen bij Teams gebruiken?

Een complete Teams demo-omgeving

Gflex heeft een complete Microsoft Teams demo-omgeving beschikbaar. Kom langs en doe ervaring op. Dat maakt het nemen van een besluit een stuk makkelijker! Tijdens een demo kunt u zelf ervaren hoe makkelijk Teams is en of het voldoet aan uw verwachtingen.

Een goede start begint bij de inventarisatie

Het is dus goed om te beoordelen welke onderdelen van Microsoft 365 u wilt gaan gebruiken. Hoe is uw mail nu ingesteld? Welke vorm van document-opslag gebruikt u nu? Maar ook, hoeveel en op welke manier moeten gebruikers ingericht worden?

Specifieke systemen in kaart brengen

Vervolgens kan bepaald worden hoe bepaalde specifieke systemen die u nu gebruikt samen kunnen werken in een Microsoft 365 omgeving. Hiervoor wordt al dan niet een hybride omgeving opgezet. Het blijven gebruiken van specifieke systemen is geen probleem.

Afsluiten van Microsoft 365 licenties

Na de inventarisatie krijgt u een advies met alle af te nemen licenties. Een licentie is al mogelijk vanaf enkele euro’s per gebruiker per maand. De mogelijkheden voor zo’n laag bedrag per maand zijn geweldig!

Voorbereiden van Microsoft 365

Nadat u besloten heeft om Microsoft 365 af te nemen met Teams, gaan wij de omgevingen voor u klaarzetten. Denk aan het inrichten van de accounts, instellen van de rechten, de DNS-gegevens goed zetten, eventueel het inrichten van de bestandsdocumentenstructuur, het integreren van specifieke systemen, etc.

Uitleg en training personeel op locatie

Indien gewenst leggen wij de werking van de (nieuwe) Microsoft en/of Teams omgevingen aan uw medewerkers uit. Voor beheerders, maar ook medewerkers, kunnen wij een training verzorgen. Daarmee haalt u sneller én meer rendement uit uw investering!

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Klanten die al Microsoft 365 gebruiken

ICT Security in Hilversum voor Salto dealer met een Cloud oplossing

'Dankzij Microsoft 365 Business hebben we geen server op locatie meer nodig, dit bespaart een hoop onderhoud en geld'

Stefan de Haas | Fortezza Securtity Systems

Roelof, Senior ICT beheerder bij Gflex slim in ICT

'Het was wel even spannend toen de huidige server écht uit ging, maar gelukkig hadden we alles goed voorbereid'

Roelof Venema | Gflex

Office 365 voor Pro6 managers
PRO6 managers | Office 365 Business Hoe kunnen we onze medewerkers effectief en veilig ondersteunen met bijbehorende software? Office 365 helpt daarbij.
Computer fotoshoot bij BWA en Partners in Putten
BWA & Partners | Exchange Online Office 365 Business alleen voor grote bedrijven? Zeker niet! U leest het hier.
Internet of things bij van de Bunt
Horeca Groothandel Nico van de Bunt | Systeembeheer Toen wij voor het eerst bij het bedrijf binnenkwamen, stond er in een klein kantoor één computer. En nu doen we het complete systeembeheer!
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Waarom Microsoft Teams van Gflex?

Dit kunt u verwachten:

Werken zonder problemen met uw computer

Zorgeloos

 • 24/7 bereikbaar
 • Support op afstand
 • Anders komen we gewoon langs
 • Recht is recht, krom is krom
 • Geen kleine lettertjes of contracten

ICT puzzels wij houden er van

We lossen het op

 • Meten is weten
 • Altijd eerst een inventarisatie
 • Flexibel, maar toch veilig
 • Het kan altijd slimmer en sneller
 • Oplossingen die echt wat opleveren

Gflex slim in ICT vak idioten

Vakidioten

 • Persoonlijk contact
 • Een vast contactpersoon
 • Volgt de laatste ontwikkelingen
 • Uitleg 'gewoon' in het Nederlands
 • Experts die met u mee denken

ICT spreekuur bij Gflex

Een keertje sparren?

Ziet u processen die slimmer of efficiënter kunnen, maar weet u niet hoe? Wij denken graag vrijblijvend met u mee!

Maak een afspraak!
Roelof, Senior ICT beheerder bij Gflex slim in ICT

Vraag het de specialist

Roelof is onze Office 365-specialist en staat u graag te woord

ICT inventarisatie scan, weet waar u staat met uw ICT omgeving

Inventarisatiecan

Weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag met een inventarisatiescan.

Bel mij terug
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Relevante nieuwsberichten

Microsoft 365 ICT oplossing
Trendwatching: Microsoft 365, het nieuwe kindje van Microsoft Bestanden, applicaties en beheer, allemaal centraal geregeld dankzij Microsoft 365.
cloudoplosingen van Gflex
Gflex | ICT advies: Agenda te vol? Ga efficiënter met uw tijd om dankzij Office 365 Business! Gflex slim in ICT heeft voor u vijf handige tips om efficiënter met uw tijd om te gaan.
Efficient werken met Microsoft MyAnalytics
Krijg inzicht in hoe efficiënt u werkt met Microsoft MyAnalytics Krijg inzicht in de tijd die u besteed aan afspraken en e-mail met Office 365
monitoring van uw systeem
Gflex kijkt naar de trends op het gebied van ICT en Telecom Van trends naar oplossingen, die klaar zijn voor de toekomst, zodat u er alles uit kunt halen wat er in zit.
bestanden overschreven back-up
Per ongeluk bestanden overschreven? Geen paniek, er is een back-up! Zo haalt u eenvoudig uw overschreven bestanden terug.
Hazeleger Kaas aan de Koningsbergerweg in Barneveld
VIDEO: Hazeleger Kaas kiest voor VoIP van Gflex! Vaste toestellen, DECT-toestellen, een app op de smartphone én software op de computer, allemaal binnen één systeem.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!