Microsoft installeert mogelijk Windows 10 zonder te vragen op uw computer.

Op internet zijn diverse klachten verschenen van gebruikers die ineens Windows 10 op hun PC hebben staan. Zonder dat zij de computer opnieuw hebben opgestart, staat ineens de nieuwste versie van Windows voor hun neus. Sommige mensen gaven zelfs aan dat de wijzigingen in geopende documenten, verloren gingen. Hoe kan het dat Microsoft de nieuwste versie van zijn besturingssysteem naar computers pusht?

windows 10 upgradeHet updateproces van Windows 7 of 8 naar Windows 10 is niet veel anders dan voor (beveiligings)updates. Op dit moment is het vaak zo dat als jij de computer afsluit, Windows aangeeft dat er updates klaar staan om geïnstalleerd te worden. De updates heeft Windows op de achtergrond gedownload toen jij aan het computeren was. Bij het afsluiten van de computer geef je aan dat je deze updates wilt installeren.

De updates die worden geïnstalleerd bij het afsluiten van de computer worden verdeeld in 2 lijsten. Aanbevolen updates en optionele updates. De aanbevolen updates worden vanzelf geïnstalleerd. Standaard staat Windows 10 dus in de lijst met optionele updates, maar tegenwoordig lijkt dit zich dus naar de lijst met aanbevolen updates te verplaatsen.

Ondanks dat wij erg te spreken zijn over Windows 10 en steeds meer gebruikers zonder problemen overgaan naar Windows 10, is er altijd nog een klein deel apparaten die niet goed overweg kan met het nieuwe besturingssysteem. Na het upgraden van Windows 10 is er voor een beperkte tijd nog wel de mogelijkheid om terug te keren naar de vorige Windows versie. Wacht je hiermee te lang? Dan is er eigenlijk geen andere weg terug dan een nieuwe installatie. Dit vereist veel kennis van Windows en je hebt de juiste software nodig. Er zit in dat geval niet veel anders op dan naar Gflex of de lokale computerwinkel te gaan.

Wil je niet upgraden naar Windows 10? Er is een mogelijkheid om de updates uit te schakelen en ook de pop-ups met de melding dat Windows 10 klaar staat niet meer naar voren komen.

Vragen over Windows 10? Neem gerust contact op met Gflex!

Michael
Op zoek naar een goede website? Ik help graag anderen met het opzetten van een website en zorg ervoor dat deze goed vindbaar is in Google.

Neem contact op

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *