Laatste kans gratis Windows 10, of toch niet?

Het is ondertussen al een jaar geleden dat de nieuwste versie van Windows uitkwam. Deze nieuwe versie is tot eind deze maand gratis te downloaden. Diegene die nog niet zijn overgestapt van Windows 7 of Windows 8, zullen regelmatig de popup (melding) krijgen dat zij tot 29 juli gratis kunnen upgraden. Toch lijkt het mogelijk om ook na deze periode nog kosteloos te kunnen upgraden naar Windows 10.

Stappen voor het terugzetten van
Windows 10 naar Windows 8/7.
windows_instellingen
d9ef984da47b5d56aba9ca855236998f
Windows-10-downgrade-4-Brisk-ICT
Windows-10-downgrade-7-Brisk-ICT

Het is dus nog tot en met 29 juli mogelijk om de computer een upgrade te geven naar Windows 10. Mocht het zo zijn dat Windows 10 niet bevalt heb je 30 dagen de tijd om weer terug te gaan naar het besturingssysteem wat je hiervoor had. Zo is jouw computer geregistreerd voor de upgrade naar Windows 10. Mocht je over 2 jaar toch naar Windows 10 willen, hoef je hier dus theoretisch gezien niet voor te betalen. Of dit in de praktijk ook zo gaat werken, is niet te garanderen. We weten immers niet welke kant Microsoft op gaat.De licentie van Windows 10 is gekoppeld aan unieke hardware nummers van je computer. De unieke code die wordt gegenereerd, wordt opgeslagen in een centrale database van Microsoft. Als deze code eenmaal opgeslagen is, kan je volgens diverse bronnen altijd met die computer upgraden naar Windows 10.

Hoe kan ik upgraden en weer terug naar Windows 7/8?

Het upgraden naar Windows 10 gaat helaas nog regelmatig gepaard met veel problemen. Printers die niet werken, software (antivirus, firewall, boekhoudpakket) die niet opstart, of met een beetje pech de hele computer die niet meer opstart. Soms zijn deze problemen op te lossen, maar in enkele gevallen moet je vervolgens weer terug naar Windows 7/8 met de hoop dat dit ook zonder problemen verloopt. De standaard stappen om dit te doorlopen zijn:

Start -> Instellingen -> Bijwerken en beveiliging -> systeemherstel -> Terug naar Windows 7/8.

Om problemen te voorkomen, is het aan te raden om goed voorbereid aan de slag te gaan. Dit kan door eerst een back-up te maken van de volledige schijf. Mocht het fout gaan, kan deze back-up worden teruggezet. Weet u niet hoe het moet? Heeft u niet de apparatuur voor een goede back-up? Bij Gflex kunnen wij u daarbij helpen.

Verdienmodel Windows 10

Vanaf het begin is het al gissen naar het idee wat Microsoft heeft met deze gratis upgrade. Software waar voorheen miljarden omzet mee werd behaald, zal nu niet ineens gratis worden weggegeven. Er wordt veel gesproken over een abonnement, maar het zou vreemd zijn als ze na 29 juli geld vragen voor de aanschaf en daarnaast ook aan een abonnement geld verdienen. Daarnaast heeft Microsoft bij het updaten aangegeven dat het gratis is. Er wordt op internet gespeculeerd dat er advertenties getoond gaan worden, als men er voor kiest om geen abonnement aan te nemen. Indien er een abonnementsstructuur of advertenties komen, wil je misschien graag bij het oude besturingssysteem blijven. Overigens kan het geen kwaad om Windows 10 te reserveren. Zo voorkom je dat je Windows 10 nog moet aanschaffen.

Michael
Op zoek naar een goede website? Ik help graag anderen met het opzetten van een website en zorg ervoor dat deze goed vindbaar is in Google.

Neem contact op

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *