Stap 1
Start het programma eM Client.
Stap 2
Het programma zal starten met een set-up. Hier selecteert u mail (zie afbeelding 1).

Stap 3
Als u mail heeft geselecteerd staan er meerdere opties. Selecteer other (zie afbeelding 2).

Let op: In de volgende afbeeldingen gebruiken we voorbeelden dit zijn dus niet dezelfde gegevens als die van u.
Gebruikers gegevens:
Naam: Vul hier uw naam in, hiermee kan de ontvanger zien dat de mail van u komt.
E-mailadres: Uw eigen e-mailadres (bijv. [email protected]).
Servergegevens:
Type server: Hier kunt u kiezen uit POP3 of IMAP.
POP3: Download de gegevens van de server naar uw computer.
IMAP: De mail blijft op de server staan en is te lezen op meerdere apparaten.
Aanmeldingsgegevens:
Gebruikersnaam: Dit is meestal een naam/bedrijf met een nummer.
Wachtwoord: Uw opgegeven wachtwoord.
Server voor inkomende e-mail: Dit is drteeth.eatserver.nl
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Dit is drteeth.eatserver.nl
Inkomende Poort POP3: 110 SSL/TLS
Inkomende Poort IMAP: 993 SSL/TLS
Uitgaande Poort SMTP bij beide POP3/IMAP: 587 SSL/TLS
Stap 4
U komt nu in het menu om uw gegevens in te vullen. Vul hier uw e-mailadres in en klik op volgende (zie afbeelding 3).

Stap 5
Kies hier eerst de inkomende server POP3 of IMAP. Vul vervolgens de inkomende server adres in dit is drteeth.eatserver.nl. Nadat u dit heeft ingevuld uw vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Daarna klikt u op volgende (zie afbeelding 4).

Stap 6
Als u de inkomende server hebt ingesteld kan nu de uitgaande gedaan worden. De uitgaande server wordt drteeth.eatserver.nl. Vervolgens vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord weer opnieuw in, daarna klikt u op volgende (zie afbeelding 5).

Stap 7
Als de instellingen niet kloppen zullen SMTP en POP3 kruisjes krijgen. Controleer in dat geval of de gegevens kloppen. Als de gegevens kloppen zullen er groene vinkjes komen (zie afbeelding 7 en 8).


Stap 8
Als alle gegevens zijn ingevuld en de groene vinkjes zijn verschenen, kunt u in het laatste menu de ingevulde gegevens voltooien en kunt u aan de slag (zie afbeelding 8).
