VoIP

Een webinar organiseren en delen in Teams

In Microsoft Teams kunt u op grootschalige wijze live uitzenden. Een live gebeurtenis kunt u vanuit uw agenda plannen.

Een live gebeurtenis wordt ook wel een webinar genoemd. Dit kunt u gebruiken om bijvoorbeeld uw medewerkers te onderwijzen, te presenteren, en enige andere gebeurtenissen om op grootschalige wijze toe te passen.

We beginnen met het plannen van een webinar of live gebeurtenis rechtsboven in het agenda venster. U ziet hier de paarse knop met Nieuwe vergadering met ernaast een knop voor uitvouwen. U klikt daarop en klikt op Live Gebeurtenis. Nu kunnen wij een nieuwe Live gebeurtenis inplannen.

teams agenda
Afbeelding 1

We gaan basisinformatie zoals de titel verschaffen en noemen het Gflex Demo.

Daaronder kunt u er een locatie aan toevoegen, kunnen we de datum instellen en de tijd en kunnen we een beschrijving invullen van het evenement.

Rechts daarvan hebben we de mogelijkheid om presentatoren uitnodigen. Als deze presentatoren daar de juiste licenties over beschikken kunnen zij uitgenodigd worden. Daaronder kunt u uw eigen rol wijzigen naar Producer of Presentator.

Wij willen graag verder gaan en drukken op volgende.

livegebeurtenis
Afbeelding 2

En vervolgens krijgen wij de machtigingen voor de live gebeurtenis. We kunnen kiezen of wij alleen personen en groepen in de organisatie uitnodigen of de hele organisatie. In dit geval willen wij graag de hele organisatie uitnodigen, dus drukken we op plannen.

machtigingen livegebeurtenis
Afbeelding 3

Vervolgens krijgen wij het venster om deelnemers uit te nodigen. Dit verschijnt niet in uw collega’s hun agenda’s, maar wel meteen een koppeling om uitgenodigde personen deel te laten nemen. Om een persoon uit te nodigen drukken we op de koppeling en pakken wij de email erbij.

demo livegebeurtenis
Afbeelding 4

Graag willen wij dat onze Demo Werknemer meedoet aan onze webinar. En plakken wij de link in de email. We drukken op verzenden en de collega zal de email ontvangen.

webinar teams delen
Afbeelding 5

Voor ons zelf is het nu een kwestie om op deelnemen te drukken en daarna nog een keer op nu deelnemen te drukken om de uitzending te beheren.

gflex demo
Afbeelding 6

Onze werknemer heeft nu van de directie de link ontvangen om mee te doen met de uitzending. Wij drukken op de link in de email en vervolgens zien wij dat onze medewerker deelneemt aan de live gebeurtenis.

uitnodigings mail
Afbeelding 7

Momenteel moet hij nog wachten, want over 5 minuten start de uitzending.

wachten op livegebeurtenis
Afbeelding 8

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!