VoIP

Een kleine introductie tot de Microsoft Teams app

Een goede start met een nieuwe app is altijd fijn. Daarom geven wij u een kleine introductie tot de Microsoft Teams app.

Microsoft Teams is een onderdeel van het Microsoft 365 Business pakket. Heeft u meer interesse klik dan hier voor meer informatie. U mag uiteraard ook contact opnemen met Gflex. Wij staan u graag te woord!

Stap 1

Als u bent ingelogd op de Microsoft Teams app ziet u aan de linkerkant in de tweede balk de teams van uw organisatie staan. Hier kunt u wisselen tussen teams en kanalen.

Een kleine introductie tot het menu aan de linker kant die uw teams en kanalen weergeeft in de Microsoft Teams app
Afbeelding 1

Stap 2

Boven in de tabbladbalk van ieder kanaal kunt u kiezen tussen verschillende tabbladen. Onder andere Posts, Bestanden en Vergadering notulen. Deze tabbladen kunnen aangepast en toegevoegd worden naar wens.

Het tabbladen balk dat de inhoud van kanalen weergeeft
Afbeelding 2
  • Posts: Hier zit u berichten die andere teamleden geplaatst hebben. Hier kunt u op reageren of een nieuw bericht maken. Daarnaast ziet u ook de geplande vergaderingen.
  • Bestanden: Hier ziet u uw gezamenlijke bestanden. U kunt hier de bestanden hier bekijken, bewerken en downloaden. En als u het spannend wil maken kunt u zelfs nog tegelijk met een collega werken in één bestand!
  • Vergadering Notulen: Dit zijn OneNote notulen. U kunt hier verschillende secties en pagina's maken voor bijv. het documenteren wat er tijdens een vergadering besproken is. U kunt hier ook in tekenen.
Een kleine introductie  tot et bestanden tabblad in de tabbladbalk in de Microsoft Teams app
Afbeelding 3

Stap 3

Onder het kopje chat in de meest linker menubalk kunt u chatten met andere teamleden.

Onder het kopje chat in de meest linker menubalk kunt u chatten met andere teamleden.
Afbeelding 4

Stap 4

In de privé chat kunt u ook nog extra mensen toevoegen aan de chat om een kleine groep te maken in de teams omgeving. Daarnaast kunt u ook met mensen bellen en videobellen. (Afbeelding 5)

Opties in de chat met een collega
Afbeelding 5

Stap 5

U kunt ook teams downloaden vanaf de officiële Microsoft Teams website en daar inloggen met uw Microsoft account. Dan kunt u ook kiezen welke organisatie u aan wil deelnemen.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!