VPN verbinding

Wat is een VPN verbinding?

VPN is de afkorting van Virtual Private Network. VPN houdt in dat er een verbinding wordt gemaakt met een ander netwerk. Vaak is een netwerk een locatie waar één of meerdere computers staan. Door een VPN verbinding op te zetten, kan allerlei data tussen meerdere (bedrijfs)locaties met elkaar worden gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan documenten. Omdat een VPN verbinding diverse gegevens over het internet verstuurd, is het noodzakelijk goed rekening te houden met veiligheid.

Voor wie is een VPN verbinding?

Veel bedrijven hebben een VPN verbinding tussen meerdere bedrijfslocaties. Omdat software bij een bepaalde locatie draait, maar ook op de andere locatie gebruikt moet worden, kan er via een VPN verbinding gebruik worden gemaakt van de software. Daarnaast ziet Gflex dat veel ondernemers, maar ook medewerkers, steeds vaker vanaf thuis werken. Via een VPN verbinding, kunnen medewerkers bij al hun documenten en programma’s.

1
2
3
4
5
1

Uw computer maakt verbinding met VPN

2

Hackers kunnen standaard verbindingen makkelijk kraken

3

Via een beveiligde verbinding omzeilt u hackers

4

U maakt een VPN verbinding naar bijvoorbeeld uw werk

5

Via de VPN gaat u verder het internet op

Veilige VPN verbinding

Zoals eerder op de pagina vernoemd, is het hebben van een veilige VPN verbinding zeer belangrijk. Alle gegevens (data) die over het internet wordt verstuurd, wordt opgedeeld in pakketjes. Ieder pakketje wordt gecontroleerd door uw computer. Is deze voor u bestemd? Of komt het pakketje van een andere partij? Als dit niet goed geconfigureerd is, is de kans dat pakketjes onderschept worden, een stuk groter.

Graag te weten komen wat Gflex voor u kan betekenen op het gebied van VPN verbinding?
Neem contact op met gflex! U kunt mij bereiken op 0341 – 491527 of door te mailen naar info@gflex.nl.

Neem contact op