Routers/modems

Juiste configuratie modem / router

Veel bedrijven die een klein netwerk hebben, hebben hun modem en router niet juist geconfigureerd. Er kunnen bijvoorbeeld onveilige verbindingen op de achtergrond tot stand worden gebracht, zonder dat u daar iets van weet. Het juist configureren van het bedrijfsnetwerk wordt vaak vergeten, waardoor hier veel (beveiligings)problemen in ontstaan.
Gflex heeft veel ervaring in het configureren van modems en routers. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met Gflex.

Modem & router in één

Tegenwoordig zie je ook vaak dat de basis functionaliteiten van een router in een modem zitten verwerkt. Je hebt dus voor het basis gebruik van meerdere apparaten, alleen nog een modem nodig. Het modem wordt vaak geleverd bij het afsluiten van een internetverbinding. Het modem is in veel gevallen provider afhankelijk.
Toch kan het hebben van één of meerdere routers uitkomst bieden voor bedrijven die graag meer uit hun netwerk willen halen.

Gfex levert verschillende soorten & merken routers. Wij kijken naar uw situatie en kiezen voor de apparatuur die daarbij het beste past.

Gfex levert verschillende soorten & merken routers. Wij kijken naar uw situatie en kiezen voor de apparatuur die daarbij het beste past.

Wat is een modem?

Uw internetverbinding komt bij uw huis of bedrijf binnen op het modem. Vanaf uw provider, bijvoorbeeld KPN, krijgt u één IP adres. Dit is een uniek nummer voor u thuis. Het modem is het apparaat wat er voor zorgt dat een signaal wordt omgezet en te begrijpen is voor andere apparaten.

Wat is een router?

Iedere laptop, computer, of apparaat wat op internet kan, heeft een eigen nummer, een IP adres. Overigens krijgt u van uw provider slechts 1 nummer. Veel modems onthouden niet vanaf welk apparaat er een verbinding wordt gemaakt. Om er voor te zorgen dat u wel met meerdere apparaten op internet kan, onthoud de router voor u welk apparaat een aanvraag doet.

Graag te weten komen wat Gflex voor u kan betekenen op het gebied van Routers/modems?
Neem contact op met gflex! U kunt mij bereiken op 0341 – 491527 of door te mailen naar info@gflex.nl.

Neem contact op