Google resultaten & de Olympische Spelen

Vandaag gaan officieel de Olympische Spelen van start in Rio de Janeiro. Ook Google speelt hier op in door direct in de zoekresultaten overzichtelijk te tonen waar jij voor zoekt. Het zoekwoord Rio is al voldoende om een overzicht te zien van alles wat we de komende 16 dagen gaan zien. Hieronder zoomen we verder in op de zoekmogelijkheden voor Rio en andere zoekmogelijkheden in Google.

Google wilt zijn zoekresultaten steeds slimmer maken. Zo wilt Google ook gecombineerde zoekopdrachten verbeteren. Als je bijvoorbeeld eerst op Hotel zoekt en daarna op Putten, zal Google dit zelf gaan combineren. Ook wilt Google de zoekresultaten verder personaliseren en aan het zoekgebied koppelen.

Sommige van deze nieuwe functionaliteiten zijn voor Amerika al verder ontwikkeld. Na verloop van tijd komen de mogelijkheden ook naar Nederland. Zoekresultaten voor evenementen, zoals de Olympische Spelen, werken aardig goed. Als je bijvoorbeeld op Rio zoekt, komt er informatie over sporten, spelers, medailles en het programma. Zoek je specifieker, zal Google direct op dat  onderwerp inzoomen. Zoek je op Rio Daphne Schippers, zie je direct wanneer zij in actie komt tijdens de Olympische Spelen. Ook kan je makkelijk zien hoeveel medailles Nederland heeft gewonnen door te zoeken op “Rio Nederland medailles”. Maar ook “Rio medailles NL” of Rio Goud NL” wordt opgepakt door Google.

Hieronder staan diverse zoekopdrachten die je kunt gebruiken voor Rio 2016.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Formules en valuta

berekening

Klik om te vergroten

Naast de Rio resultaten, biedt Google diverse andere mogelijkheden. Wist je dat er een uitgebreide rekenmachine in Google zit? Het invoeren van de formule:

1(2*8)+2-3+5/5*8 geeft in de resultaten al direct het antwoord 23 weer:

 

Ook het omrekenen van valuta is voor Google geen probleem. Vul het bedrag in + de nieuwe valuta en je ziet direct wat bijvoorbeeld de euro waard is in Dollar.

euro-dollar

Klik om te vergroten

Het weer in Google

Zoals hierboven al werd benoemd, wilt Google ook jouw locatie meer gaan gebruiken. Een mooi voorbeeld is het zoekopdracht voor “Weer”. Dit toont actuele weerinformatie voor de plaats waarin jij zit. Wil je weten wat het weer is voor een bepaalde plaats? Typ dan de plaats er achter en je ziet direct het actuele weer.

weer

Klik om te vergroten

Evenementen bij jouw in de buurt

Nog een leuke toevoeging die Google heeft zijn evenementen die de komende tijd plaats vinden bij jou in de buurt. Het zoeken op Evenementen Putten, toont direct wat er de komende tijd te beleven is in en plaatsen rondom Putten. Overigens staan hier nog niet alle evenementen in.

evenementen putten

Klik om te vergroten

Openingstijden en boekingen

hotel zoeken

Klik om te vergroten

Naast deze resultaten die boven de standaard zoekresultaten worden getoond, toont Google ook steeds vaker aan de zijkant van de zoekresultaten informatie. Bijvoorbeeld Google Shopping voor het vergelijken van producten, hotel informatie en openingstijden.

In Nederland kan je informatie zien over hotels. Zo zie je de prijzen bij verschillende aanbieders, faciliteiten, reviews, andere dichtstbijzijnde hotels en adresgegevens.

 

openingstijden

Klik om te vergroten

Als Google voldoende informatie heeft over zoekopdrachten voor Winkels, worden ook de populaire tijden getoond. Zo kan je dus lange wachtrijen voorkomen.

 

Naast bovenstaande zoekmogelijkheden, zijn er nog tal van andere functionaliteiten die Google biedt. Weet jij nog meer zoektermen die interessante zoekresultaten tonen? Laat het weten via een reactie hieronder.

Michael
Op zoek naar een goede website? Ik help graag anderen met het opzetten van een website en zorg ervoor dat deze goed vindbaar is in Google.

Neem contact op

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *