Glasvezel traag, niet bij Gflex Slim in ICT

Glasvezel: van ‘Aargh, wat traag’ naar ‘Wauw, dit werkt snel!’

Ook toe aan een snelle glasvezelverbinding? Neem contact op!

Kan ik glasvezel krijgen?

Glasvezel is nog niet overal beschikbaar en soms is er alleen een lokaal initiatief waar u op aan kunt haken. Wilt u weten of er op uw adres glasvezel beschikbaar is? Wij zoeken graag voor u uit welke aanbieders en snelheden er beschikbaar zijn. Zo kunt u zelf kiezen wat voor u de beste of de voordeligste optie is.

Klik hier voor de postcodecheck
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Over Glasvezel van Gflex

Wat is Glasvezel?

Glasvezel, een term die we steeds vaker horen. Maar wat is glasvezel nou precies en hoe werkt glasvezel? Een glasvezel is een flinterdun buisje van glas waarover supersnelle lichtsignalen over grote afstanden worden verstuurd. In een glasvezelkabel zijn meerdere van deze flinterdunne buisjes samengevoegd als één sterke kabel. Over elk glasbuisje kan er een uniek lichtsignaal worden verstuurd. Deze unieke lichtsignalen vormen samen een ‘bericht’ wat u wilt versturen, bijvoorbeeld het ophalen van een website of verbinding maken met een server op een andere locatie.

Bekijk hier onze Glasvezel-commercial!

Bekijk hier onze andere video’s

Wat heeft u aan Glasvezel?

Met een glasvezelverbinding krijgt u dus toegang tot een supersnelle internetverbinding. Bij glasvezel wordt er geen onderscheid gemaakt tussen up- en of download-snelheid. Hierdoor heeft altijd een evenredige snelheid; 100 download en 100 upload. Zo worden berichten niet alleen supersnel opgehaald, maar ook supersnel verstuurd.

Omdat u dus meer internetsnelheid heeft kunt u er ook meer diensten over laten lopen. In de praktijk zien we vaak dat er twee losse lijnen worden afgesloten om internet en telefonie te scheiden. Dat is met glasvezel niet meer nodig. Dit scheelt vaak ook weer extra apparatuur en verhoogt de stabiliteit van uw netwerk.

Glasvezel kunt u scheiden. Dit gebeurt altijd in tientallen; 10, 20, 50, 100, etc. U krijgt standaard de beschikking over 1.000 Mb. Deze hoeft u niet volledig te gebruiken, u kunt dus een 100/100 verbinding aanvragen. Zo betaald u enkel wat u nodig heeft.

Als u in  een verzamelpand gevestigd bent kunt dus ook enkele tientallen toewijzen aan een van uw huurders of buren. Zo houdt u de internetverbindingen gescheiden en voorkomt u dat er virussen van de buren kunnen binnentreden in uw netwerk. Wel zo veilig.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Voordelen van Glasvezel

Zeer stabiele verbinding

Een glasvezelverbinding is altijd direct aangesloten zonder onderbrekingen. Hierdoor wordt de verbinding niet verstoord en werkt u zonder haperingen.

Extreem hoge snelheden

Met glasvezel haalt u de hoogst mogelijke internetsnelheid. Zo kunt u probleemloos meerdere taken tegelijk uitvoeren. Hierdoor krijgt u meer gedaan.

Eén lijn voor al uw diensten

Of u nou werkt in de Cloud, belt via VoIP of bestanden deelt via OneDrive, alle diensten zijn beschikbaar en allemaal even snel zonder haperingen met één internetlijn.

Data van elkaar scheiden

Omdat u glasvezel kunt scheiden, is het ook mogelijk om bepaalde snelheden te reserveren voor bepaalde diensten zoals VoIP-telefonie of het draaien van een back-up.

Down- én uploaden

Bij glasvezel zijn de down- en uploadsnelheid even hoog. Hierdoor kunt u bestanden net zo snel ontvangen als versturen. Bedrijven die veel data verwerken zullen niets anders meer willen.

Zij kozen ook voor een Glasvezelverbinding van Gflex

kraats kip voip isdn
systeembeheer voip telefonie Hazeleger Kaas Barneveld Gflex Nijkerk
Harrie van Looijengoed bakker Gflex Nijkerk
Meiling Meesterschilders Logo
internet glasvezel internetverbinding
Tegelstudio Nijkerk Gflex Johan van de Veen
monitoring Five city spa Amsterdam Utrecht Gflex Nijkerk

Glasvezel delen

We komen steeds vaker bedrijven tegen die in een verzamelpand zitten en een eigen internetverbinding willen. Het grote voordeel van glasvezel is dat u deze kunt scheiden in meerdere losse verbindingen. Zo kunt u alle bedrijven in het verzamelpand een klein stukje van de glasvezelverbinding geven. Zo gaat elk bedrijf los van elkaar het internet op.

Darkfiber

Het klinkt gevaarlijk, maar met een darkfiber worden twee of meerdere locaties aan elkaar verbonden. Op één centraal punt komt het internet binnen en vanuit daar wordt het internet verdeeld over de darkfiber heen. Het grote voordeel is dat wanneer het internet uitvalt, de locaties onderling nog wel kunnen communiceren en servers bereikbaar zijn.

Back-up verbinding

Er bestaat altijd een mogelijkheid dat u door een storing of kabelbreuk geen internet heeft. U heeft dan de mogelijkheid om een back-up verbinding aan te leggen. Dit kan een glasvezelverbinding van een andere provider zijn, maar ook een VDSL- of een 4G-verbinding. Het is raadzaam een verbinding te kiezen met een vast IP-adres, zeker voor de Private Cloud.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Prijzen van Glasvezel

Kan ik glasvezel krijgen?

Glasvezel is nog niet overal beschikbaar en soms is er alleen een lokaal initiatief waar u op aan kunt haken. Wilt u weten of er op uw adres glasvezel beschikbaar is? Wij zoeken graag voor u uit welke aanbieders en snelheden er beschikbaar zijn. Zo kunt u zelf kiezen wat voor u de beste of de voordeligste optie is.

Klik hier voor de postcodecheck
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Klanten over Glasvezel van Gflex

Internet voor deze printer winkel

‘Als de winkels offline zijn, wordt er geen geld verdiend. Het is fijn dat we ons hier geen zorgen over hoeven te maken.’

Cor Wander | Inkstation Midden Nederland

Nick, Junior ICT beheerder bij Gflex slim in ICT

‘We vinden het leuk om met Inkstation te sparren over nieuwe oplossingen om een verbinding nog sneller en stabieler te maken.’

Nick Kleijer | Gflex

ICT spreekuur bij Gflex

Een keertje sparren?

Ziet u processen die slimmer of efficiënter kunnen, maar weet u niet hoe? Wij denken graag vrijblijvend met u mee!

Maak een afspraak!
Caspar! één van de systeembeheerders van Gflex

Vraag het de specialist

Caspar is onze Glasvezel-specialist en staat u graag te woord

ICT inventarisatie scan, weet waar u staat met uw ICT omgeving

Inventarisatiecan

Weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag met een inventarisatiescan.

Bel mij terug

Internet voor deze printer winkel
Inkstation | Internetverbindingen Inkstation beschikt over zes verschillende inktstations. Deze inktstations staan met elkaar in verbinding dankzij internet van Gflex en hebben 24 uur per dag, 7 dagen per week internet nodig om optimaal te kunnen functioneren.
VoIP Internet VDSL-verbinding ADSL glasvezel telefonie
Depeche Clothing | VDSL-verbinding Eén aanspreekpunt voor computervragen, internet én telefonie.
Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Waarom Glasvezel van Gflex

Werken zonder problemen met uw computer

Zorgeloos

 • 24/7 bereikbaar
 • Support op afstand
 • Anders komen we gewoon langs
 • Recht is recht, krom is krom
 • Geen kleine lettertjes of contracten

ICT puzzels wij houden er van

We lossen het op

 • Meten is weten
 • Altijd eerst een inventarisatie
 • Flexibel, maar toch veilig
 • Het kan altijd slimmer en sneller
 • Oplossingen die echt wat opleveren

Gflex slim in ICT vak idioten

Vakidioten

 • Persoonlijk contact
 • Een vast contactpersoon
 • Volgt de laatste ontwikkelingen
 • Uitleg 'gewoon' in het Nederlands
 • Experts die met u mee denken

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Veelgestelde vragen

Is mijn bedrijf klaar voor glasvezel?

Er komt meer bij kijken dan alleen een glasvezelverbinding. Een inventarisatie op locatie is vaak de beste manier om er achter te komen of uw bedrijf klaar is voor glasvezel. Neem contact met ons op voor een goede inventarisatie.

Wat kost een glasvezelverbinding?

Dat is vooraf moeilijk te zeggen. Dit hangt af van de aanbieder en de snelheid die u kiest. Het type glasvezelverbinding heeft ook invloed op de maandelijkse prijs.

Heb ik een zakelijke router nodig voor glasvezel?

Ja. Wij raden u altijd aan om naast het standaard glasvezelmodem een zakelijke router te gebruiken. Wij kunnen u adviseren welke router het beste bij uw bedrijf past.

Wat heb ik allemaal nodig voor glasvezel?

Voor glasvezel heeft u naast een de verbinding ook de juiste (netwerk)apparatuur nodig die het glasvezelsignaal kan verdelen over de apparaten in uw netwerk.

Hoe betrouwbaar is een glasvezelverbinding?

Omdat een glasvezelverbinding altijd direct wordt aangesloten is deze zeer betrouwbaar. Desondanks blijft het technologie en dat kan soms falen zoals bij een landelijke storing.

Wie legt de glasvezelver- binding bij mij aan?

De glasvezelverbinding wordt aangelegd door een aannemer die wordt aangestuurd door de provider. Zij zullen na een schouwing op locatie de glasvezelverbinding aanleggen.

Werkt mijn telefonie met glasvezel?

Ja. De meeste telefooncentrales werken met glasvezel. Ook als u een omvormer heeft tussen uw oude centrale en bellen met VoIP, blijft dit werken.

Hoe kan ik glasvezel aanvragen?

Dat kan via Gflex. Wij helpen u graag om samen te kijken naar de juiste verbinding voor uw bedrijf. Neem hiervoor contact met ons op via dit formulier.

Moet ik een contract afsluiten voor glasvezel?

Ja. De meeste contracten die u afsluit voor een zakelijke glasvezelverbinding lopen 12 tot 36 maanden. In het laatste geval zullen de maandelijkse kosten voordeliger uitvallen.

Gflex Slim in ICT - de oplossing voor uw computer en of netwerk problemen

Relevante nieuwsberichten

Glasvezel buitenaf het komt er aan
Glasvezel Buitenaf: SaunaDrôme Putten is er klaar voor! Razendsnel en efficiënt werken ligt nu binnen handbereik.
Zakelijk glasvezel in Nijkerk en regio
Zakelijk glasvezel. Bent u er al klaar voor? Optimaal verbinden met onze Cloud Vergroot de mogelijkheden met zakelijk glasvezel van Gflex.
Glasvezel industrie of bedrijven terrein
Hoe is het nu met: Glasvezel Buitenaf? In het voorjaar van 2019 hebben de gemeenten Amersfoort, Nijkerk en Putten eindelijk glasvezel.
Internet of things
Gflex onderzoekt: heeft Internet of Things de toekomst? Een markt die in 2021 goed moet zijn voor 520 miljard dollar. Maar is dat haalbaar?
Internet Explorer Microsoft Chrome IE
ICT Advies Microsoft: Stop met gebruik Internet Explorer Gebruikers stappen massaal op hun computer over naar Chrome of Firefox.

Tips, tricks & updates via de mail.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!