KPN stopt met ISDN

KPN heeft aangegeven te stoppen met ISDN. Het ISDN netwerk is verouderd en tegenwoordig zijn er betere en goedkopere technieken zoals VoIP. Het uitfaseren van ISDN heeft consequenties voor bedrijven die nog gebruik maken van ISDN. Het is daarom van belang om actie te ondernemen en (samen) te onderzoeken wat voor u het beste alternatief is.

Gflex biedt verschillende alternatieven

 Gflex heeft een zeer uitgebreid pakket aan telefonieoplossingen. Van verschillende leveranciers en operators. Waarom? Omdat we volledig onafhankelijk willen zijn in het advies dat we geven aan onze klanten. Dat moet gewoon het beste zijn voor onze klant.

We leggen alles zo eenvoudig mogelijk uit en waar nodig passen we standaard oplossingen aan volgens (uw) specifieke wensen en eisen. En telecommunicatie vinden we ook gewoon nog eens ontzettend leuk! We komen er graag over praten!

‘Gflex helpt u graag met het vinden van het passende alternatief. Na een intakegesprek gaan wij ons huiswerk doen en komen met een passend voorstel. Inclusief een stappenplan om u over te zetten.

De laatste stap daarin is een uitgebreide test van de nieuwe oplossing. Als die perfect werkt zetten we alles (pas) om. Zonder dat uw relaties er iets van gemerkt hebben.’

Waarom ISDN stopt

ISDN oftewel (Integrated Services Digital Network) bestaat al sinds de jaren 90. De techniek werd erg populair vanwege betrouwbare telefoonverbindingen en goede geluidskwaliteit. Inmiddels heeft VoIP (internet telefonie) zich bewezen als gelijkwaardige vervanger. De voordelen van VoIP zijn duidelijk, het systeem is flexibeler en goedkoper dan ISDN. Doordat steeds meer bedrijven zijn overgestapt van ISDN naar VoIP telefonie is het onderhoud aan het ISDN netwerk duur geworden. KPN heeft daarom besloten om het ISDN netwerk te vervangen voor VoIP.

Wanneer?

KPN heeft inmiddels officieel aangegeven dat zij stoppen met enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN per september 2019.

Het alternatief

Bedrijven die nu nog gebruik maken van ISDN moeten een alternatief vinden. De meeste klanten kunnen het beste overstappen op VoIP telefonie. Het verschilt echter per situatie wat de beste telefonie-oplossing is voor uw onderneming.

Graag te weten komen wat Gflex voor u kan betekenen op het gebied van KPN stopt met ISDN?
Neem contact op met gflex! U kunt mij bereiken op 0341 – 491527 of door te mailen naar info@gflex.nl.

Neem contact op