Eerste grote update voor Windows 10

Microsoft komt met de eerste grote update voor zijn besturingssysteem Windows 10. In deze update is onder andere software geüpdatet, maar ook drivers voor randapparatuur zijn vernieuwd. De drivers zorgen er voor dat het besturingssysteem (Windows 10) goed samenwerkt met de verschillende onderdelen in en aan de computer.

Gflex heeft de afgelopen maanden veel problemen gezien die zijn ontstaan doordat de software niet goed samenwerkte met de hardware. Met deze update lijkt dit dus voor een stuk verleden tijd. Voor ieder apparaat zijn er bepaalde stuurprogramma’s. Voor hoeveel apparaten de problemen zijn verholpen, is helaas nog niet bekend.

cortana-windows-phoneNaast de update in de stuurprogramma’s, is ook de software die standaard met Microsoft wordt meegeleverd, geüpdatet. Zo is onder andere de persoonlijke assistent Cortana verbetert. Met Cortana kunnen vragen worden gesteld aan de computer, waarna er gezocht wordt naar een passend antwoord. De vragen kunnen worden gesteld door de vraag te typen, maar ook met behulp van een microfoon.

Ook Skype is onderdeel van Microsoft en is geüpdatet. De Microsoft Edge browser (het programma waarmee u over internet surft), het standaard Mail programma, de geïntegreerde kalender, de Store (waarin de programma’s/software staat),  het programma om foto’s te bekijken, Microsoft Groove voor muziek en ook Solitaire worden geüpdatet.

Sommige updates zullen zichtbare verbeteringen hebben, andere updates zullen zich meer op de achtergrond aanpassen.

Ook heeft Microsoft aangegeven dat Windows 10 nu beter geschikt is voor bedrijven. Zo is er een Windows Store for business beschikbaar gekomen. Met deze speciale App store kunnen applicatiebeheerders zelf bepalen welke Apps/software uit de store op de computers binnen het netwerk geïnstalleerd kunnen worden. Ook het doorvoeren van updates kan beter worden beheerd voor bedrijven. Bedrijven kunnen zelf bepalen welke updates zij op welk moment uitgerold willen hebben.

windowsbusiness-1040x580

Bent u benieuwd of u uw computer al moet updaten naar Windows 10? Gflex Computers, gevestigd in Nijkerk en Putten helpt zowel particulieren als bedrijven graag met het updaten naar Windows 10!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *